INFORMASJONSMØTE FOR FORELDRE 25.01.12. SKOLEEIERS FØRINGER FOR GRUNNSKOLEN I MELDAL 2012-15 Bygge felles kulturgrunnlag i ny skolestruktur med basis.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
– FGIL/FAU – Skolering - Lars Einar Karlsen FAU – skolering Det skal v æ re et FAU p å alle skoler å fremme fellesinteressene til foreldre.
Advertisements

V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. M ÅL FOR FORELDREMØTET Dere skal bli bedre kjent med oss Dere skal få god informasjon fra SFO Dere skal få.
Stortingsmelding 20 På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Rundskriv fra Utd.direktoratet Bruk av alternative opplæringsarenaer i grunnskolen En alternativ opplæringsarena karakteriseres av at en eller flere.
Foreldremøte SFO høsten 2015 Onsdag den 2.september 2015.
Med fra start! Skolestart på Eidsvoll videregående skole høsten 2012 EIDSVOLL VIDEREGÅENDE SKOLE.
Kartleggingsprøver på godt og vondt- hva gjør vi? Tove Mathisen og Kurt Henriksen Hvorfor kartleggingsprøver? Begrepsforståelse? Hvilke kartleggingsprøver.
Kunnskapsløftet – fra ord til handling Elevinfo - database for planlegging, gjennomføring og vurdering Elevinfo - database for planlegging, gjennomføring.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Blokkhaugen skole FAU Foreldrenes arbeidsutvalg. Årshjul Valgprosess Sette opp ulike arbeidsgrupper Skoleballet er hovedfokus Temakveld/ dag.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Kunnskapsløftet er utdanningsreformen som ble implementert i Reformen innebar en rekke endringer i skolens innhold, struktur og organisering fra.
Jørpeland ungdomsskole Et godt sted å være - Et godt sted å lære Velkommen! Foreldremøte 8. trinn høsten 2016.
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
BUØY SKOLE Lærelyst, vekst og glede. Vår visjon: Lærelyst, vekst og glede  Buøy skole år: 1-7 skole,160 elever og 30 ansatte  Opplæringsloven, læreplanen.
VURDERING FOR LÆRING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Kunnskapsløftet – Fra ord til handling Prosjekt for skolene i Meldal kommune Delmål: Samarbeid heim skole.
V ELKOMMEN TIL FORELDREMØTE D AMSGÅRD SKOLE. P ROGRAM Orientering ved avdelingsleder Informasjon fra lærere på trinnet.
SAMARBEIDSMØTE – KONSTITUERING FAU Onsdag Vestmyra skole.
Velkommen til Foreldremøte for 9. trinn
Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater
SkoleVfL 2.1 Jåttå vgs august 2017 – mars 2019.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen til Foreldremøte for 10. trinn
Velkommen til foreldremøte 1.trinn skolestart 2017
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Rapport: Å ville utvikle skolen
Velkommen til foreldremøte for 7D og 7E
Nettverksledersamling
Møte for foresatte 10.trinn
Velkommen til August 2017.
Velkommen!.
Overgang barneskole ungdomsskole
Glede gjennom mestring
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Fellesmøte Fellesmøte.
Tverrfaglig uke for LUT
«Et FAU blir det som vi foreldre gjør det til»
«Alle med… Går ikke på bare 123»
Velkommen til Disen skole Vi er på lag, med hjertet og hodet i bruk
Vurdering for læring. Torsnes skole og Torp skole
Skoleeier i utvikling av skolen. Ordfører Nina Sandberg
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Presentasjon av Kine Vålbekk
Velkommen til foreldremøte overgang 8.trinn
Kvalitet i opplæringa PPT-samling 15. mai 2018.
Smestad skole Velkommen til Osloskolen! Smestad skoles visjon: Trygge og samhandlende elever med kompetanse for fremtiden lene.
ABC FOR FORELDREKONTAKTER
Thorleif Skavern 47 år Begynte som rektor ved Vollan skole i Oppdal høsten 2017 Har før det jobbet i den offentlige skolen: Lærer Inspektør Rektor Skolefaglig.
Velkommen til Osloskolen
Velkommen til Sofiemyr skole
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Velkommen til foreldremøte 1.trinn
FORESATTEMØTE 1.KLASSE 6. Juni 2018.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
Avdeling for skoleanlegg
Evaluering av USITs organisering, USIT 3.1
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Kvikkbilde 2 Distributiv egenskap A – Forarbeid
Samarbeidsmøte – konstituering fau
Kvikkbilde 1 Kommutativ egenskap A – Forarbeid
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Nå er vi spente!.
Elev/foreldremøte 2. april 2019
Velkommen til foreldremøte overgang 8.trinn
Vi oppnår resultater gjennom samarbeid Vi respekterer hverandres meninger Vi gjør det som er besluttet Vi oppnår resultater.
Om vurdering og nye eksamensformer
Foreldre og skole 6. og 7. trinn.
Utskrift av presentasjonen:

