Om presentasjonen Presentasjonen er bygget opp på følgende måte: Lysbilde 2-4: Om Kultur for læring. Vi mener det er vesentlig å ta med dette for å si.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ungdomstrinn i utvikling Ole Johansen Utviklingsveileder Nordkapp, Måsøy, Kvalsund, Hammerfest, Hasvik, Loppa og Alta.
Advertisements

Nasjonal satsing på Vurdering for læring
Samarbeid mellom skole og hjem
Forventninger og videre arbeid…...
Noen utfordringer for skolene
Kartleggingsundersøkelsen i LP
Vurdering for læring V/ Trude Slemmen Wille
Mer tid til elevene 12.Mai 2011 Marianne Aasen leder av KUF-komiteen på Stortinget.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
GNIST og Ungdomstrinns-satsingen VFL-samling Susanne Lavik
Ungdomstrinn i utvikling
Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat
Lektor 2 på Vardal ungdomsskole 5. mars Lektor 2 - ordning Fagpersoner fra industri og øvrig arbeidsliv utenfor skolen deltar aktivt i undervisningen.
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Lærerne og prosjektet Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk Spørreundersøkelse til lærere ved noen utvalgte skoler i Oslo høsten 2005.
Hvordan skolene møter prosjektet: Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk…. En spørreundersøkelse til skoleledere i Oslo høsten 2005.
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Ulikheter og variasjoner
LP og evidens i undervisningen
Kartleggingsundersøkelsene i LP-modellen
Samarbeid mellom skole og hjem
Foreldrenes betydning for elevenes læringsutbytte
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTER HØSTEN MED FOKUS PÅ KUNNSKAP OG GLEDE.
Velkommen til Ski videregående skole. Program Generell orientering om skolen Presentasjon av rådgivere Fagvalg Vurdering Møte med kontaktlærerne.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Velkommen til et nytt skoleår!
FORMÅLET MED SKOLEN Opplæringen skal, i samarbeid og forståelse med hjemmet, åpne dører mot verden og framtiden og gi elevene historisk og kulturell innsikt.
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
Relasjonsbasert klasseledelse Haugalandet
Haugalandet 2015 – 2017 skolebasert kompetanseutvikling
Prosjektplanen og rolleavklaringer
Program for ungdomskolen i faget ”Utdanningsvalg”
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Hva er viktig for elevers læring?
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Resultater pasienttilfredshet Habilitering Barn og Unge Habilitering Barn og Unge - oppdatert pr
Foreldremøte Høsten STAVANGER KOMMUNE Jeg skal si litt om: ■ Skole-hjem-samarbeid ■ Gjensidige forventninger ■ Trivsel – læring – mestring – motivasjon.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg1- idrett 2. september 2014.
Ståstedsanalysen. Udir.no - Skoleporten - Ståstedsanalysen.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg 2 3. september 2014.
Foreldremøte 8. trinn Ansatte Ledelsen skoleåret : Erik Nielsen, vikarierende rektor Per Steinar Røed, avdelingsleder Kent Gunnar.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg 2 3. september 2014.
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
Foreldremøte Kvernevik skole September NY ORGANISERING AV SKOLEDAGEN Ny organisering av skoledagen Inneværende skoleår prøver vi ut ny organisering.
Vi vet godt hva som virker, og ikke virker…
Kompetanse for mangfold
Om presentasjonen Presentasjonen er bygget opp på følgende måte:
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Kommunens videre planer for satsingen Skoleeiere og skoleledere jobber sammen Workshop Ungdomstrinn i utvikling Pulje 2, 4. samling Høsten 2015.
Mål for skoleåret – «indremedisin»
Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
Skolebasert kompetanseutvikling
Skole- hjem samarbeid.
Kommunens videre planer for satsingen Skoleeiere og skoleledere jobber sammen Workshop Ungdomstrinn i utvikling Pulje 4, 1. samling Våren 2016.
Om presentasjonen Presentasjonen er bygget opp på følgende måte:
Kultur for læring 21. september 2017 Tore Skandsen, IMTEC.
Profesjonelle læringsfellesskap
Fra kunnskap til handling
Jon Espen Palm, Kjøsterud skole
Velkommen til Teglverket skole! Foreldremøte høsten 2017
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Skolebasert kompetanseutvikling Klasseledelse
Om presentasjonen Presentasjonen er bygget opp på følgende måte:
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Skolebasert kompetanseutvikling
RSK MIDT-FINNMARK RGO-gaska Finnmárku AOKY-keski Finnmark
Utskrift av presentasjonen:

