Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

2 SK Arbeidsseminar om LMS 1 Erfaringer med bruk av LMS og noen spørsmål Jan-Arve Overland

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "2 SK Arbeidsseminar om LMS 1 Erfaringer med bruk av LMS og noen spørsmål Jan-Arve Overland"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 2 SK Arbeidsseminar om LMS 1 Erfaringer med bruk av LMS og noen spørsmål Jan-Arve Overland jao@nettpedagogen.no

3 2 SK Arbeidsseminar om LMS 2 Noen bakgrunnsfakta Lærer ved Kongsberg vgs.Kongsberg vgs – Underviser i mediekunnskap og samfunnsfag 500 elever og 50 lærere Bærbart og trådløst for alle Alle lærere har gjennomført LærerIKT ved bruk av Classfronter Bruker Its Learning fra høsten 2005 90 % av elevene innom Its learning daglig De fleste lærerne har tatt i bruk Its Learning

4 2 SK Arbeidsseminar om LMS 3 Erfaringer så langt. Elevundersøkelse i 3 klasser Elev 1: ”Den fungerer veldig bra. Lett å holde seg oppdatert, og følge med på det som skjer i faget. Er det noe som er uklart er det lett å få greie på, enten i form av oppslag eller en melding til læreren. Det er lett å finne igjen arbeid man har gjort, og hente det fram igjen. Det å ha arbeidsmappe og vurderingsmappe gjør at du kan ha tilgang på arbeidet dit hvor som helst. Det har med andre ord hjulpet meg til en bedre oversikt, større tilgang på informasjon og hjelp i situasjoner hvor det trengs.”

5 2 SK Arbeidsseminar om LMS 4 Elevundersøkelse forts Elev 2: ”Jeg liker itslearning veldig godt. Det er enkelt og greit å følge med på hva som skjer i de ulike fagene, og det er enkelt å levere inn prøver/innleveringer. Jeg synes jeg har lært mye av det, feks når vi hadde diskusjonsforum. Det er også veldig greit å lese hva som skjer i hver time. Det er også enkelt å hente opp dokumenter, bedre enn å ha sekken full av løse ark som jeg kanskje roter bort.”

6 2 SK Arbeidsseminar om LMS 5 Elevundersøkelse forts. Elev 3: ”Jeg syns i starten at its var forferdelig og forvirrende. Det har blitt bedre nå, men jeg er fortsatt ikke fortrolig med at alle beskjeder og lekser skal overføres via nett. Alt blir så elektronisk syns jeg, man mister så mye kontakt.”

7 2 SK Arbeidsseminar om LMS 6 Elevundersøkelse forts. Elev 4: ”Jeg er ikke så veldig glad i its learning. Synes det er litt uoversiktelig. Blir lagt ut alt for mye informasjon på en gang. Alle lærerne legger ut oppgaver og informasjon osv. der hele tiden. Synes det er vanskelig å finne tilbake til diverse ting. Dessuten virker det som om alle lærerne regner med at vi elever har Internett hjemme og at vi har tilgang til Internett hele tiden, noe som ikke trenger å være tilfelle. Jeg synes lærerne kun skal legge ut det som er viktig og ikke masse annet surr og at de bør systematisere mappene bedre.”

8 2 SK Arbeidsseminar om LMS 7 Et forsøk på konklusjon Store variasjoner i erfaringene Forsterkes digitale skiller? Utsettes elevene for økt informasjonsflom? Ønske: Økt tilgang til forskningsmidler som kan gi oss svar på det vi lurer på.

9 2 SK Arbeidsseminar om LMS 8 Så noen spørsmål…. Er LMS-ene (SSS) tilpasset elevene som personlige publisenter? Stimulerer LMS-ene til refleksjon over egen læring? Er dagens LMS-er de rette verktøyene for å bygge opp om den digitale kompetansen? – Motta, håndtere, integrere, evaluere og skape informasjon

10 2 SK Arbeidsseminar om LMS 9 Spørsmål fortsetter…. Er innføringene av de samme tekniske løsningene i konflikt med at man først bør definere pedagogisk behov, så valg av teknologi? På hvilken måte påvirker bruk av LMS forholdet mellom informasjon, kunnskap, læring og undervisning? Kan LMS-ene på grunn av sin oppbygning og virkemåte bidra til at ”gammel pedagogikk” sementeres?

11 2 SK Arbeidsseminar om LMS 10 Spørsmål fortsetter…. Vil LMS-enes økte kompleksitet føre til at man tyr til kjente arbeidsformer og ikke innovativ bruk? Kan LMS-enes manglende muligheter til deling føre til forsterkning av dagens manglende delingskultur? – Har innholdsleverandørene og LMS-leverandørene en felles interesse her? Undergraver LMS-ene et sosiokulturelt læringssyn? Underbygger LMS-ene ”teknisk determinisme”?

12 2 SK Arbeidsseminar om LMS 11 Kultur for deling i 2 ME Blogger: http://jaoverla.blogspot.com/ http://jao.typepad.com/ http://andwis.blogspot.com/ Podcaster: http://www.itavisen.no/services/freecast/showFreecastSending s.php?freecastId=76 http://www.itavisen.no/services/freecast/showFreecastSending s.php?freecastId=76 ”Det e berre lekkert”: http://del.icio.us/jaoverla Flickr: http://www.flickr.com/photos/overland/

13 2 SK Arbeidsseminar om LMS 12 `Blir du lønnsom lille venn? Blir du klokere lille venn?

14 2 SK Arbeidsseminar om LMS 13 Takk for meg ”For husk at veien til grunnleggende endringer går gjennom endring av virkelighetsoppfatning. Omstilling av tankesett kan vanskelig skje i tilbakelent stilling.” (Per Morten Schiefloe)


Laste ned ppt "2 SK Arbeidsseminar om LMS 1 Erfaringer med bruk av LMS og noen spørsmål Jan-Arve Overland"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google