Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dokumentasjon i ht Plan- og bygningsloven

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dokumentasjon i ht Plan- og bygningsloven"— Utskrift av presentasjonen:

1 Dokumentasjon i ht Plan- og bygningsloven
Forelesning Høgskolelektor Fred Johansen

2 Dokumentasjon Med dokumentasjon menes alt skriftlig materiale som utarbeides i en byggesak Verifikasjon er den delen av dokumentasjonen som viser at regelverket er fulgt Diskuter ulike problemstillinger knyttet til hver av disse.

3 Dokumentasjon i forhold til planarbeid
”Gjennom planlegging og ved særskilte krav til det enkelte byggetiltak skal loven legge til rette for at arealbruk og bebyggelse blir til størst mulig gavn for den enkelte og samfunnet.” Areal/ressursbruk Estetiske forhold Miljømessige hensyn Diskuter ulike problemstillinger knyttet til hver av disse.

4 Dokumentasjon i forhold til tekniske krav
Tiltaket skal tilfredsstille krav innen følgende 7 fagområder: Konstruksjonssikkerhet Brannsikkerhet Brukssikkerhet Energibruk Inneklima Støyforhold Brukbarhet Diskuter ulike problemstillinger knyttet til hver av disse.

5 Dokumentasjonens hensikt
Dokumentasjonen skal som vi har sett vise at tiltaket oppfyller viktige samfunnsmessige kriterier, og det kan være aktuelt å gruppere denne inn i følgende områder: Diskuter ulike problemstillinger knyttet til hver av disse. Allmennhensyn Kompetanse og skikkethet til aktører som medvirker i oppføringen av tiltaket Egenskaper og egnethet til produkter som anvendes i tiltaket eller ved oppføring av dette Metoder og løsninger som anvendes for å realisere tiltaket

6 Allmennhensyn Beslaglegger arealer Estetiske forhold
Forholdet til naboer Grunn- og miljøforhold Adkomst Vann Avløp Arbeidsmiljø Tilrettelegging for alle brukere uavhengig av funksjonsforhold Diskuter ulike problemstillinger knyttet til hver av disse.

7 Kompetanse Kompetansekrav Godkjenningsordning Foretaksgodkjenning
Diskuter ulike problemstillinger knyttet til hver av disse.

8 Produktdokumentasjon
Utgangspunktet her er at alle bygge- og anleggsarbeider blir ”planlagt og utført slik at de ikke setter i fare sikkerheten til personer, husdyr og eiendom, og samtidig respekterer andre grunnleggende krav med hensyn til allmenn velferd.” Diskuter ulike problemstillinger knyttet til hver av disse.

9 Produktdokumentasjon
Produktene skal tilfredsstille seks overordnete krav: Mekanisk motstandsevne og stabilitet Brannsikring Hygiene, helse og miljø Sikkerhet ved bruk Støyvern Energisparing og varmeisolering Diskuter ulike problemstillinger knyttet til hver av disse.

10 Metoder og løsninger CE-merking
Et produkt kan anvendes i byggverk dersom Det tilfredsstiller de tekniske krav som er angitt i lovverket Det benyttes metoder som beskrevet i Norsk Standard, annen likeverdig standard eller Europeisk teknisk godkjenning (preaksepterte metoder) Det kan dokumenteres at kravene er oppfylt på annen måte Diskuter ulike problemstillinger knyttet til hver av disse.

11 Oppgaver Hva omfatter ansvarsbegrepet?
Hvilke oppgaver har ansvarlig søker? Hva er formålet med godkjenningsforskriften? Hvilken dokumentasjon skal legges til grunn for at et foretak kan gis ansvarsrett? Hva er forskjellen mellom prosjektdokumentasjon og verifikasjon? Gir CE-merking garanti for funksjonaliteten av et produkt? Diskuter ulike problemstillinger knyttet til hver av disse.


Laste ned ppt "Dokumentasjon i ht Plan- og bygningsloven"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google