Om presentasjonen Presentasjonen er bygget opp på følgende måte: Lysbilde 2-4: Om Kultur for læring. Vi mener det er vesentlig å ta med dette for å si noe om konteksten. Lysbilde 5-16: Om FoU-prosjektet. Det er en spesifikk beskrivelse av hvorfor og hvordan. Lysbilde 17-23: Viser områdene foreldrene må besvare spørsmål på, samt statistikk som sier noe om hvordan Hedmark er på riktig vei (lysbilde 23). Dere må selv vurdere om dere vil bruke tid på det, eller om dere vil hente det frem ved eventuelle spørsmål. Vi har lagt til utfyllende tekst i notat-feltet på mange av lysbildene, som dere også kan velge å bruke.

«En ska itte setta seg og vente på å få det bra, en ska hjelpe tel det en kæin for å få vara med på livet!» Alf Prøysen, «Visa om livet» fra «Jinter je har møtt» Kultur for læring Foto Johan Brun - Hedmarksmuseets fotoarkiv

Kultur for læring Familie Nærmiljø Regionnivå Samfunnsnivå …opne dører mot verda og framtida …respekt for menneskeverdet …utvikle kunnskap, dugleik og holdningar …fremje læring og danning

Hva er kultur for læring? Kultur for læring Mål: Alle barn og unge i Hedmark vokser opp i en kultur for læring Arbeidsform: Alle aktuelle parter i Hedmark samarbeider på en slik måte at ny utvikling av den enkelte skjer kontinuerlig. FoU-prosjekt: - samarbeid med Høyskolen i Hedmark v/SePu - alle kommuner i Hedmark deltar - oppstart denne høsten

Kultur for læring i Hedmark Kultur for læring – en felles satsing for god læring i Hedmark Alle kommunene Fylkesmannen Fagforeningene NHO & KS Foreldreutvalget Høgskolen i Hedmark

Kultur for læring – overordnede målsettinger: De faglige resultater i grunnskolen i Hedmark skal heves og elevene skal forberedes på framtidens samfunns- og arbeidsliv. Lærernes, skolelederes og skoleeieres kompetanse skal økes gjennom kollektiv kompetanseutvikling Ulike kartleggingsresultater og andre data skal brukes aktivt for å forbedre den pedagogiske praksis. Styrende skolemyndigheter, skoleeiere (kommunene), høyere utdanning og interesseorganisasjoner har et nærmere og mer forpliktende samarbeid.

Begrunnelse og deltagelse Begrunnelsen for prosjektet er knyttet til at: – Elevenes resultater på nasjonale prøver i Hedmark er lave. – Gjennomsnittlig grunnskolepoeng for elever i Hedmark er lavt. – Variasjonen mellom kommuner, mellom skoler og i skoler er stor. – Utdanningsnivået i befolkningen i Hedmark er lavt. Alle kommuner i Hedmark vil delta i dette forbedringsarbeidet med alle sine skoler. Dette er et kollektivt arbeid der elever, foresatte, lærere, skoleledere og skoleeiere sammen skal videreutvikle kvaliteten på alle grunnskoler i Hedmark.

Grunnskolepoeng har stor betydning for gjennomføring i videregående opplæring

Positiv utvikling i Hedmark Hedmark er blant de fremste fylkene i landet i forbedring av grunnskolepoeng de siste årene. Hedmark har de siste årene hatt en oppsiktsvekkende forbedring i gjennomføring i videregående opplæring. Det er etablert et tettere samarbeid mellom lærere, skoleledere og mellom kommuner. Denne positive utviklingen på resultater og samarbeid skal forsterkes videre.

