Fra kommunevisjon til ”hel ved” i det pedagogiske mangfoldet. Erling Barlindhaug Skole- og barnehagesjef Øvre Eiker.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
TRIVSEL I HJEMKOMMUNEN OG TANKER OM FRAMTIDIG BOSETNING EN UNDERSØKELSE BLANT ELEVENE PÅ RISØR VIDEREGÅENDE SKOLE HØSTEN 2010.
Advertisements

5 åringen og sammenhengen barnehage – skole
Norsk kulturskoleråd – kulturskoletimen og profesjonsforståelse
Hva vet dere om MOT? Historien til MOT.
KIRKEN – ET MØTESTED PÅ VEIEN I ET FLERKULTURELT MILJØ.
GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
Om barn og unges mulighet for medvirkning
Samarbeid folke- og skolebibliotek v/ biblioteksjef Guri Sivertsen Haugan, Levanger bibliotek Skal si litt om hva vi har gjort i Levanger, og hva vi.
Identifisere og tydeliggjøre kompetanse
Utdanning og oppvekst i Larvik fra en politisk vinkling.
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Meld. St. 18 (2010–2011) En inkluderende skole – hvorfor og hvordan
Frivilligpolitikk i Askim
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Inkludering og læring 1.aman Jorun Buli Holmberg 29.august 2005 Inkludering.
Levanger kommune enhet Velkommen! Bunntekst 1. Levanger kommune enhet Bunntekst 2 Kommunedelplan oppvekst Hvorfor lager vi kommunedelplaner? Behov for.
Rolighetsmoen barnehage
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
God oppvekst – styrket satsing på barn og unge i Sande og Vestfold
MØTE FOR SKOLELEDERE TEMA: REKTOR OG SKOLELEDELSENS ROLLE I PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID – MED UTGANGSPUNKT I VURDERING FOR LÆRING.
Konferanse 2007 Psykologisk ivaretakelse av familier med barn med alvorlig progredierende nevromuskulær sykdom. psykolog Berit Dahle Universitetssykehuset.
Meld. St. 18 (2010–2011) En inkluderende skole – hvorfor og hvordan
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Hjelp, jeg har blitt / er klubbleder !
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Bjerkebarnehagenes visjon og verdigrunnlag
"God bagasje på livets reise."
Relasjoner – en beskyttelsesfaktor for sårbare barn og unge
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Samkommunestyret – Kunnskapsløftet v/Tone Volden Rostad Kunnskapsløftet er en ny og omfattende reform av hele grunnopplæringen. Visjonen er å.
Kampen skole Vår visjon:
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Horten vidergående skole
DELTAKELSE, TILHØRIGHET OG VENNSKAP - muligheter og utfordringer
Personalsamarbeid Psykososialt arbeidsmiljø
Velkommen til et nytt skoleår!
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Hvorfor Kulturplan? Vedtak oppfølging Forny ”Kulturstrategier for Levanger kommune”. Behovet for å lage Levanger kommunes første kulturplan. Behovet.
Utfordringer Foreldre som ressurs Tanker rundt: Engasjement Rekruttering Deltagelse.
Kjære forelder/ foresatt
Skolen som lærende organisasjon NFFL
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Høring kommunedelplan folkehelse
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
FRILUFTSLIV FRA Naturopplevelser for livet.
Konst. direktør for oppvekst og utdanning Terje Larsen Tjenesteområde oppvekst Introduksjon til Komité for oppvekst 27. oktober 2015.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Geiranger. Go Campus Hjelpe unge med psykiske helseplager i overgangen mellom videregående og høyskole/ universitet.
Kompetanse for mangfold Sakshaug skole Vegen blir til mens vi går…
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Elverum Håndball Yngres - Visjon ”Ekte idrettsglede i et mestringsorientert læringsmiljø!”
Yrkesrollen Faglig mestring og praktisk dyktighet.
Orientering for Komité for oppvekst 25. oktober 2016 Ved rektor Kim Stian Gjerdingen Bakke.
Kompetanseplan oppvekst
Hole ungdomsskole Visjon: TRYGG, KREATIV OG UTVIKLENDE FOR ALLE.
Voksne for Barn Voksne for Barn 2013 Hvem er Voksne for Barn? voksne som bryr oss om barn ideell medlemsorganisasjon etablert i 1960 fremmer.
Jon Espen Palm, Kjøsterud skole
REalfagskommune!.
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til Holeskolen
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Fagfornyelsen i grunnopplæringen og de tre tverrfaglige temaene
Danning og voksenrollen i barnehagen
Utskrift av presentasjonen:

