Utendørsanlegg | Sonedifferensiering & Logistikk

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kari Pape Den gode assistenten
Advertisements

KONGSVINGER KOMMUNE Ledelse barnehage.
-ikke bare for zippylæreren…
-ikke bare for zippylæreren…
Evaluering av oktober på blå
VELKOMMEN TIL ROGNAN BARNEHAGE
Naturen som lekeplass for barnehagen
RAMSJØ GÅRDSBARNEHAGE A/S
Mangfold og Likeverd Barn og kommunikasjon
Folkehelse og friluftsliv i Tusseladden Friluftsbarnehage
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Barnehageplass i barnehageenhet?
Rolighetsmoen barnehage
Barn i sorg og krise Hva er Sorg?
FORELDREMØTE I KORSVOLLTOPPEN BARNEHAGE 24 SEPTEMBER 2008
VOKSENROLLEN i UTELEIKEN
Studietur New Zealand LEDELSE: Voksne skal lede seg selv og barna Gi barna trening i å lede seg selv og andre. Egenledelse. De voksne støtter det positive.
Korpen Barnehage. Korpen barnehage 4 avdelinger, 2 avd. 1-3 år og 2 avd. 3-5 år Åpent i fra – plasser på småbarns avd. og 20 på de store.
KRÅKEBOLLA Blekkspruten barnehage, avdeling Kråkebolla.
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
-ikke bare for zippylæreren…
"God bagasje på livets reise."
O F S kole ritids rdningen Vikingen Vikingen Hårek Gyda.
Referanseliste Barnehagemøbler 2013
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
VELKOMMEN TIL ROGNAN BARNEHAGE StorsiaSmåsia.  Blå:  Rød:  Gul:  Grønn:  Felles PERSONALET Gretha Lise Lisbeth Brit Oddrun Kristine Hilde Nina Si.
FORELDREMØTE Hommelvik, Grønberg, og Mostadmark barnehage
Foreldre- undersøkelse 2011 BARNEHAGE. Det var 52% som svarte på undersøkelsen! Grafen under viser snittet på hvert spørsmål, i en skala fra 1-6 hvor:
Gustadmoen barnehage Med for ditt barn
Forhold til ledelse/styrer Hvor fornøyd/misfornøyd er du med: Styrer som personalleder? Styrer som administrativ leder? Styrer som leder for den pedagogiske.
FAGERLIA VIDEREGÅENDE SKOLE: PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
Barnehagens samfunnsmandat
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Grunnleggende verdier for oss:
Små barns vänskap - några utmaningar och dilemman Nationell familjecentralskonferens Svenska Mässan i Göteborg Anne Greve.
SKRIVEDANS Skrivedans er en metode for å utvikle skriftsspråket. Her trenes skriveforberedende bevegelser gjennom lek og musikk. MAIKEN MAASBACH- Gruppeleder,
Ute hele dagen 3. mars 2016 Lek, trivsel og fellesskap i uterommet, muligheter og utfordringer Kathrine Bjørgen, høgskolelektor/stipendiat ved DMMH og.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
Forskning viser… Om barnehagelærerens betydning. Utdanningsforbundets barnehagepolitiske offensiv Overordnet mål: Lovfesting av en barnehagelærer- norm.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
DIALOG TIL BARNETS BESTE – “VI SKAPER FRAMTIDA”
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Sansehage. Hva er en sansehage? Et trygt, inngjerdet område som stimulerer til både sanseopplevelser og aktivitet som gir mulighet for gode ting å ta,
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Lekens egenverdi.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2017
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
TROLLUNGANE – REVEHIET
Foreldremøte Hamretun barnehage 26. September. 2017
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Klar ferdig gå….part two!
Barnehagebesøk:.
Siste året i barnehagen
Klar ferdig gå….part three!
Kapittel 6 oppgave b Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
HMS I YTRE TASTA BARNEHAGE 2018/2019
Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle
Foreldremøte SFO høsten 2019
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

Utendørsanlegg | Sonedifferensiering & Logistikk

MARGARINFABRIKKEN - ROMFORDELING Bygget inneholder 12 baser/avdelinger – 4 baser pr etasje 1 stort kjøkken og spiserom i hver etasje Teatersal, eventyrrom, gymsal, vannlekerom, mediatek, sanserom og sansehage. En administrasjonsavdeling/etasje til personalet Uteområdet Delt inn i tre nærområder og et fellesområde

BARN OG ANSATTE 4 ansatte pr base med enten 12 småbarn eller 24 store barn. 2 pedagoger og 2 assistenter/barne og u arbeidere pr base 3 fagledere + 1 enhetsleder for alle 12 basene

Temasoner Kommunikasjon

Et godt sted og være for barn Hva skal til? Vi må skape en moderne barnehage som er tilpasset barnehageloven og rammeplanen. Vi må skape en barnehage der barna; Føler seg trygge Opplever god omsorg Et sted der det er gode lekemiljøer både ute og inne Et godt og stimulerende læringsmiljø Et miljø der vi legger til rette for barns medvirkning

Personalet den viktigste ressursen Dette skal bli et stort og nytenkende fagmiljø. Vi kan tenke utradisjonelt – ansette personal med forskjellig pedagogisk utdannelse. Vi må ha ”riktig” kvinne og mann i alle stillingene. For å få til en kvalitativ god barnehage trenger vi kvalitative gode ansatte. Vi skal ha pedagoger til alle pedagog stillinger.

Personalet den viktigste ressursen Vi må etablere en målrettet ledelse. Vi må klargjøre organisatoriske ansvarslinjer. Vi må ha et friskt og stabilt personale. Vi må skape entusiasme og pågangsmot. Vi må etablere gode informasjonsrutiner. Vi må lage en virksomhetsplan med målbare mål. Vi må lage beredskapsplaner og et godt HMS system.

En god barnehage for foreldre Barnehagen skal være et sted der foreldre føler at sikkerhet, beredskapsplaner og HMS er ivaretatt på beste mulige måte. Lett tilgjengelighet til sitt barns base/avdeling Oversiktlige og gode garderober til barna. Gode informasjonsrutiner – lett synbare oppslagstavler. God informasjon som forteller hvor deres barn er til enhver tid. Et møterom/samtalerom i nærheten av basen. Og selvsagt - at deres barn blir sett, får omsorg og trøst, opplever vennskap og får gode leke- og læremuligheter.

KONTAKTPERSONER Har du noen spørsmål så bare ta kontakt med: Enhetsleder: Line B Brandt 99 45 99 96 Fagleder: Line T B Hansen 48 20 15 20 Fagleder: Ragnhild Berg 97 14 24 89