Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se."— Utskrift av presentasjonen:

1 Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se på Twitter, Facebook, Wikipedia, Blogg og YouTube og hvordan du kan bli kjent med disse. Alle brukere av disse programmer kan velge om alle kan se hva de skriver, eller om de vil begrense tilgang til kun venner. Kjendiser liker å skryte av seg selv, så de har gjerne åpne sider. Her er fremgangsmåten. Du må ha tilgang til en datamaskin med internettkobling. Den vil ha en nettleser installert (et program som brukes til å se på internett) Jeg bruker Internet Explorer i denne presentasjonen.

2 Adresselinje Pil frem og tilbake Søkefelt Start- knappen Ikon for Internet Explorer

3 1.Start Internet Explorer ved å dobbeltklikke på ikonet som du finner på skrivebordet, eller nederst ved siden av ‘Start’. 2.I adresselinjen skriver du www.google.nowww.google.no 3.I søkefeltet skriver du ”kronprinsparet facebook”. Så trykker du‘Enter’ 4.Det kommer opp en side med lenker og du klikker på den første. Da kan du lese hva de har på Facebook. 5.Klikk på tilbakepilen øverst til venstre, og endre teksten i ‘Søkefeltet’ til ”kronprinsparet twitter”, og trykk ‘Enter’. 6.Det kommer opp en side med lenker og du dobbeltklikker på den øverste. 7.Klikk på tilbakepilen og skriv teksten ”kronprinsparet YouTube”. 8.Klikk igjen på tilbakepilen og skriv teksten ”kronprinsparet Wikipedia”. Gratulerer! Nå har du vært innom de viktigste sosiale medier og lært en del om kronprinsparet. Du har også lært forskjellen mellom Facebook, Twitter, YouTube og Wikipedia. På Twitter kan du bare velge korte meldinger til å lese (med en konto kan du skrive også). På Facebook er det mulig å legge inn dokumenter og kommentarer og ha en gruppe med venner. På Blogg kan du bare lese, men det er muligheter for kommentarer. På YouTube er det filmer med lyd. På Wikipedia er det faglige artikler.

4 Nå er du klar til å søke på andre kjendiser og du kan se hvordan de bruker sosiale medier: Noen forslag: Arve Tellefsen Ole Gunnar Solskjær. NB Ingen av disse har egne Twittersider, men de er omtalte av andre Gratulerer!


Laste ned ppt "Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google