Fra kommunevisjon til ”hel ved” i det pedagogiske mangfoldet. Erling Barlindhaug Skole- og barnehagesjef Øvre Eiker

457 km² innbyggere elever i 8 grunnskoler 262 årsverk i skolen 27 årsverk i SFO 850 barn i barnehager 73 årsverk i komm.bhg.

Reason for beeing... ” Det viktigste for oss er ikke å levere tjenester til innbyggerne, men å bidra til å skape det gode liv gjennomstedsutvikling” Anders B.Werp, Ordfører Anders B.Werp, Ordfører

Øvre Eiker viser ansikt 1995 Nynazistisk konsert i Varlo grendehus utenfor Hokksund

Og det betyr…: Fokus på tverrfaglig arbeid – toppledergruppa som handlingsrettet team. Fokus på tverrfaglig arbeid – toppledergruppa som handlingsrettet team. Korte veier til beslutning i organisasjonen Korte veier til beslutning i organisasjonen Tett samarbeid med tredje sektor − skolen − Korpsene – musikk- og kulturskolen − Leseravnene Høy grad av innbyggerinnvolvering i planarbeid − Skole- og barnehageplanen har status som kommunedelplan. − Etisk prosess − Grendeutvalg med faste kontaktpersoner i planavdelingen. Svært godt samarbeid mellom administrasjon og kommunestyret. Tett samarbeid med politiet Tett samarbeid med politiet

STRATEGI FOR OPPVEKST I ØVRE EIKER DET TRENGS EI HEL BYGD FOR Å OPPDRA ET BARN !

STRATEGI FOR OPPVEKST I ØVRE EIKER DET TRENGS EI HEL BYGD FOR Å OPPDRA ET BARN ! Sammen med barn og unge skaper vi et livskraftig Øvre Eiker! Hvordan gi barn og unge opplevelsen av å bli sett og være verdsatt i og av bygda? Hvordan la barn og unges syn påvirke planlegging av Øvre Eikers framtid?

Positivt selvbilde Selvtillit - selvbilde Selvtillit - selvbilde Sosial kompetanse Sosial kompetanse Faglig kompetanse Faglig kompetanse Mestring Mestring Personlig integritet og opplevelse av egenverd. Personlig integritet og opplevelse av egenverd.

STRATEGI FOR OPPVEKST I ØVRE EIKER DET TRENGS EI HEL BYGD FOR Å OPPDRA ET BARN ! Vi skal gi barn og unge røtter og vinger! Sammen med barn og unge skaper vi et livskraftig Øvre Eiker! Hvordan gi barn og unge opplevelsen av å bli sett og være verdsatt i og av bygda? Hvordan la barn og unges syn påvirke planlegging av Øvre Eikers framtid? Hvordan gi barn og unge tilhørighet og sjølrespekt? Hvordan stimulere barn og unges kreativitet og åpenhet?

Identitet ”Jeg er …” ”Jeg er …” Familie - slekt Familie - slekt Nærmiljøet - hjemstedet Nærmiljøet - hjemstedet Hjemkommunen Hjemkommunen Nasjonalitet Nasjonalitet Fortiden - nåtiden Fortiden - nåtiden Identitet skapes i møte mellom mennesker - på møteplassene.

