Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FNs konvensjon om barns rettigheter
Advertisements

FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
Det nytter ikke å ha rett om man ikke får rett barneombud Anne Lindboe Lucy Smiths barnerettighetsdag 5. November 2014.
Alle barn har rett til utdanning!. ”Hjelp skal ikke være gaver, men hjelp til selvhjelp mellom likeverdige, der alle bidrar etter evne ut fra en følelse.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
Fra bekymring til handling – gjør noe med det Barneombudet v/seniorrådgiver Tone Viljugrein Bodø 6.september 2011.
Mål for perioden: Sos: Lytte etter beskjeder. Snakke fint til og om hverandre. No:. Lese med god flyt og innlevelse. Hva skal være med i en fortelling.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge. Hurra – Barnas rettigheter fyller 26 år! Mange stater bestemte i 1989 at barn skulle ha egne rettigheter,
Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
1 Kan det finnes gode argumenter for at Gud eksisterer?
BUDDHISMEN 4. STØRSTE RELIGION CIRKA 550 MILLIONER.
Hvordan kommuniserer vi egentlig?.  Om morgenen – med familien – på jobb  I kassa på super’n  Taxisjåføren  Telefonselgeren  I møtesammenheng – i.
Valgets Kval Etiske dilemmaer knyttet til Samfunnets støtter av Henrik Ibsen Et diskusjonsopplegg for klasser i videregående skole.
BRUKERUNDERSØKELSENE 2015 Det er viktig å minne om at resultatene fra brukerundersøkelsene ikke gir oss den fulle og hele sannheten om kvaliteten på tjenestene.
Boliglån 101 Et boliglån gir deg muligheten til å kjøpe eneboligen du alltid har drømt om. Før du kommer så langt så er en en del ting du må sette deg.
Holdninger til helseforsikring
Sokrates.
Barneverntjenesten i Åmot
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Plan for økten - Forklare hva det vil si at skolen er med i Dembra
Novembernytt Pytten Nå er høsten her, og vi skriver alt november. Vi legger bak oss en spennende oktober måned, med mye latter, lek og læring. Vi hadde.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Til deg som skal holde denne presentasjonen: I 2017 markerer kirkene i Norge at det er 500 år siden reformasjonen, og de har valgt Fasteaksjonen som sitt.
Krle 9.trinn Beatrice Bjørnbakken
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Hva har vi gjort i September?
VELKOMMEN TIL HØSTENS FORELDREMØTE I 2C
Misjonsrapport oktober 2016
Gang.
Verdier Ikke fem punkter på en lapp, men det som kjennetegner livet og hvordan det leves. Utfordres eller befestes av vår etikk. Ofte ser vi at gode verdier.
HVA ER BPA? Brukerstyrt personlig assistanse
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Menneskerettigheter Før man går i gang med selve presentasjonen som er forløperen til IGP (individ-gruppe-plenum) arbeidet der elevene selv skal lage rettigheter.
Velkommen til foreldremøte på 3. trinn!
Salige er de fattige i ånden
24 november 2017 Elisabeth Wold
FNs bærekraftsmål FNs bærekraftsmål skal sikre at hele verden tar vare på miljøet samtidig som at alle mennesker kan ha muligheter for et godt liv.
Kapittel 1: Lys, syn, farge
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
En gang skal det bli min tur
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
ABC FOR FORELDREKONTAKTER
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
SIN BOK Barnehageåret
Venner & valg Velkommen.
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
COS arbeid i en kommunal barneverntjeneste
Sokrates.
Systematisk arbeid med motivasjon
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i ungdomsskole
Fysisk og psykisk helse
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Nulltoleranse mot mobbing - nytt regelverk om skolemiljø
Hvordan lærer vi best? Kurs 4
Tilpasset opplæring Kurs 5
Sangtekstens innhold 5.-7.trinn
Modige Boyna.
Utskrift av presentasjonen:

Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har. De som bestemmer i hvert land har ansvar for at barna der får oppfylt sine rettigheter. Norge har gjort barnekonvensjonen til norsk lov

Arbeidet begynte for over 100 år siden Da satt Eglantyne Jebb (bildet) og skrev ned hva hun mente alle barn trenger, uansett hvem de er og hvor de bor. Barn som er sultne må få mat, barn som er syke må få hjelp og barn som er uten foreldre må få omsorg Hun skrev videre at alle land deler et felles ansvar for verdens barn.

Barn er Først og fremst barn - og har de samme rettighetene uansett hvem de er eller hvor de bor- Klikk på Rettighetsslottet for å lytte til noen av rettighetene:

FN passer på Norge FNs barnekomité passer på at hvert land følger barnekonvensjonen. Med jevne mellomrom sier barnekomiteen hva de mener hvert land gjør bra og hva de må gjøre bedre. Dette kaller vi merknader. Sist gang barnekomiteen ga sine merknader til Norge var i Redd Barna har sammen med barn skrevet ned merknadene slik at barn kan forstå dem.

Barn som lever i fattigdom i Norge: Barnekomiteen er misfornøyd med at det ikke gjøres nok for barn som lever i fattigdom. De vil at Norge skal sørge for at alle fattige familier får den hjelpen de trenger, uansett hvor i landet de bor. (Les mer på side 28 i heftet) Barn som søker asyl i Norge: Barnekomiteen vil at Norge skal sørge for at asylsøkerbarn får hjelp til å få venner og bli med på ting som skjer der de bor. De vil også at det skal ta kortere tid for barna å få svar på om de kan bli i Norge eller ikke. (Les mer på side 31 i heftet) I 2010 sa FN til Norge at vi må passe ekstra godt på barn som har det vanskelig:

Vet dere… Hva en asylsøker er? Hvor asylsøkere bor? Hvor asylsøkere kommer fra? Hva tenker dere… Barn som søker asyl i Norge liker å gjøre? Barn som søker asyl i Norge trenger? Kan være viktige rettigheter for disse barna?

Bli kjent med barna bak tallene! Velg en farge, stav fargen. Velg ett tall, tell. Velg et siste tall, som du åpner! Hvem møter du? Les om barna her (midt på siden)!her