Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Naturen som lekeplass for barnehagen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Naturen som lekeplass for barnehagen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Naturen som lekeplass for barnehagen
Svein Barene og Camilla Blikstad Halstvedt Høst 2008

2 Program Uke 35 (i dag): info + lære knuter
Uke 36 : Møte kl. 09 v hovedinngang man, tirs eller fre. Ut i skogen v Remmen, bygge naturlekeplass. Ellers bruke uka til planlegging i basisgruppa. Uke 46: Gjennomføring av naturlekeplass Uke 49: Innlevering av rapport/presentasjon

3 Rammeplanen for barnehagen
3.4 Natur, miljø og teknikk For å arbeide i retning av disse målene må personalet: – ta utgangspunkt i barnas nysgjerrighet, interesser og forutsetninger og stimulere dem til å oppleve med alle sanser, iaktta og undre seg over fenomener i naturen. – inkludere friluftsaktiviteter og utelek i barnehagens hverdagsliv. – nytte nærmiljøets muligheter for at barna kan iaktta og lære om dyr, fisker, fugler, insekter og planter.

4 Hvorfor naturlekeplass?
Naturopplevelser gir dype følelsesmessige erfaringer (følelsesmessig utvikling) Kjennskap til virkeligheten ved å være i naturen, allmennkunnskap Mangfoldige fysiske utfordringer virker oppbyggende for fysisk helse og motorikk Utvikle tilhørighet til nærområdet. Tilhørighet og trygghet er et fundament for livskvalitet og mening med livet. Naturen danner atmosfære for sosiale utfordringer gjennom lek og samarbeid i små grupper. Gledesfylte og nære opplevelser av planter og dyr som gjør at de opplever seg selv som en del av naturen. Danner grunnlag for en dypere naturvernforståelse.

5 På oppdagelsestur i skog og mark
Ansvar for naturen rundt oss Å inspirere gjennom fortelling Pirre nysgjerrigheten Hallo

6 Små oppdagere Busker og trær Smådyr på land og i vann Sopp og bær
Pinner, kongler, blader, mose Sportegn Fuglesang og andre lyder Sol og skygge

7 Insekter og småkryp Insekter er den gruppen på jorda
som inneholder flest arter Alle insekter har 6 bein Edderkopper har 8 bein Skrukketroll er et krepsdyr

8 Innsamling av insekter
Fallfelle På jakt under stokk og stein Slaghov Bankekjepp og laken Plastflasker og dramsglass, merkepenn Bestemmelses-litteratur Forstørrelsesglass Pinsett

9 Sopp man finner på veien…
Sopp er viktige nedbrytere av organisk materiale Viktige for næring- og vann-opptak for de fleste planter

10 Krav Det pedagogiske opplegget og dets innhold i
forhold til rammeplanens mål og deres mål for de aktuelle dagene vil være det viktigste. Bygge minst to ulike konstruksjoner på naturlekeplassen som f.eks gapahuk, rokkestokk eller annet. Gjennomføringsdagen MÅ dokumenteres med bilder.

11 Rapport fra naturlekeplass-prosjektet
Målet med rapporten er å dokumentere hva som har blitt gjort, hvordan og hvorfor det var gjort og prosessen som førte fram til det ferdige resultatet. Planlegging - valg av sted - kontakt med barnehagen - materialer og utstyr - bygging og klargjøring Aktivitetskart over området Logg og fremdrift

12 Fotografering i barnehagen
Husk at dere må ha skriftlig tillatelse fra foreldrene før dere kan ta fotografi av barn i barnehagen. Tenk på hvorfor du tar et bilde eller hvorfor du bruker bilde. Bruk bilde bevisst for å illustrere og ikke som illustrasjon.

13 Objektsamling 5 insekter/smådyr 5 sopp 5 trær (blader)
5 strand-organismer Innleveres uka etter Påske

14 Ut på tur! Varmt og vanntett tøy Støvler Sitte-underlag Mat og drikke
Boka ”Lag en naturlekeplass” av Bagøien og Storli Notatblokk og skrivesaker Liten sag, øks og kniv (dersom har) Godt humør :o)


Laste ned ppt "Naturen som lekeplass for barnehagen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google