STRATEGI FOR OPPVEKST I ØVRE EIKER DET TRENGS EI HEL BYGD FOR Å OPPDRA ET BARN ! Vi skal gi barn og unge røtter og vinger! Sammen med barn og unge skaper vi et livskraftig Øvre Eiker! Hvordan gi barn og unge opplevelsen av å bli sett og være verdsatt i og av bygda? Hvordan la barn og unges syn påvirke planlegging av Øvre Eikers framtid? Hvordan gi barn og unge tilhørighet og sjølrespekt? Hvordan stimulere barn og unges kreativitet og åpenhet? *læring = ny erfaring + kunnskap + ferdigheter Barne- og ungdomstid er et henterom, ikke et venterom! Hvordan legge til rette for ei god barne- og ungdomstid? Hvordan la all læring* i og utenom skolen knyttes sammen og utnyttes?

Skolen er ikke en forberedelse til livet, men er selve livet.

STRATEGI FOR OPPVEKST I ØVRE EIKER DET TRENGS EI HEL BYGD FOR Å OPPDRA ET BARN ! Vi skal gi barn og unge røtter og vinger! Sammen utvikler vi Øvre Eiker- kompetansen på oppvekstområdet! Sammen med barn og unge skaper vi et livskraftig Øvre Eiker! Hvordan gi barn og unge opplevelsen av å bli sett og være verdsatt i og av bygda? Hvordan la barn og unges syn påvirke planlegging av Øvre Eikers framtid? Hvordan gi barn og unge tilhørighet og sjølrespekt? Hvordan stimulere barn og unges kreativitet og åpenhet? Hvordan sikre likeverdig ivaretakelse av alles oppvekst? - Integrere flest mulig tiltak i ordinær virksomhet - Prioritere de nødvendige supplerende tiltaka - Prioritere de riktige utviklingsprosjektene/-arbeidene - Prioritere de riktige utviklingsprosjektene/-arbeidene *læring = ny erfaring + kunnskap + ferdigheter Barne- og ungdomstid er et henterom, ikke et venterom! Hvordan legge til rette for ei god barne- og ungdomstid? Hvordan la all læring* i og utenom skolen knyttes sammen og utnyttes? Hvordan legge til rette for engasjement og medvirkning i oppvekstforaene?

Sammen med foreldrene skal barnehage og skole gi barn og unge en trygg hverdag med opplevelser, leik og læring. Sammen med foreldrene skal barnehage og skole gi barn og unge en trygg hverdag med opplevelser, leik og læring. Barn og unge skal få helhetlig kompetanse som gir personlig og sosial utvikling og kvalifiserer for mestring av nåtid og framtid. Barn og unge skal få helhetlig kompetanse som gir personlig og sosial utvikling og kvalifiserer for mestring av nåtid og framtid.

- jo lenger man kommer ned i småklassene, desto mer jul må det være og første klasse må være en eneste lang julaften....» Jens Bjørnebo «Det må være smak av jul over alt som har med skole å gjøre

Skole- og barnehagesjefens visjon Alle elevene i 10.trinn skal finne skolen like meningsfull og interessant som den dagen de stod på skoleplassen for første gang, med ny skolesekk på ryggen og hånda i lærerens trygge hånd.

Visjonært eller pragmatisk lederskap? ” Mål uten visjon er illusjon, en visjon uten mål er en hallusinasjon”

Skolen i et oppvekstperspektiv Skolesamfunnet - nærområdet. Skolesamfunnet - nærområdet. Skolen som et kulturelt kraftsenter. Skolen som et kulturelt kraftsenter. Skolen som virksomhet Skolen som virksomhet - som bygning. Skolen - barnehagen Skolen - barnehagen Innbyggersenteret - en møteplass for folk Innbyggersenteret - en møteplass for folk

Ungdomsskolen - et ungdomsmiljø! Ny organisering av læringslivet - skole - fritid. Ny organisering av læringslivet - skole - fritid. En møteplass der ungdom møter ungdom. En møteplass der ungdom møter ungdom. En møteplass der ungdom kan møte voksne og voksne kan møte ungdom. En møteplass der ungdom kan møte voksne og voksne kan møte ungdom.

Ungdomsmiljø - et kompetansemiljø

Mangfold Pedagogisk mangfold = Profesjonelt mangfold

Det er ikke sikkert bildet i ditt hode, er det samme som bildet i mitt …..!