Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Godt verktøy er halve jobben

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Godt verktøy er halve jobben"— Utskrift av presentasjonen:

1 Godt verktøy er halve jobben
Sammenligninger mellom digitale verktøy og montering av en flatpakke fra IKEA evabra.no 2010

2 Alle håndverkere har et verktøyskrin

3 Her er noe av innholdet i min (digitale) verktøykasse
I tillegg til PC, mobil, digitalt kamera osv…..

4 Min eldste flytter i hybelleilighet og vi handlet noen møbler på Ikea
En av tingene var en bokhylle – og i god IKEA-tradisjon kommer den som flatpakke Bilder fra Ikea.no

5 God starthjelp IKEA forteller oss faktisk hva slags verktøy vi trenger for å gjøre jobben! Er det ikke dette som er problemet med digitale verktøy – vi leter i verktøykassen, men vi vet ikke helt etter hva?

6 Hva om…. Du skulle slå i en spiker – hva ville du brukt av verktøy? La oss se på noen muligheter…

7 Slå i spiker med sag? Saga er et godt verktøy, men hovedformålet er neppe å slå i spiker og det blir derfor veldig ineffektivt Kanskje du ikke får slått inn spikeren i det hele tatt? Slik er det også når du bruker et digitalt verktøy som ikke passer til jobben som skal utføres

8 Slå i spiker med skrutrekker?
Det kan vel kanskje gå i nøden, men spesielt effektivt blir det ikke Hvis du i det hele tatt klarer å slå inn spikeren vil det i alle fall ta tid Slik er det også når du bruker et digitalt verktøy som ikke passer godt til jobben som skal utføres

9 Slå i spiker med skiftenøkkel?
Bruker du flatsiden er den nok mer effektiv enn skrutrekker og sag, men optimalt er det fortsatt ikke Du vil nok få slått i spikeren, men det tar kanskje tid eller er uhåndterlig å jobbe med Slik er det også når du bruker et digitalt verktøy som ikke passer godt nok til jobben som skal utføres

10 Bruke hammer? Det er mye bedre og så mye mer effektivt. Dette er riktig redskap for denne jobben, men det er ikke sikkert at hammer alltid er riktig for alle andre jobber likevel Akkurat slik er det med digitale verktøy også….

11 Ikea forteller akkurat hvilket verktøy du skal bruke når…
Ikke bare får du vite hvilket verktøy du skal bruke, men tegningene viser også hvordan…kanskje er det banalt å vise hvordan hammeren skal holdes og hvilken vei spikeren skal slås inn – men tenk om du aldri før har sett hammer eller spiker…

12 Tenk om det hadde vært like enkelt med digitale verktøy
Her skal du bruke dette verktøyet og du bruker det på denne måten….. Noe av problemet er at det er mange verktøy du kan bruke for å få utført samme type oppgave Hva skal du velge?

13 Men denne da? Her er det avbildet en vanlig (manuell) skrutrekker, men hva hvis du heller bruker en slik? Gjør det noen forskjell?

14 Og svaret er…. Det avhenger av situasjonen. Er det noen få skruer vi snakker om er det kanskje litt «overkill» å bruke den elektriske/batteridrevne….men er det mange skruer vil du spare mye tid i forhold til å bruke en vanlig (manuell) skrutrekker Slik er det også med digitale verktøy – kanskje du ikke trenger et avansert bildebehandlingsprogram dersom du bare skal beskjære kantene…..hvorfor bruke sirkelsag hvis du kan bruke kjøkkensaksa?

15 Så tenk over…. Har du bare en hammer i ditt verktøyskrin gjør du nok ikke annet arbeid enn å slå i spiker… Sørg for at du har flere verktøy tilgjengelig og lær deg å bruke dem effektivt Det er ikke alle situasjoner som krever at du leter i verktøyskrinet – ikke bruk verktøy som ikke letter arbeidet Noen ganger er det slik at du tror du skal slå inn en spiker, og så viser det seg at det er mye bedre med en skrue….


Laste ned ppt "Godt verktøy er halve jobben"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google