Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dokument med bilde, formatere i Word

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dokument med bilde, formatere i Word"— Utskrift av presentasjonen:

1 Dokument med bilde, formatere i Word
Du kan lage forskjellige dokumenter med bilder. Det kan for eksempel være en gratulasjonshilsen, et julekort eller en invitasjon. Her skal du lage en slik gratulasjonshilsen i Word. Du skal sette et bilde inn i et Word-dokument. Du skal også forme (formatere) teksten du skriver. I dette eksempelet brukes Windows 7 og Office 2007. Åpne Word-dokument Kanskje har du en snarvei til Word ( ). Mangler det, finner du Word under Alle programmer (i Windows 7). 2 1 Trykk Windows-knappen. Trykk Alle programmer.

2 Åpne Word-dokument (forts.)
Dokument med bilde, formatere i Word 7a Åpne Word-dokument (forts.) Under Alle programmer trykk på Microsoft Office. Under Microsoft Office trykk på Microsoft Office Word. Programmet Word åpnes. Du kan begynne å skrive. Som regel kommer tekst i Word automatisk med liten skrift. Her er skrift- størrelsen 11. Du skal gjøre den større.

3 Dokument med bilde, formatere i Word
Forandre størrelse og farge på bokstavene Først merker du teksten: Så endrer du størrelsen på bokstavene: På samme måte kan du endre fargen på bokstavene. Merk teksten igjen hvis den ikke fortsatt er merket. Du får fram fargene ved å trykke på pilen ved siden av Her . Velg blått ved å trykke på blåfargen. For å merke: Hold venstre musetast nede mens du fører musen over teksten. Du trykker på denne pilen. Så velger du skriftstørrelse (her 48).

4 Dokument med bilde, formatere i Word
Lagre dokumentet som et nytt dokument Før du går videre, bør du lagre dokumentet. Velg en mappe som du vil lagre dokumentet i (3). Skriv inn et navn på dokumentet under Filnavn (4). Trykk til Slutt på Lagre (5). 1 Trykk på øvre Windows-knapp (1). Trykk så på Lagre som (2). 2 3 4 5

5 Dokument med bilde, formatere i Word Sette inn bilde i Word-dokument
Skriv ferdig teksten. Så skal du sette inn et bilde. Trykk på Sett inn. Trykk så på Bilde. Sett inn bildet der skrive-markøren blinker.

6 Sette inn bilde i Word-dokument forts.
Dokument med bilde, formatere i Word 7a Sette inn bilde i Word-dokument forts. Du ser mapper med bilder. Klikk deg frem til det bildet du vil sette inn. Dobbeltklikk på bildet. Da settes det inn i Word-dokumentet ditt.

7 Dokument med bilde, formatere i Word Forandre størrelse på bilde
Runding i et hjørne. Du kan forandre størrelsen på bildet. Da tar du tak i en av de små rundingene i et hjørne. Hold venstre museknapp nede mens du drar i hjørnet. Det er også mulig å ta tak i en av firkantene på en av sidene. Men forandrer du bildet på denne måten, kan det blir rart. Det skyldes at når du drar i en liten firkant, gjør du det lengre eller kortere i bredden eller i høyden. Bredde og høyde forandres ikke samtidig.

8 Dokument med bilde, formatere i Word
Bakgrunnsfarge Det kan være fint å gi hele dokumentet en bakgrunnsfarge. Da klikker du på Sideoppsett, så på Sidefarge. Du kan velge en av temafargene. Eller du kan klikke på Flere farger. Så velger du en av fargene der ved å klikke på fargen. Du ser fargen du har valgt her. Hvis du velger en lys farge, bruker ikke skriveren så mye farge. Det kan være lurt.

9 Dokument med bilde, formatere i Word
Fet skrift og lagre Fet skrift Det kan også være fint med fet skrift. Da markerer du det du har skrevet. Trykk så her. Du må huske å lagre det du har gjort underveis. Det er også svært viktig å lagre dokumentet når det er helt ferdig. Trykk på Lagre-knappen. Dokumentet (kortet) er ferdig! Du kan sende det som vedlegg i en e-post. Eller du kan skrive det ut. Skriver du det ut, kan det hende bakgrunnsfargen ikke kommer med. Det skyldes nok en innstilling på PCen for å ikke bruke så mye farge. Men kortet er også fint uten denne fargen!


Laste ned ppt "Dokument med bilde, formatere i Word"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google