Kartleggingsundersøkelse Det skal gjennomføres tre kartleggingsundersøkelser i løpet av prosjektperioden: 2016, 2018,  Gjennomføres høst 2016 i perioden 17/ /11 Den enkelte skole får tilbakemelding på en rekke sentrale områder tilknyttet:  læringsmiljøet i sin helhet  elevenes sosiale og faglige utvikling  de ansatte opplevelse av egen arbeidsplass  foreldrenes opplevelse av skolen

Kartleggingsundersøkelse Resultatene kan brukes til å analysere områder skolen skårer bra på og hvilke områder skolen må jobbe for å videreutvikle. De to neste undersøkelsene gir skolene mulighet til å kunne se om det har skjedd en forbedring innenfor de ulike områdene i løpet av prosjektperioden, samt å definere nye områder å jobbe med.

Kartleggingsundersøkelsen består av 6 spørreskjemaer og gjennomføres elektronisk: Spørreskjema til elevene trinn (animasjon) Spørreskjema til elevene trinn (skriftlig) Spørreskjema til kontaktlærerne (der de besvarer spørsmål om elevene) Spørreskjema til lærerne og andre ansatte (der de besvarer spørsmål om egen praksis og kulturen på skolen) Spørreskjema til skolelederne Spørreskjema til foreldre

Samtykkeerklæring – alle elever I forbindelse med gjennomføringen av kartleggingsundersøkelsen, må alle foresatte få informasjon om selve kartleggingsundersøkelsen og motta en samtykkeerklæring. Ingen elever får delta i undersøkelsen uten å ha mottatt samtykke fra sine foresatte. Ordlyden i samtykkeskjema er bestemt av nasjonale myndigheter og kan ikke endres. Kontaktlærer fyller ut en liste over de elevene som har fått samtykke fra foreldrene. Kontaktlæreren leverer videre denne listen til skolens koordinator. Listen og alle samtykkeerklæringene må arkiveres på skolen, da samtykkeerklæringen også gjelder for de to neste gjennomføringene (høsten 2018 og 2020).

Samtykkeerklæringen Klipp ut og returner til kontaktlærer Jeg/vi samtykker i at vårt barn………………………………………………….…deltar i denne spørreundersøkelsen og at kontaktlærer svarer på spørsmål om barnet på et eget skjema. Underskrift:_________________________________________

Resultatportal I resultatportalen (som åpner rett over jul) kan skolen ta ut resultater fra kartleggingsundersøkelsen til elever, kontaktlærer, ansatte, skoleleder og foreldre. Her kan man sammenligne egen skole med det gjennomsnittet av alle skoler som er med i denne undersøkelsen på skole, klassetrinn og klassenivå. Undersøkelsen er anonym, og det vil ikke være mulig å hente ut resultater for grupper på mindre enn 7 informanter. Dere vil kunne se resultater på ulike måter.  Ved å se på gjennomsnittet, antall, prosent  Ved å se resultatet i en 500 poengskala  Ved å se på enkeltspørsmål eller fokusområder

Les mer om Kultur for læring i Hedmark på

Spørreskjema til elevene 1.-4 trinn OmrådeAntall spørsmål Trivsel6 Atferd2 Relasjon til lærer7 Klassen og relasjon til medelever 8

Spørreskjema til elevene trinn OmrådeAntall spørsmål Trivsel10 Atferd24 Relasjon til lærer9 Klassen og relasjon til medelever 13 Undervisning21 Forventning om mestring4

Kontaktlærers vurdering av elevene OmrådeFaktorerAntall spørsmål Sosial kompetanse330 Motivasjon og arbeidsinnsats 14 Skolefaglige prestasjoner 16 Fravær12

Lærere og andre ansatte OmrådeAntall spørsmål Miljø i skolen16 Undervisningen13 Motivasjon og arbeidsinnsats3 Atferdsproblematikk4 Støtte og kontakt med elevene11 Læringskultur og relasjon mellom elevene 11

Foreldre OmrådeAntall spørsmål Støtte i skolearbeidet10 Informasjon fra og samarbeid med skolen 24 Kontakt mellom foreldrene i klassen 7

Skoledere OmrådeAntall spørsmål Pedagogisk ledelse9 Skolekultur19