Hva skal til – sett fra en helseregion Christel G. Meyer Spesialrådgiver Medisinsk og helsefaglig avdeling HELSE ØST.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Helse Øst RHF Geografisk ansvarsområde: Oslo Akershus Oppland Hedmark
Advertisements

Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Informasjonsbrosjyre om behandlingshjelpemidler - for pasienter
Målsettinger og oppgaver for handlingsplanen: Nasjonal handlingsplan for helse. Supplerende vaksinering av befolkningen. Gjennomføringsmekanismer og kontroll.
Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
De regionale helseforetakenes samarbeid om kvalitetsregistre Olav Røise Leder av Styringsgruppen for nasjonale kvalitetsregistre.
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Psykisk helsevern i ny helsereform Dagsenterkonferansen 5
Prosjekt Skadestatistikk - Bakgrunn Møte i referansegruppen 17. september 2004.
Kommunens helsetjenester i samhandlingens tid.
KS Samhandlingsreformen
Nasjonal strategi for diabetesområdet
SAFO Sør-Øst SAFO konferansen 2012 MBO 2011.
12. september 2012 Samlingssjef Britt Rakvåg Roald
MTF Landsmøte Røros 19. mars 2012
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Oslo universitetssykehus Praksiskonsulentordningen
LEVEKÅRSDIMENSJONEN I PASIENTFORLØPET
NFF-møte Dagsorden • Samhandlingsreformen intensjoner • Områder i Samhandlingsreformen i 2012 • Virkemidler i 2012 • Avtaler med sykehuset – samarbeid.
SWECRIN TEMAMØTE 1 OKTOBER 2008
Praksiskonsulentordningen i Norge
Likemanns- arbeid.
Opplæring – i et helsepolitisk perspektiv
Norsk Audiografforening 6. november 2009
Gjennomføring av Samhandlingsreformen
Samhandlingsreformen Sikre bærekraft og kvalitet
SAMHANDLINGSREFORMEN ORIENTERING BYSTYREKOMITÉ HELSE, SOSIAL, OMSORG
Lov om spesialisthelsetjenesten m.m.
Samhandling Mye av informasjonsoverføringen i helsevesenet har hittil foregått på papir eller via telefon. Det har tidligere ikke eksistert noen nasjonale.
Smittevern – lover og forskrifter Regional smittevernlege
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
Er vi forberedt på neste infeksjonskatastrofe? SHE-dag 24. Oktober -03 Synnøve Roald Underdir., Eieravd., Helsedep.
Sykehusapotekene i Midt-Norge
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
Samhandlingskonferanse Geiranger 5.mai 2011 John Harry Kvalshaug Styreleder Helse Møre og Romsdal HF.
9. mars 2005 Bård Are Bjørnstad administrasjonssjef
Oslo 7.sept 2009 MEDISINSK TEKNISK FORENING Norwegian Society for Biomedical Engineering Medisinsk Teknisk Forening Symposium 2009 Status investeringer.
Regional seksjon for psykiatri, utviklingshemning/autisme
Mangfold Landskonferanse…… Trondheim september 2011 Administrerende direktør Nils Kvernmo.
1 Gunnar Bovim DMF Rollerydding mellom RHF(HF) FHI SHDir NFR KS-senter Universitetene.
Etter selvmordsforsøket
Brukererfaringer med nødnett
Et kompetansemiljø for skadeforebygging og sikkerhet Prosjektleder Lill Klæboe Telefon
Håndtering av avviksmeldinger
Veiledningsplikten til spesialisthelsetjenesten
Regional nettverksgruppe for kunnskapsbasert praksis i Oslo og Akershuset Gro Røkholt Leder av nettverksgruppa
Opplæring av pasienter og pårørende Fagdirektør Jan Eirik Thoresen.
Oslo universitetssykehus eies av Helse Sør-Øst og består av blant annet Aker sykehus, Ullevål sykehus, Rikshospitalet og.
Utfordringer og muligheter mellom det offentlige og det frivillige skadeforebyggende arbeidet Sverre Røed-Larsen Skadeforebyggende Forums årskonferanse.
v/seniorrådgiver Asbjørn Haugsbø
Helse Finnmark – der sola aldri går ned.... Innretningen på Samhandlingsreformen i Finnmark – synspunkter fra Helse Finnmark HF Presentasjon til Fylkesmøte.
Samhandlingsreformen
Konferanse Tromsø mai 2010 Kai Brynjar Hagen 1 Kompetanseutvikling som samarbeidstiltak mellom Nordlandssykehuset og kommunene Kai Brynjar Hagen.
Kommunehelsereformen - lokale/regionale utfordringer
OUS, mai 2015.
Veiledning som ledd i videreutdanning til spesialist og litt til
Nasjonalt nettverk for fagprosedyrer – hvorfor? Karin Borgen Prosjektleder, Prosedyreprosjektet, Seksjon for spesialisthelsetjenesten, Kunnskapssenteret.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Posterpris og veien videre. Helseforetak / sykehus som er med! Helgelandssykehuset HF, Mosjøen Helgelandssykehuset HF, Sandnessjøen Nordlandssykehuset.
Informasjonsmøte vedr. konkurransen: Rammeavtale juridiske tjenester Oslo 5. november 2013 Kate-Mari Hagen og Monika Hagen Sykehuspartner.
1 Anskaffelse av rammeavtaler IKT konsulenttjenester Skøyen, “Livsviktig IKT”
VEDLEGG 8 TIL KONKURRANSEGRUNNLAGET SE KONKURRANSEGRUNNLAGET PKT 1.4.
Samhandlingsreformen Stiklestad, 15. juni 2010 Daniel Haga Direktør for samhandling HMN - Hvilke utfordringer er det reformen skal løse?
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Oppslag senest : KUNNGJØRING (3) Avsluttende kunngjøring ”RHF-valget” Det vises til tidligere kunngjøringer i vinter. Det ble krevd forholdstallsvalg.
Regional utviklingsplan 2019 – med et perspektiv fram mot 2035
Brukerutvalget 2018 Styrearbeid og roller.
Oppslag senest : KUNNGJØRING (3) Avsluttende kunngjøring ”RHF-valget” Det vises til tidligere kunngjøringer i vinter. Det ble krevd forholdstallsvalg.
Tjenesteyting i en brytningstid
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Hva skal til – sett fra en helseregion Christel G. Meyer Spesialrådgiver Medisinsk og helsefaglig avdeling HELSE ØST

