Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SKRIVEDANS Skrivedans er en metode for å utvikle skriftsspråket. Her trenes skriveforberedende bevegelser gjennom lek og musikk. MAIKEN MAASBACH- Gruppeleder,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SKRIVEDANS Skrivedans er en metode for å utvikle skriftsspråket. Her trenes skriveforberedende bevegelser gjennom lek og musikk. MAIKEN MAASBACH- Gruppeleder,"— Utskrift av presentasjonen:

1 SKRIVEDANS Skrivedans er en metode for å utvikle skriftsspråket. Her trenes skriveforberedende bevegelser gjennom lek og musikk. MAIKEN MAASBACH- Gruppeleder, fysioterapi for barn og unge Barne- og familietjenester Øst MARIT AANESTAD- Pedagogisk leder i Askeladden barnehage

2 Bakgrunn for skrivedans:
Utviklet av Ragnhild Oussoren-Voors. Hun er skriftspedagog, skriftspsykolog og grafolog. Utdannet i Nederland og Frankrike. Skrivedans kom til Norge i Brukes av ergoterapeuter, fysioterapeuter og pedagoger i skole/barnehage.

3 Hva er skrivedans? Målsetning: gå fra frie bevegelser til konkrete linjer. Virkemidler: Lek, musikk, dans, fantasi og forming. Det handler ikke om innlæring av bokstaver, men om innlæring av forberedende bevegelser til skriving. Rette linjer og runde former. Skrivedans programmet inneholder et 9 ukers program. Hver uke har et spesielt tema som trenes og bearbeides ved grovmotoriske øvelser til musikk, individuelle oppgaver med farger og papir. Skrivedans er lett å tilpasse etter barnas utvikling og alder.

4 Skrivedans program Deltakere- 5 åringer på tvers av avdelinger
Vi begynner i januar og fram til sommeren Vi tar en «test» før vi begynner med skrivedans og samme test på våren ved avslutning. Uke tema: Vulkan Landskapsvandring Runde og åttere Strek – vinkel – robot Toget Treet som vokser Sølvringer over havet Katter Mandala

5 Effekten av skrivedans etter å ha brukt metoden en stund:
Forbedret kroppsbevissthet. Tydelig utvikling av dominant hånd. Forbedret øye- håndkoordinasjon Mer flyt i bevegelsene Bedre konsentrasjonsevne. Forbedret rom og retningssans.

6 Testen består av border, sirkler og åttetall
Testen består av border, sirkler og åttetall. Hensikten er at vi skal kunne se framskritt fra gang til gang og bli bevisste eventuelle problemer slik at vi kan hjelpe dem videre.

7 Treet som vokser

8 Ikke fokus på blyantgrep.

9 Kan også bruke tavle – kjempbra for finmotorikk
Kan også bruke tavle – kjempbra for finmotorikk. Styrke av muskelbuen som er forutsetning for å lykkes finmotorisk.

10

11

12

13

14


Laste ned ppt "SKRIVEDANS Skrivedans er en metode for å utvikle skriftsspråket. Her trenes skriveforberedende bevegelser gjennom lek og musikk. MAIKEN MAASBACH- Gruppeleder,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google