Erfaringer med forurensningsforskriften kapittel 30

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Oppsummering kontrollaksjoner i 2010 Byggavfallskonferansen februar 2011 Qno Lundkvist /Klif og Astrid Holte/Fylkesmannen i Hordaland Klima-
Advertisements

Hvor godt følges regelverket opp i praksis? Erfaringer etter kontrollaksjoner Aksjonsleder Qno Lundkvist.
Anne Stine Zakariassen Fylkesmannen Oslo og Akershus
Brente bygg og brannavfall - hva sier regelverket Byggavfallskonferansen 2014, Jon F Larsen, Miljødirektoratet.
Stavanger kommune Byggesak, Krav til avfallsplaner/sluttrapport
Fylkesmannen i Møre og Romsdal
AVSETNINGSMULIGHETER FOR FORURENSEDE GRAVEMASSER VED TORE FROGNER
BYGGAVFALLSKONFERANSEN 2011 Mottakskontroll. Hva mottar avfallsmottakene av byggavfall, og hva trenger de å vite om dette avfallet? Haugaland Interkommunale.
Tilsyn utløser miljøtiltak
Forurenset grunn: Hvem har ansvaret for hva?
Statens forurensningstilsyn (SFT) Side 1 Kontroll av tanker ved behandlingsanlegg for farlig avfall Kontrollaksjon DSB og SFT 2008.
Lokal håndtering av lettere forurenset betong – hvilke muligheter og hvilke krav? Gunhild Flaamo Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.
Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
Håndtering av avviksmeldinger
Farlig avfall 2010 Nye krav til farlig avfallsbransjen og andre viktige budskap til de frammøtte 14. September 2010 Rica Nidelven Hotel i Trondheim Harald.
Opplæring i elektromedisinsk utstyr Håndtering av opplæringsavvik i elektromedisinsk utstyr ved Oslo Universitetssykehus.
Valg mellom direkte og indirekte virkemidler 1 ECON 3910 Innføring i miljøøkonomi, vår 2008 Forelesning 7 Valg mellom direkte og indirekte virkemidler.
INTERNKONTROLL - Medlem av Norges største frittstående elektrikerkjede -
1 Inntak for søkere med fortrinnsrett Rådgiversamling 17. november 2015.
Kidsmonitor tutorials for mobil. Innhold S. 3 Endre tidspunkt for hjemsending S. 10 Endre fast tidspunkt for hjemsending S. 17 Sende melding S. 20 Sjekke.
Veileder i helhetlig ROS-analyse i kommunen Arealbruk og naturfare - NIFS 5.November 2014 Cathrine Andersen.
Miljøsertifisering Hvor står NØK NØK produserer og leverer bare miljøvennlig energi! Vi har internt høy fokus på HMS Kraftbransjen var (er) av enkelte.
Foto: Geir Hageskal Foto: Helén Eliassen Lokal luftkvalitet Luftforurensende stoff, regelverk, kilder, målinger og tiltak Bjørn Ove Berthelsen, Trondheim.
Tom Rune Kongelf Ny rammeplan for barnehagar kvar står vi? Styrarnettverket 4.november 2015.
Plan for 1.klasse Uke november Fylket vårt Rogaland.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
HMS i BIR 2014 Oddrun S. Konglevoll. HMS-filosofi Vi tilstreber null skader på mennesker, miljø og materiell Helse, miljø og sikkerhet er lønnsomt Vi.
§12 i vannforskriften
PLAN- OG BYGNINGSLOVEN
Vannskuterforvaltning KS
Kvalitet, risiko og avvik
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Søknad om nyttiggjøring / risikovurdering
Krav til sikring av personopplysninger
Nasjonal innovasjonscamp
Deponier i Asker kommune
Vi har ledige plasser på Sommerkurs hos Askim Rideklubb
En innføring i produksjon og bruksområder
Hvorfor en tilsynsdugnad for barns skolemiljø
Follestad deponiet Røyken Grovfyllplass AS
Allmenningens tragedie
SAK 6: Oppdatering av bilag 3 til Samarbeidsavtalen Krav til tjeneste
Omlegging til produksjonsområder
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2
Idrettsfag (IF) Kunst, design og arkitektur (KD)
Lederlønn i kommunal sektor Praksis og erfaringer fra lokale lederlønnsforhandlinger. Undersøkelse av forhandlinger etter kapittel 3 i Hovedtariffavtalen,
montessoriforbundet, februar 2018
Rein Kristian Raaholdt, Multiconsult 8/
VELKOMMEN TIL VALG AV PROGRAMFAG November 2015
Forurensningstilsyn og avfall
Krav til mottak av betongavfall og overskuddsmasser
E-handel.
Innledning om KFF-KSS.
Eiendomsforvaltning Kort introduksjon til modulen.
Organiseringen av staten 28. februar 2018
Nordisk møte 2010 – Varme arbeider
Dagens tekst Adm Underveisevaluering – frist
Ungdom Samarbeidsavtale NAV – Fagopplæring om lærekandidater eller ungdom som har mål om grunnkompetanse.
7 Økonomi og miljø Er forurensning en kostnad? Hvorfor ikke ha totalforbud mot forurensning av luft, jord og vann? Hva har økonomer å bidra med i forurensningsdebatten?
Forskrift om Internkontroll
Sentrale lover og regler
Hvordan måle trekkraft?
Dokumentasjon i ht Plan- og bygningsloven
Her kommer ÅRETS invitasjon fra Wendia Les mer her!
Folketrygdens ansvarsområde (§ 10-8 Bortfall av rett til ytelser etter folketrygdloven kapittel 10)
Gjennomføring etter 5 år
Fylkeskommunal revisjon
Utskrift av presentasjonen:

