Visjon Ørsta vidaregåande skule: Meistring gjennom aktivitet og utforsking.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Saman er me sterke! S preke – O ptimistar – F olkelige - A nsvarlige Stay’er-evne, pågangsmot, tillit!!! Spreke og frimodige INGEN skal ta oss på humøret.
Advertisements

Korleis skal vi få IKT inn i klasserommet? Norsk Nettskole.
Kva kan kyrkja lære av skulen? Å lære å lære Meiningsfull læring.
Bruk av IKT i skolen - påstand • Bruk av IKT I skolen har generelt sett ikke endret karakter på denne siden av årtusenskiftet. Oppgaver som løses med teknologi.
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Skriving som kommunikasjon
Entreprenørskap i lærarutdanningen
Studietur New Zealand LEDELSE: Voksne skal lede seg selv og barna Gi barna trening i å lede seg selv og andre. Egenledelse. De voksne støtter det positive.
FOS-Forum for oppvekst i Sunnhordland. Velkommen til samling Barn og unge med store psykiske problem/åtferdsvanskar- Oppfølging av konferansen i Hgsd.
Forankring av arbeid med LP- modellen Opplæringslovens betsemmelser og faglige begrunnelser for lederoppgaver og –ansvar Gardermoen juni 2012 Svein.
Bjerkebarnehagenes visjon og verdigrunnlag
Regjeringens navn på den nye skolereformen
1 Vurdering som fremmer læring og utvikling Vurderingskonferanse Øystein Sandsdalen.
Bygg og anleggsteknikk AKTUELLE SKOLER Hvor finner du dette utdanningsprogrammet: Åkrehamn videregående skole Haugaland videregående skole.
Horten vidergående skole
LP-modellen fra et rektorperspektiv
FAGERLIA VIDEREGÅENDE SKOLE: PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID
Velkommen til et nytt skoleår!
Ludvigsen-utvalet NOU 2014:7 Elevenes læring i fremtidens skole Revisjon eller revolusjon av læreplanen?
Lom, juni 2006 Personalseminar Sambandet mellom det individuelle og det institusjonelle i forsking og vitskap Har det nokon relevans for AØS? Øyvind Glosvik.
Konferanse om kunnskapsløftet 23. og 24. mars 2006 Grunnlaget for verksemda i skulen ligg i læreplanen. Følgeleg vert det viktig å ha kompetanse på dette.
Presentasjon Meistringsteamet Tysvær Therese Johnsen Inspektør Os ungdomsskule Merete Lekven Meistringsteamet, Os kommune.
Kunnskapsløftet og kroppsøvingsfaget v/ Reidun Nerhus Fretland Konferanse i Loen mars 2006.
1 Kunnskapsløftet og utfordringar for lærarutdanninga Peder Haug Høgskulen i Volda.
Nærmiljø og samfunn Ein barnehagekvardag med mangfald Med vekt på det fleirkulturelle i barnehagen og vindauge mot verda Kultur på tvers UBUNTU- ”min identitet.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
KVA FOR KONSEKVENSAR VIL DEN NYE RAMMEPLANEN HA FOR INNHALD, ORGANISERING OG UNDERVISNING I F Ø RSKULEL Æ RARUTDANNINGA? Sett fr å : - kommuneadministrasjonen.
Loen 23. og 24. mars Anne K F Midtbø Barnehagen som læringsarena Utfordringar i ny rammeplan for barnehagen sett frå kommune- administrasjon Anne.
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
PROGRAMFAG TIL VAL Om faget og førebuing til oppstart
Gjere for å lære Kvernsteinsparken i Hyllestad
Kva gjer me i barnehagen? Litt om dei grunnleggande begrepa me jobbar utifrå:
Læringskultur i ditt klasserom -Avhengig av deg som leiar -Korleis du brukar mogelegheitene til å skape ein kultur som støttar og oppmuntrar til læring.
Kommunalsjef helse og omsorg Radina Trengereid Strategi- og økonomileiar helse og omsorg Liv Myklebust Morgondagens helsetenester på Voss.
BRATTEBERG SKULE ● Ein lærande organisasjon i utvikling ● Prosjektskule
Mål for kurset Informasjon er rundt oss heile tida, – men det er viktig å skilje mellom nyttig og unyttig informasjon. Kunne finne relevante informasjonskjelder.
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
Velkommen til foreldremøte i Holvik barnehage i Grendahuset i Vågsvåg høsten 2015.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og eit godt samarbeid fører til: «Betre læringsutbyte, betre sjølvregulering, betre trivsel, færre åtferdsproblem,
KOMMUNEPLAN FOR VINJE Samfunnsdelen Samfunnsdelens plass i plansystemet.
FFK møte
Eigenvurdering og sjølvregulering
Fra visjoner og verdier til praksis i klasserommet
Velkommen til Tu skule Foreldremøte tysdag 7.februar kl
Meiningsfull læring skjer gjennom:
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og eit godt samarbeid fører til: «Betre læringsutbyte, betre sjølvregulering, betre trivsel, færre åtferdsproblem,
Kva no. Læringsmål og kriterium er på plass
Kunnskapsutvikling gjennom samtaler
Eigenvurdering og sjølvregulering
Velkommen til foreldremøte! G13/ sesongen
Generell oversikt over gjeremål for Vaulen skule
Skolebasert kompetanseutvikling
Masfjorden sjukeheim Masfjorden kommune prosjekt stjernestunder.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og eit godt samarbeid fører til: «Betre læringsutbyte, betre sjølvregulering, betre trivsel, færre åtferdsproblem,
Kapittel 17 Tale og lytte Læreplanen seier at du skal kunne
«Saman set me spor» Fleksibilitet Respekt Omsorg Glede
Forventingar til foreldre frå skulen
Kort om implementering
Foreldremøte September 2017.
Ein tydeleg medspelar
alle barna sin rett til god omsorg
Fagfornyinga Innleiing på samling for Utdanningsforbundet og KS i Trøndelag 16.mars 2018 Av Torbjørn Ryssevik, spesialrådgjevar i Utdanningsforbundet.
Arbeidsgivarpolitikk for framtida
Skolebasert kompetanseutvikling
Møre og Romsdal fylkeskommune – vinnar av arbeidsmiljøprisen 2016
Diskusjonsframlegg frå styret
God læring og gode læringsresultat skal vere vårt varemerke
Vegen vidare… Kva skaper eit godt og utviklande læringsmiljø?
Vi er éin profesjon av barnehagelærarar, lærarar og leiarar i barnehage og skule. Samfunnsmandatet vårt er å fremje læringa, utviklinga og danninga til.
Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle
Utskrift av presentasjonen:

