Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger."— Utskrift av presentasjonen:

1

2

3 Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger

4 Våre kriterier for vurdering av hjemmesidene: Bakgrunn - farget / bruk av bilde / animasjon? Bildebruk - mer enn ett bilde? Layout - ulike skrifttyper og skriftstørrelser? Bruken av lenker Antall target Url adresse Underside For mange personlige opplysninger? (fullt navn, adresse, telefonnummer, mail og mer)

5 Undersøkende Metode Vi søkte oss frem til nettsidene, undersøkte og vurderte dem. Fikk utdelt lister m/ studentnumre, fikk ikke vite noe om studentenes navn eller fag. Vi måtte love at vi skulle behandle listene, samt alle innsamlede data på en forsvarlig måte. Taushetsplikt.

6 Metodiske tilnærminger

7 Hensyn til feilkilder: Vi har undersøkt 1/3 av alle hjemmesidene og alle klasser er representert. Dette utvalget bør kunne gi oss en pekepinn på de kriteriene vi har undersøkt.

8 Noen svakheter ved undersøkelsen: Den største svakheten ved denne undersøkelsen er at vi ikke har tatt med alle hjemmesidene. –Dersom vi hadde gjort det kunne vi kanskje kommet frem til et helt annet resultat. Studenter kan ha reservert seg mot å være søkbare på nettet. - Det er derfor mulig at vi ikke har fått tilgang til enkelte sider. Studenter kan ha sluttet uten at dette er meldt fra så listene kunne rettes opp.

9 Datamatrialet Excel

10 Personlige hjemmesider? Hva er for personlig? Hva bør man unngå å vise på hjemmesiden?

11 Dette regner vi som personlig: Fullt navn adresse, telefonnummer, mail osv. navn på slekt og venner Hvorfor? - Slik informasjon kan lett misbrukes av andre. - Den bør derfor brukes med forsiktighet.

12 Et eksempel fra slektsgransking: En etisk regel her er at man bør unngå å publisere navn og datoer som kan knyttes direkte opp mot folk som lever i dag eller til deres nære slekt. På de fleste seriøse sider må man gå langt tilbake i tid, gjerne et par århundrer, for å finne nyttig informasjon om slektsforhold.

13 Dette fant vi: Bilder fra fester o.l. Fullt navn, adresse og slektsforhold. Interesser. Venners navn og mail-adresser.

14 Konklusjon Som forventet! Nytt medium Feilkilder Personlighet Normer


Laste ned ppt "Arbeidskrav og rammebetingelser IKT-krav Betraktninger."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google