Erfaringer med forurensningsforskriften kapittel 30 Pukk, grus og samfunnet - Lakselvhotell 17. november 2016 Magnus Jakola-Fjeld Foto: Fylkesmannen i Finnmark

Hvilke krav er det som gjelder? Tilsyn og erfaringer i fylket Andre utfordringer Meldingsskjema

Virkeområde Forurensningsforskriften kapittel 30 regulerer forurensninger fra produksjon av pukk, grus, sand og singel. Kapittelet omfatter stasjonære og midlertidige/mobile knuseverk og siktestasjoner som produserer pukk, grus, sand og singel. Midlertidige virksomheter regnes som stasjonære etter at virksomheten har foregått på samme sted i mer enn ett år. Pukkverk er særskilt regulert i forurensningsforskriften kapittel 30, og begrensningene i forurensningsloven § 8 gjelder derfor ikke. Dette betyr at alle pukkverk er omfattet av forskriften, også de som er en del av midlertidig anleggsvirksomhet, med mindre det er gitt tillatelse etter forurensningsloven § 11 jf. § 30-2.

Krav til pukkverk – Forurensningsforskriften kapittel 30 Sende melding til Fylkesmannen Skjerme for innsyn Dempe støv: Borerigger -Støvavsug eller påsprøyting av vann Annet prosessutstyr -Innebygget eller automatisk vannpåsprøyting Åpne lager og trafikkareal -Fukte med vann Støvnedfall hos nabo –5 g/m2 i løpet av 30 dager –nabo nærmere enn 500 m Utslipp til vann -skal ikke føre til nedslamming, mindre enn 50 mg SS pr liter

Støy § 30-7. Støy Bedriftens bidrag til utendørs støy ved omkringliggende boliger, sykehus, pleieinstitusjoner, fritidsboliger, utdanningsinstitusjoner og barnehager skal ikke overskride følgende grenser, målt eller beregnet som frittfeltsverdi ved mest støyutsatte fasade: Støygrensene gjelder all støy fra bedriftens ordinære virksomhet, inkludert intern transport på bedriftsområdet og lossing/lasting av råvarer og produkter. Støygrensene gjelder ikke for bebyggelse av forannevnte type som blir etablert etter at virksomheten har startet opp. Mandag-fredag Kveld mandag-fredag Lørdag Søn-/helligdager Natt (kl. 23-07) 55 Lden 50 Levening 50 Lden 45 Lden 45 Lnight 60 LAFmax

Måling og beregning av utslipp Både støv og støy kan være plagsomt for naboer, og god dokumentasjon er viktig for å synliggjøre at kravene overholdes. Regelverket skal sikre at ingen slurver med miljø for å oppnå konkurransefortrinn. Foto: Fylkesmannen i Finnmark

Erfaringer - tilsyn Vi har gjennomført få tilsyn – 3 stk. i 2012 Tilsynene avdekket en del avvik, 3-6 avvik pr. bedrift Avvikene var i all hovedsak knyttet til brudd på: -støykrav -støvkrav -utslippsmålinger -internkontroll – risikovurdering for ytre miljø -mangler ved lagring av avfall og farlig avfall

Andre utfordringer Pukkverk som mottak av avfall –krever god mottakskontroll –krever tillatelse til mottak og mellomlagring av avfall Pukkverk som behandlingsanlegg for farlig avfall/ forurensede masser

Andre typer forurensning Utslipp av prioritetslistestoffer Farlig avfall Søl/ oljespill

Generelt Viktig at bedriftene forholder seg til forskriftens krav og legger dokumentasjon av utslipp, vurdering av overholdelse av krav, avviksbehandling og annet inn i sin skriftlige internkontroll. Ingen meldingsskjema kommer inn av seg selv. Fylkesmannen må få en bedre oversikt over bedriftene i fylket – sende meldeskjema til alle?

www.fylkesmannen.no/Finnmark

Meldingsskjema

FAQ Reguleres pukking av betong av kap. 30? -Nei, pukkverk som skal pukke betong må ha egen utslippstillatelse etter forurensningsloven § 29, jamfør § 11. Salt eller vann? -Salt kan brukes som bindemiddel mot støving, men vann er best Mobile knuseverk til anlegg? -Omfattes av forskriften og skal meldes inn til Fylkesmannen før oppstart.

Husk meldingsskjema! Takk for oppmerksomheten Foto: Steinar Wikan