Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forside/oversikt Fag / tema Samfunnsfag, Norsk, Engelsk Trinn 5. trinn
Advertisements

HVA ER ?.
I.
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
Brukerveiledning for gruppeledere
- og noen norskblogger. Fra bloggen Dette likte jeg. Bildene. Ordspillene. Fortellinga fra din barndoms.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
Digital samtid Erfaringer så langt!. ”Fet” og omfattende •Mange mål •Motiverende mål •Elevene går i visningsmodus.
Hvordan lager du en konto?
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Bruke Gmail 3a Gmail er et e-postprogram.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
IKT ressurser for e-læring NVU-konferansen 2005 Olav Skundberg HiST, AITeL
Om praktisk tilrettelegging av fjernundervisningen Eksempel fra Praktisk Pedagogisk utdanning ved UMB Nasjonalt studieveilederseminar 2007 Hans Erik Lefdal.
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
Godt verktøy er halve jobben
Dokument med bilde, formatere i Word
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
Sende e-postmelding videre
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Dokumentasjon av en prosess
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •E-post •PPS •NEL •Studentweb •Its learning.
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet.
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
Hvordan vi jobber på Bestum skole.
Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger.
Den autentiske læringsdialogen
Hva er Fronter.
Gå inn på denne internettadressen:
Bokpresentasjon Bergen
Bokpresentasjon Oslo.
Muntlige presentasjoner
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2008 (Klikk for å komme til neste side)
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Avdeling for sosionomutdanning
? Hva er.
Hva er ?. Facebook er et av de mest kjente sosiale medier eller nettsamfunn. Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer.
Hvordan lager du en konto?
2 SK Arbeidsseminar om LMS 1 Erfaringer med bruk av LMS og noen spørsmål Jan-Arve Overland
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
GØY MED GRAMMATIKK: KURS FOR LÆRERE
GØY MED GRAMMATIKK: KURS FOR LÆRERE 1. og 2. MARS 2004
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
RSS og Alerts JDD 21. mai Ting jeg skal si litt om RSS Alerts (TOC) Hvordan fungerer disse funksjonene? Hva kan de brukes til?
Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
STUDER SMARTERE Kurs i studiestrategi Modul 1 Bli en bedre student Lene Røsok Dahl Karriereveileder, BI Karriereservice Velkommen på kurs Presentere.
Og.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Ingeborg Amundrud og Åshild Vassend Holm
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
Forum for studentaktive læringsformer
«Sammen om læring» - Finstad skoles visjon
KUNST & HÅNDVERKSBLOGG
Digitale tips til bruk i FYR- arbeidet
«Bare bok gjør ingen klok»
Plan for bruk av skoleplattformen
Abildsø skole Abildsø skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo og krav til minimumskompetanse.
Tokerud skole Tokerud skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo og krav til minimumskompetanse.
Utskrift av presentasjonen:

Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS

Noe om Kahoot Padlet Samskrivings- og samarbeidsverktøy a) Bruken av disse utvalgte verktøy i undervisning og i digitalt prosjektrom på læringsplattform b) Kombinert klasserom På hvilke måter skapes mening og relevans i mer digitale omgivelser

Den digitale tilstand.. Fagansatte tilrettelegger sjelden for bruk av digitale læringsressurser (Bortsett fra PP-plansjer og digitalisering av pensumlitteratur) Studentene savner andre digitale ressurser som digitale tester, simuleringer, studentresponssystemer, opptak av undervisning og digitale spill. Studentene bruker læringsplattformen først og fremst til å lese beskjeder og til å hente fagstoff lagt ut av andre (Tilstandsrapport Norgesuniversitetet, 2012)

Nytt arbeidskrav PEL 2 Deltakelse i prosjektgruppe på læringsplattform: Presentasjon, produksjon og vurdering av digitale verktøy for lærerarbeidet. Vurderingsform: Godkjent/Ikke godkjent Oppgaven for studentene blir å selv skape, finne, dele, blir kjent med og vurdere ulike typer digitalt læringsinnhold. De kan bestemme klassetrinn og kontekst selv.

Prosjektrommet på it’s learning

Lærerverktøy i prosjekt

Prosjektrommet (studentbeskrivelse) Det første vi gjorde i dette prosjektrommet var å prøve oss frem med å legge ut lenker, lage mapper osv. Vi laget også en padlet som vi syntes fungerte godt, samt informasjon om en kahoot om barns rettigheter i ulike aldrer. Senere har vi også laget forslag til undervisningsopplegg og funnet andre lenker. Det er ikke alt som er helt utviklet enda, men vi har fått mer kunnskap om mulighetene i its learning enn før.

studenter

Studenter inne

stud (Produsert av studenter til bruk i klasserom)

Kahoot

padlet

Office 365 og google docs I forbindelse med FoU-oppgaven spesielt har jeg fått kompetanse om samskrivingsprogrammet office 365. Det er et supert program med Word, chatteprg. ved siden av og alle kan være inne samtidig uavhengig av hvor de er, bare de har tilgang til internett. Google docs fungerte kjempebra da vi i gruppa bodde langt fra hverandre. Vi kunne alle skrive og rette samtidig og vi fikk hver vår "farge pil" slik at vi kunne se hvem som var på.

studentvurderinger Ja, jeg vil ta med meg videre det jeg har lært gjennom disse timene Veldig lurt at vi studenter jobbet sammen, og fikk skape et prosjektrom. Ved å bruke prosjektrommet, og øve seg på å legge ut linker, lage kahoot og legge link til denne ut, osv. ble jeg tryggere på hvordan jeg senere skal legge ut ting til elevene. Ja, jeg vil gi elever mulighet å bli kjent med google docs og veggen. (Hadde en lærer som la ut oppgaver på facebook, fungerte godt med vår klasse, men ser på det som litt risikabelt. Spesielt på ungdomsskolen) Ja, det har vært veldig greit å selv få prøve seg på itslearning. Jeg har lært om ulike funksjoner som går an som jeg ikke visste fra før. Noen av disse var å legge ut egen video og legge ut quiz (kahoot var supert!)

Hvordan øke digital verktøykompetanse? Studentenes råd: Ved å ta dem i bruk selv, pluss å få hjelp å tips av andre. Ved å lage og teste dem ut selv Prøve seg fram selv. Bruke dem mye/øve seg. Kanskje det er lurt å ha en kjapp gjennomgang av lærer først, slik at lærer/studenter vet hva de skal gjøre. Også greit med "lekser" hva de skal gjøre i det digitale verktøyet

Deling av tekst (og kompetanse!) mail fra student til faglærer Hei! Sender nå FoU-oppgaven til deg, så du kan lese gjennom og komme med forslag til forbedringer. Innholdsfortegnelsen (Riktig sidetall, osv) vil vi ordne helt til slutt. Er også en figur i teori-delen vi ikke har tatt inn ennå, men det er markert i teksten hvor denne skal være. Dersom du ønsker å kommentere direkte inn i dokumentet vårt så er linken her: etc Det er denne vi også bruker når vi skriver. Kan hende du må lage en outlook- konto hvis du ikke får åpnet innholdet - men dette er som nevnt gratis, og man kan lage den med en allerede eksisterende e-post-adresse ;- Med vennlig hilsen