visjon Ørsta vidaregåande skule: Meistring gjennom aktivitet og utforsking

VERDIGRUNNLAG Ørsta vgs skal gi deg muligheiter til å bli med på ei reise som skal kvalifisere deg til yrkesliv, samfunnsliv og livslang læring. Vårt mål er at alle i skulesamfunnet skal erfare ny kunnskap og personleg meistring gjennom aktiv deltaking og fagleg nysgjerrigheit. Saman skal vi gjere kvarandre kompetente til å møte ei framtid i sterk endring. På reisa skal alle være med, og alle i skulesamfunnet viser kvarandre omsorg og respekt.

MEISTRINGAKTIVEUTFORSKANDE ELEVENELEVEN - skal oppleve personleg utvikling og fagleg stoltheit gjennom meistring og positive tilbakemeldingar. - skal utføre / dokumentere / vurdere eige læringsarbeid. - er oppsøkjande, imøtekomande og initiativrik i eige læringsarbeid. - deltar aktivt i planarbeidet. -utviklar og brukar IKT i ulike presentasjonar og i dokumentasjon. - deltar i ulike former for læringsarenaer med nyskjerrighet og for å utfordre eigne læringsmetodar. TILSETTETILSETTE - er open for nye idear og bidrar til at det blir utvikla ein delingskultur. - bidrar til at ny kunnskap blir utvikla i fellesskap. - får til eit godt samarbeid med alle skulen sine interessentar til det beste for den enkelte elev. - bruker varierte læringsstrategiar. - er tydeleg i rettleiing, klasseleiing og vurdering. - er imøtekomande og møter kvar enkelt elev der han er. - reflekterer rundt og utviklar sin pedagogiske plattform. - utviklar positive og gode læringsmiljø med utgangspunkt i elevens interesser og eigenskapar. SKULENSKULEN - bidrar til at alle opplever trivsel. Det er viktig at heile skulemiljøet pregast av openheit og raushet på alle nivå som skaper skapar tryggleik og glede for den enkelte og gir muligheiter til utprøving av alternative metodar for å nå felles og individuelle mål - skal bidra til utvikling av entrepenørskap, tverrfagleg samarbeid og internasjonalisering. - legger til rette for effektive IKT – system og kompetanse. - driv systematisk kompetanseutvikling. - skal vere bindeledd til alternative læringsarenaer. - skal vere medspelar i å ta i bruk alternative pedagogiske metodar. Mål og verdiar :