Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?"— Utskrift av presentasjonen:

1 HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Redder liv Krever rettferdighet HER KAN DU SI: Diakoni er et av temaene konfirmantene skal lære om i løpet av dette året. Kort sagt er det kirkens omsorgstjeneste. Denne utføres lokalt og internasjonalt. Kirkens Nødhjelp arbeider med internasjonal diakoni, og kirkene i Norge er våre eiere. Vi startet opp i Våre to hovedoppgaver er å redde liv og kreve rettferdighet. For å oppnå dette, arbeider vi på 3 forskjellige måter. REDDE LIV En katastrofe rammer alltid de fattigste hardest. For lite vann og forurenset vann tar ofte flest liv. Derfor er Kirkens Nødhjelp først på plass med rent vann. Sammen redder vi liv og beskytter de mest sårbare. FORANDRE LIV. Å være fattig er å mangle muligheter. Der utfordringene er, finnes også de beste løsningene. Varig tilgang på rent vann er èn av dem. Sammen hjelper vi mennesker å finne sin egen vei ut av fattigdom FORANDRE VERDEN Fattigdom er urettferdighet. Det er nok rent vann og mat til alle, men spillereglene gjør de rikeste rikere, og de fattigste fattigere. Sammen kan vi gi de stemmeløse en stemme der beslutningene tas. Kirkens Nødhjelp arbeider med å redde liv, forandre liv og bekjempe urettferdighet i 31 land. I tillegg når vi ofre for krig og katastrofe i 130 land gjennom ACT Alliance.

2 FASTEAKSJONEN 2019 Gir akutt hjelp til mennesker i nød
Engasjerer menigheter og frivillige over hele landet  Norges nest største dør-til-dør aksjon HER KAN DU SI:  Kirkeåret har forskjellige tider, dette vil konfirmantene lære mer om i undervisningen. En av disse periodene er fastetiden.  Fastetiden markeres på ulike måter. Mange tenker at «å faste» er det samme som å avstå fra noe, gjerne mat og drikke. For noen er det ro og stillhet. Men fasten handler for mange kristne også om å rette blikket utover mot verden og se den urettferdigheten som finnes (Jesaja 58, 6-7). Fasten er å sette den andre, den lidende og undertrykte i fokus og i handling.  Fasteaksjonen er i hovedsak en bøsseinnsamling, der vi går fra dør til dør, aksjonen starter søndag før palmesøndag, de fleste har aksjonsdag tirsdag før palmesøndag. Hvert år er mellom 30 og barn, ungdom og voksne ute med bøsse. Konfirmantene og foreldre utgjør grunnstammen av bøssebærere. Når du går med bøsse, er du med på å gi noe – din tid – for å gi noe til noen andre. De midlene vi får inn fra fasteaksjonen gjør oss i stand til å handle raskt når katastrofer inntreffer ( som f.eks jordskjelv i Haiti, flyktninger i Syria) Pengene går også til alt annet arbeid Kirkens Nødhjelp utfører ( f.eks program mot kjønnsbasert vold i Pakistan)  Her er 14 år gamle Kany, som fikk livet snudd opp-ned da hun og familien måtte flykte fra hjemlandet Kongo. De havnet i flyktningeleir i Angola, der Kirkens Nødhjelp sørger for rent vann, hygiene og sanitær. Kany har fått ansvaret for matlaging for familien. Dette innebærer henting av vann, og hun er glad for at de har mulighet for rent vann gjennom Kirkens Nødhjelp sine vanntanker i flyktningeleiren. 

3 BLI BØSSEBÆRER DU OGSÅ! Endrer verden Gir bedre sikkerhet
Gir mer penger inn Endrer også oss  DU KAN SI: Ved å være med å samle inn penger til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid er du med på noe stort, du er med å endrer verden!  Sikkerhet er viktig. En god måte å ivareta det på er at konfirmantene ikke går alene- at noen voksne går sammen med dem. Erfaring viser at innsamlet beløp pr bøsse er større der voksne er med. Besøk av bøssebærer utløser kontanter i bøssa, bruk av Vipps eller andre betalingsløsninger. Å ha nok bøssebærere er derfor svært viktig!  For mange er dette første gang man er med på en dør- til-dør innsamling. Da oppleves det trygt å ha en voksen sammen med seg.  Fasteaksjonen er hele menighetens aksjon, en mulighet for alle til å bidra. 

4 Takk for at du STØTTer KONFIRMANTEN DIN!
HER KAN DU SI: Mer informasjon om Kirkens Nødhjelp finner du på nettsidene kirkensnødhjelp.no Det er også mulig å følge oss på facebook, søk opp Kirkens Nødhjelp. Videre har vi også et magasin der du kan lese mer utdypende om vårt arbeid. Det finner du på ( kan også fås som papirutgave)


Laste ned ppt "HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google