Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme

2 1. Folk som bor i dette landet later til å ha en dårlig hukommelse
1. Folk som bor i dette landet later til å ha en dårlig hukommelse. Folk som bor i dette landet later til å huske dårlig. 2. Oljen beskytter oss. Oljen gir oss beskyttelse. 3. Mange sa: ”Kan økonomiske kriser virkelig ramme Norge?” Mange lurte på om økonomiske kriser virkelig kunne ramme Norge.

3 Bilde: Fra filmen ”Yohan barnevandreren”
4. På 1800-tallet endret folks holdninger til fattigdom seg. På 1800-tallet kom det endringer i folks holdninger til fattigdom. 5. Sykehushjemmene har ikke nok plasser og ressurser. Det er mangel på plasser og ressurser på sykehushjemmene. 6. Mange i Ap var skeptiske til at også rike mennesker skulle få alderstrygd. Mange i Ap uttrykte skepsis mot at også rike mennesker skulle få alderstrygd. Bilde: Fra filmen ”Yohan barnevandreren”

4 7. I 1950-årene så man en økning i folks levestandard
7. I 1950-årene så man en økning i folks levestandard. I 1950-årene så man at levestandarden økte. 8. Mor skulle ta imot far med åpne armer når han kom sliten hjem fra jobb. Far skulle bli tatt imot av mor med åpne armer når han kom sliten hjem fra jobb. 9. Arbeiderpartiet innførte husmorferie for slitne husmødre. Husmorferie for slitne husmødre ble innført av Arbeiderpartiet.

5 10. Oljen har gitt Norge enorme inntekter
10. Oljen har gitt Norge enorme inntekter. Det er oljen som har gitt Norge enorme inntekter. 11. I Norge er det mye diskusjon om hvordan oljepengene skal brukes. I Norge snakkes det mye om hvordan oljepengene skal brukes. 12. Det oppstod krav om privatisering av helsevesenet. Man krevde / begynte å kreve at man skulle privatisere helsevesenet.

6 13. Nå kom kvinnene på banen i arbeidslivet. Nå ble kvinnene aktive 14
13. Nå kom kvinnene på banen i arbeidslivet. Nå ble kvinnene aktive 14. Norge er av FN kåret til verdens beste land å bo i. Men det er flere grupper som har det vanskelig i Norge. Til tross for at Norge av FN er kåret til verdens beste land å bo i, er det flere grupper som har det vanskelig i Norge.

7 frost var karakteristisk for den tidligere fattigdommen. Å være
15. Å kjenne sult, tørst og frost var karakteristisk for den tidligere fattigdommen. Å være sulten, tørst og kald var karakteristisk for den tidligere fattigdommen. 16. I andre land trenger man kanskje ikke å føle skam og sjenanse når man er fattig. I andre land trenger man kanskje ikke å føle seg skamfull og sjenert når man er fattig. Bilde: Fra filmen ”Yohan barnevandreren”

8 17. Hun sier: ”Barnefamilier er ofte de som sliter mest
17. Hun sier: ”Barnefamilier er ofte de som sliter mest.” Hun sa barnefamilier ofte er de som sliter mest. 18. Fattige og arbeidsledige frykter framtiden. Fattige og arbeidsledige føler frykt for framtiden. 19. Noen reagerer ved å bli aggressive, bitre, engstelige og bekymret. Noen reagerer med å vise aggresjon, bitterhet, engstelse og bekymring.

9 20. Først hadde familiene ansvaret for de fattige. Så tok det offentlige over. Etter at familiene hadde hatt ansvaret for de fattige, tok 21. Ingen var så inspirerende som den statsministeren vi hadde før. Den mest inspirerende statsministeren vi har hatt, var den statsministeren vi

10 22. Hele kvelden satt han og
tenkte på den økonomiske situasjonen. Hele kvelden ble han sittende og tenke på den økonomiske 23. Hun hadde aldri hatt en så spennende jobb før. Det var den mest spennende jobben hun hadde hatt noen gang.

11 24. Du må slutte å mase og klage
24. Du må slutte å mase og klage. Du må slutte med den masingen og klagingen. 25. Den nye jobben til Petter var veldig interessant. Petters nye jobb var veldig interessant. 26. Enda han søkte på 150 jobber, fikk han ingen jobb. Han søkte på 150 jobber. Likevel fikk han ingen jobb.

12 27. Enda hun forsøkte å bli kjent med flere mennesker, fikk hun ingen nye venner. Hun forsøkte å bli kjent med flere mennesker. Likevel fikk hun ingen nye venner. 28. Heidi mente situasjonen var urettferdig, og det mente Reza også. Reza var enig med Heidi i at situasjonen var urettferdig.

13 29. Fattige barn i Norge kan mangle mat og klær
29. Fattige barn i Norge kan mangle mat og klær. Fattige barn i Norge kan ha mangel på mat og klær. 30. Han måtte betale inn kroner. Han måtte foreta en innbetaling på


Laste ned ppt "Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google