Ingen grenser etter

Helse Øst RHF – Geografisk ansvarsområde: Oslo Akershus Oppland Hedmark Østfold Dette utgjør 1/3 av Norges befolkning

Helseforetakene i Helse Øst per januar 2003: Aker universitetssykehus HF Akershus universitetssykehus HF Sykehuset Asker og Bærum HF Sunnaas sykehus HF Sykehuset Innlandet HF Sykehuset Østfold HF Ullevål universitetssykehus HF

Fra styringsdokumentet 2003 Helse Øst RHF skal sørge for opprustning av den forebyggende innsatsen i regi av foretakene. Fokus skal ligge på sekundærforebygging, veiledning og kompetanseoverføring til primærhelsetjenesten og kommunene og på smittevern. Det er et helsepolitisk mål å fremme helse og forebygge sykdom. Foretakenes viktigste ……. …..samt systematisk arbeid for å begrense skadeomfang, komplikasjoner og langtidskonsekvenser av skade/sykdom. Foretakene har som del av sin veiledningsplikt ansvar for å bistå med kompetanse overfor primærhelsetjenesten og kommunene i forebyggende og helsefremmende programmer og tiltak.

Vi vet: at Helse Øst behandler ca pasienter pr år at mange av dem har vært utsatt for ulykker, ca 10 % at personskader er nr 2 etter hjerte-karsykdommer at personskader er en belastning på helsevesenet - akuttmedisinsk kapasitet - rehabiliterings kapasitet at ulykker koster samfunnet milliarder av kroner at forebygging ”lønner seg” at gode data gir grunnlag for å treffe riktige beslutninger at lokale data gir grunnlag for målrettede tiltak at det forebyggende arbeidet må drives helhetlig og kontinuerlig at vi kan gjøre mye mer……

Vi har i dag … Krav om å bidra i det forebyggende arbeidet Bedre samhandling med 1- linjetjenesten er et satsingsområde. Ildsjeler i forhold til skadeforebygging Traumeregister på Ullevål Lokalt skaderegister ved Sykehuset Innlandet, Lillehammer Flere kommuner og bydeler i regionen som systematisk arbeider med ulykkes- og skadeforebygging.

Hva ønsker vi oss….. en nasjonal forståelse for at ulykkes- og skadeforebyggende arbeid er ”lønnsomt” en nasjonal forståelse for at ulykkes- og skadeforebyggende arbeid er en kollektiv forpliktelse et ”krav” om at helsetjenesten forplikter seg til å drive ulykkes- og skadeforebyggende arbeid et nasjonalt ulykkesregister samordning av eksisterende nasjonale data et registreringssystem som er effektivt og sikrer god datakvalitet – og er i bruk i alle sykehus at ulykkesdata bearbeides og publiseres brukes aktivt og målrettet