Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Avdeling for skoleanlegg

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Avdeling for skoleanlegg"— Utskrift av presentasjonen:

1 Avdeling for skoleanlegg
Lambertseter skole Skolebehovsplan

2 Åpent møte om Lambertseter skole 14.05.18
Utdanningsetatens høringsforslag til Skolebehovsplan Hvorfor gjør vi noe med Lambertseter skole? Hva planlegger vi å gjøre? Hvordan kan dere gi innspill?

3

4 Lambertseter skole Utvidelse vedtatt i skolebehovsplan 2018-2027
Utdanningsetatens høringsutkast til skolebehovsplan : Lambertseter skole utvides med én klasserekke på ungdomstrinnet, slik at kapasiteten blir B3U3. Prosjektet kan ferdigstilles til skolestart 2024 dersom det kan gjennomføres som byggesak og 2025 dersom det kreves ny regulering. Dette avklares i løpet av våren 2018.

5 Hensikten med tiltaket
Pågående utbyggingsplaner i området medfører langsiktig behov for tre fulle klasserekker Skolen har tre fulle klasserekker på barnetrinnet Prognosene viser at er behov for tre fulle klasserekker på ungdomstrinnet Kapasitetsutvidelse B2,5U2 til B3U3 Behovsanalysen viser behov for 3 fulle klasserekker Rehabilitering og oppgradering til dagens krav Balanse med ivaretakelse av vern Det skal gjøres tiltak som gir bedre pedagogisk tilrettelegging

6 Mer informasjon i Nordstrands Blad

7 Vernehensyn Oppført i verneplanen for osloskolen
Eksteriør/hovedform/overlys Paviljongene A – D Trapperom i hovedbygningen Vestre skolegård Hovedform, gårdsrom og struktur

8 Forholdet til vernehensyn
Oppført i verneplanen for osloskolen Eksteriør/hovedform/overlys Paviljongene A – D Trapperom i hovedbygningen Vestre skolegård Hovedform, gårdsrom og struktur Byantikvaren har åpnet for utvidelse av skolen ved riving og erstatning av deler av hovedbyggets østre fløy.

9 Forslag til nybygg

10 Nybygg Øst Innhold: Hjemmeområder 7. – 10. trinn Kunst og håndverk
Kantine og Mat & helse Musikk Flerfunksjonshall

11 Nybygg Øst Innhold: Hjemmeområder 7. – 10. trinn Kunst og håndverk
Kantine og Mat & helse Musikk Flerfunksjonshall

12 Nybygg Øst Innhold: Hjemmeområder 7. – 10. trinn Kunst og håndverk
Kantine og Mat & helse Musikk Flerfunksjonshall

13 Kulturarena Musikkrom med øverom Flerfunksjonshall
Kombinasjon allrom og kroppsøving Spesielt tilrettelagt for musikkutøvelse. Kantine Tilgjengelig for nærmiljøet Nærhet til andre lokale møteplasser.

14 Nybygg Vest Sammenkobling med Paviljong
Gjør videre bruk av paviljong mulig Samling av småskolen (1.-4.-trinn) rundt vestre skolegård.

15 Nybygg Vest Sammenkobling med Paviljong
Gjør videre bruk av paviljong mulig Samling av småskolen (1.-4.-trinn) rundt vestre skolegård.

16 Nybygg Vest Sammenkobling med Paviljong
Gjør videre bruk av paviljong mulig Samling av småskolen (1.-4.-trinn) rundt vestre skolegård.

17 Skole og frivillighet bidrar til kulturaktivitet i området
Vi ønsker innspill til sambruk – hva trengs av særarealer og fellesarealer Kan barneskolen fungere for andre funksjoner i tillegg til skole?

18 Overordnet fremdriftsplan
Høring Vedtak skolebehovsplan desember 2018 Byggesaksbehandling start høst 2018 eller vår 2019 og deretter forprosjekt Brukermedvirkning Byggestart senest 2022 Trinnvis utbygging med elevene delvis i skoleanlegget og delvis i paviljonger Etappevis rehabilitering og utvidelse, ferdigstillelse 2024

19 Brukermedvirkning i flere omganger
Skolebehovsplan Politisk behandling høst 2018 Brukermøter i forprosjektfasen: Plassering av funksjoner Hjemmeområdene Spesialutstyrte areal Utomhus Brukermedvirkning og forprosjekt Dette skal det menes noe om Derfor standardiserer vi Bygg for læring? Skape gode, funksjonelle anlegg. Standardisering. Tilpasser ikke til de rektorer og brukergrupper som er der nå, bygget skal vare i 100 år TRANSPARENS Desentraliserte lærerarbeidsplasser Tilpasset opplæring – små og store rom Hjemmeområder - "Skole i skolen" – store bygg men trygge områder Logistikken i bygget

20 Informasjon om høringen
Skolebehovsplan sendt på høring 1. mars – ble sendt digitalt til de høringsinstansene vi har oversikt over og lagt ut på Oslo kommunes nettside Høringsfrist 24. mai Etter høringsfrist gjennomgås innspillene og planen oppdateres før den sendes til politisk behandling Skolebehovsplanen legges fram sammen med Sak 1 Budsjett for Oslo kommune i september 2018 og forventes vedtatt i desember 2018 Sendes til Eller (skolebehovsplanansvarlig)


Laste ned ppt "Avdeling for skoleanlegg"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google