Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dokumentasjon av en prosess

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dokumentasjon av en prosess"— Utskrift av presentasjonen:

1 Dokumentasjon av en prosess

2 Hvordan lage et cd-omslag til mine yndlingssanger ved hjelp av Picasa 3?

3 Tema:. Kropp – identitet Målgruppe:. 8. trinn Rammer:
Tema: Kropp – identitet Målgruppe: 8.trinn Rammer: Egne bærbare pc-er med begrenset kapasitet. Internett-tilkobling (som er ganske treg) Valgte å bruke/lære meg Picasa 3; det ligger på jobbpc-en min og på alle elev- pc-ene. Alle elevene på 8.trinn fikk hver sin bærbare pc for noen måneder siden og jeg kunne tenke meg en enkel oppgave med billedbehandling. Det betyr at elevene kan gjennomføre oppgaven nå, uten å vente på nødvendig utstyr – supert! Læreplanmål: Eleven skal kunne bruke ulike funksjoner i bildebehandlingsprogram Elevenes forutsetninger er hele spekteret; fra de som ikke har kjennskap til pc-bruk fra før til de som har mye kunnskap. Prosessen er enkelt beskrevet så det skal være mulig for elevene å utføre en tilsvarende oppgave ganske selvstendig.

4 I forhold til temaet tenker jeg at opplevelser er med på å danne et menneske og skape en identitet. Går ikke i dybden i tolkningen av dette her, men reiser, musikk, utstillinger, filmer, mennesker og omgivelser er med på å skape opplevelser. Jeg vil i denne oppgaven lage et cd-omslag til mine beste låter som gir meg energi og en god stemning. Uttrykket skal gi meg minner om gode opplevelser, hva som gir meg energi og positivitet.

5 Startet med å finne elementer jeg ville ha med - skannet inn motiv og mønster fra kort, esker, tekstiler ol. - fant egne fotografier - lagret det jeg ville bruke i en egen mappe på pc-en. - laget noen enkle skisser på komposisjonen

6 Åpnet Picasa 3 og startet arbeidet med å finne fram i funksjonene programmet hadde. I Bibliotek; (se øverst til venstre) - mappene med bilder ligger i menyen til venstre - nederst ligger det ulike muligheter; klikk på Kollasj – lag en kollasj med ditt valg

7 I menyen til venstre Innstillinger velges sideformat; her valgte jeg Firkant: Cd-omslag Her kan man blant annet velge bakgrunnsfarge, roteringer og størrelse på bildene osv.

8 Bildet jeg ville ha til venstre forstørret jeg litt, så det skulle fylle flaten vertikalt. Redigerte bildet ved å klikke på Vis og rediger nederst/under bildet du arbeider på. Bildet du vil redigere må da være aktivt, dvs at bildet er markert med en oransje kant. Du kommer da til en side med grunnleggende redigering, justering og effekter. Her er det mange muligheter! På grunnleggende ferdigheter klikker du på Rediger i Picnic, bildet blir nå sendt online til et redigeringssted på nettet. Her er det bare å prøve seg fram!

9 Jeg redigerte hvert enkelt bilde jeg ville bruke med Picnic, og fant ut at det hadde veldig mange muligheter. Her må man bruke tid og ha tålmodighet til å prøve ut forskjellige løsninger. Jeg tenkte utsnitt, komposisjon og farger og ville ha med en tekst. Teksten satte jeg inn og redigerte i Picnic. Husk at teksten blir en del av komposisjonen.

10 Mine valg Siden bildene/utsnittene jeg ønsket å ha med har mye detaljer, mønster og organiske linjer valgte jeg å lage en stram komposisjon. Formen på motivet til venstre vender seg bort fra bildene på høyre side og skaper en bevegelse, samt en ende mot der skriften er plassert. Samtidig danner formen en «pil» til høyre som «binder bildene sammen» omtrent i det gyllene snitt. Valgte en skrevet font for å skape en kontrast til det stramme uttrykket. Beholdt en ensfarget flate på hovedbildet for å skape ro. Valgte gråtoner med innslag av blått på bildene, med blikkfang i noen skittengule detaljer.

11 Da jeg tilslutt redigerte den ferdige kollasjen forandret jeg alle fargene og fikk et nytt uttrykk. Her er cd-omslaget mitt.


Laste ned ppt "Dokumentasjon av en prosess"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google