INFORMASJONSMØTE FOR FORELDRE

SKOLEEIERS FØRINGER FOR GRUNNSKOLEN I MELDAL Bygge felles kulturgrunnlag i ny skolestruktur med basis i arbeidsdokumentet ”Pedagogisk plattform” Videreføre arbeidet med elevvurdering for derigjennom å forbedre læringsresultatet og elevenes medvirkning på eget arbeid Ha særlig fokus på å nå målsettingene satt i styringskortet for perioden på områdene sosial trivsel, mobbing og motivasjon i ”Elevinspektørene”

SKOLEEIERS FØRINGER FOR GRUNNSKOLEN I MELDAL Fortsatt satsing på metodikken Early Years Literacy Program, videreutvikle metodikken for trinn og ivareta kravet om leseopplæring i alle fag. Prioritere videreutdanning i lesing, engelsk og matematikk for å møte nasjonale krav om kompetanse på fagområdene.

SKOLEEIERS FØRINGER FOR GRUNNSKOLEN I MELDAL Det utvikles et system som ivaretar fortløpende evaluering på oppnådde resultat når det gjelder kartleggingsprøver, nasjonale prøver, elevinspektørene, eksamensresultat og § 9A. Dette systemet skal være en integrert del av kommunens totale kvalitetssystem for grunnskolen i tråd med § 13-10, 2. ledd i opplæringsloven.

SKOLEEIERS FØRINGER FOR GRUNNSKOLEN I MELDAL Et tydeligere og mer forpliktende system for overgang mellom barne- og ungdomstrinn. Styrke de ansattes kompetanse på klasseledelse og atferdproblematikk.

Åpningstid SFO Foreldre ønsker utvida åpningstid for å rekke kjøring til og fra jobb. Administrasjonen forstår at dette er en viktig sak for foreldrene og er i utgangspunktet positiv til dette. Endring krever: Omorganisering for ansatte i SFO (drøfting med HTV) Vi må se på budsjettmessige konsekvenser (kveldstillegg etter 17.00) Endring av vedtekter

Plass på SFO SFO disponerer hele arealet til småtrinnet: 8 klasserom Grupperom Fellesrom Lekerom I tillegg disponerer SFO skolens spesialrom etter skoleslutt.

Kulturskole-SFO Kulturskolen i Meldal har fått prosjektmidler til å prøve ut ”kulturskole-SFO”. SFO på Løkken har kjørt opplegget i hele høst, og med gode erfaringer. SFO på Storås og Grefstad starter først på februar. Vi ser for oss at ”kulturskole- SFO” videreføres i nyskolen.

”Klassedeling” I skolen opererer vi med trinnbegrepet, og elevene på trinnet vil deles i både to, tre og fire grupper etter hvilke faglige opplegg vi jobber med. Kontaktlærere samarbeider om å sette sammen grupper slik at vi kan ta hensyn til ulike behov. Kontaktlærere vet hvem som passer sammen både sosialt og faglig. Lærerne på trinnet kan også lett endre gruppesammensetting på trinnet ved behov.

Bli kjent Skolene skal ha noen felles DKS-arrangement fra våren Elevene skal ha flere samlinger/opplegg på tvers av skolene høsten 2012, slik at trinnet blir godt kjent før innflytting. Ansatte som skal jobbe på samme trinn/SFO i nyskolen, skal i løpet av april-mai hospitere ved de andre skolene. Lærerne skal lage felles årsplan for trinn på tvers av skolene slik at elevene har samme utgangspunkt ved innflytting i januar 2013.

Spesialundervisning Spesialundervisning er hjemlet i opplæringslovens § 5-1. Det er sakkyndig vurdering fra PPT som bestemmer hvordan spesialundervisning skal organiseres for den enkelte elev. Spespedkoordinatorer, PPT og rektorer skal i løpet av våren se på organisering av spesialundervisning i nyskolen. Gjennom dette samarbeidet blir vi kjent med behovene til de enkelte elevene. Vi får samla spespedkompetansen i Meldal og får en bedre mulighet til å legge til rette for spesielle behov.

Kroppsøving Alle klassetrinn skal bruke gymsal, musikkrom (dans), styrkerom og utemiljøet. Hovedområder i Kunnskapsløftet: 4.: Aktivitet i ulike rørslemiljø 7.: Idrettsaktivitet og dans, friluftsliv 10.: Idrett og dans, friluftsliv, aktivitet og livsstil Kunnskapsløftet har følgende kompetansemål ved slutten av 4. Trinn: ”vere trygg i vatn og vere symjedyktig” Vi har satt i gang arbeid med lokal læreplan i kroppsøving der svømmeundervisning er en del av planen. Planen blir ferdig i løpet av våren og skal gjennomføres likt på alle skoler fra høsten Vi ser for oss lengre økt i bassenget når de først skal dit.

Kantine og kosthold Kantinetilbudet gjelder alle elever alle dager har kantinetilbudet på basen sin har kantinetilbudet i elevkantina Vi har fokus på sunt kosthold.

Avspasering og fleksitidsordning Evaluering av dagens praksis skal skje i løpet av våren, så dette temaet vil bli tatt opp på et senere foreldremøte.

Ukeplaner og mål Skolene har det samme innholdet på ukeplanene sine i dag. De inneholder læringsmål, oppgaver/lekser, beskjeder til heimen. Vi har sett på ukeplanene i felles møte, og skal enes om en felles mal i løpet av våren. Det er det pedagogiske personalet som velger løsninger. Tilpasninger til enkeltelevers individuelle behov ivaretas.

Skolens nærmiljø Det er en skole for lokalsamfunnet Meldal, og da må skolen bruke læringskvaliteter fra hele lokalsamfunnet. Skolene har nå startet arbeidet med å lage felles lokale læreplaner for nyskolen der bruk av lokalsamfunnet er en del av planen.

Skyssordning Skolekjøring er forankret i opplæringsloven og lokal forskrift. Etter evaluering av nåværende organisering av skoledagen – dagsrytmer, vil administrasjonen komme med nærmere informasjon.

Flytteprosessen Skoleruta er tilpasset flytteprosessen. Ansatte skal bruke planleggingsdager, teamtid og personalmøter til å flytte. Elevene skal ikke være med på å flytte. De skal møte på nyskolen etter jul.

Utearealet Utearealet ferdigstilles sommeren 2012.

Fadderordning Fadderordning er vanlig praksis på alle skolene og vil videreføres på ny skole.

Skolenes tradisjoner Alle skolene har mange gode tradisjoner. Vi skal lage en felles aktivitetsplan i løpet av våren der vi samordner tradisjoner og aktiviteter.

Foreldreinvolvering Vi vil gjennomføre et eller to foreldremøter våren 2012 Vi har planlagt flere foreldremøter høsten 2012 etter hvert som vi får samordnet planene våre. Det planlegges et felles FAU allerede fra høsten 2012.