Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

TROLLUNGANE – REVEHIET

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "TROLLUNGANE – REVEHIET"— Utskrift av presentasjonen:

1 TROLLUNGANE – REVEHIET
VELKOMMEN TROLLUNGANE – REVEHIET

2 Veslefrikk barnehage «Den rause barnehage» Vår plattform som vi jobber etter er å være «den rause barnehage» Hovedmålet er å oppnå stor grad av trygghet og trivsel for alle. Det innebærer for oss å være imøtekommende, anerkjennende, tenke oss om før vi sier nei, gi av oss selv, samarbeide og fremvise respekt og fleksibilitet.

3 RELASJONER Relasjonsbygging er det viktigste i livet.
Barna skal bli sett, føle trygghet og omsorg Vi skal tone oss inn og møte barnet der de er. Vi bruker tiden i lag, vi leker i lag og vi skal være tilstede som en trygg base slik at barna tør å dra på utforskning for så å søke oss voksne når de møter utfordringer.

4 TEAM 3-4 ÅR TROLLUNGANE – 11 barn Heine Kvaløy- Pedagogisk leder
Hilde Tveit- Barne og ungdomsarbeider REVEHIET- 12 barn Randi Rustad – Pedagogisk leder Gunnhild Lavik- Barne og ungdomsarbeider Bodil Handeland -Ressurspedagog

5 TEAM 3-4 ÅR 2 avdelinger som samarbeider godt i lag i tykt og tynt
Har separate planer, men gjør mye av det samme tingene i lag eller hver for oss. Våre planer blir laget i tråd med Rammeplanen for barnehagen, et av de syv fagområdene er tema hver måned. Felles frokost og dørene er åpne mellom avdelingene til ca 09.00 Har felles aktivitet og lunsjbuffet en dag i uken, der barna velger hvor de vil sitte å spise.

6 DAGSRYTME Barnehagen åpner Frokost Morgensamling Aktiviteter for dagen
Lunsj Utelek Fruktstund 06.45 Ca 09.15 09.30 11.00

7 Frokost 06.45-09.00 Barnet må ha med seg mat hvis de ønsker frokost.
De som ønsker å spise frokost må være kommet innen 09.00 Valgfritt hva de har i matboksen, men vi anbefaler sunt kosthold.

8 SAMLING Hvilken dag er det i dag? Samtale om vær, årstid og måned
Plan for dagen Kan inneholde Være sammen, eventyr, sanger… Evnt. samtale om tema for måneden.

9 AKTIVITET FOR DAGEN STARTER 09.30
Tur Gruppedeling avdelingsvis og på tvers av avdelingene. Kjøkken Arbeid knyttet til månedens tema Se månedsplan for dagens aktivitet.

10 LUNSJ

11 UTETID

12 FRUKTSTUND – ca 14.00 Fruktfat, barnehagen kjøper inn frukt.
Matboksene blir delt ut til de som er sultne.

13 UKESRYTME, Trollungane
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Arbeid knyttet opp til månedstema.  »Være sammen»-materiell i samlingsstund. Turdag. Arbeid knyttet opp til måneds-tema. Gruppedeling: -Snakkepakken spillgrupper. -Matlaging Gruppedeling på tvers med Revehiet. Felles buffet.

14 UKESRYTME, Revehiet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Språkgrupper
Fokus på frilek/barnsmedbestemmelse Språkgrupper Deler gruppen i to. Kjøkken Arbeid knyttet til månedens tema Tur/utedag   Turdag Gruppedeling på tvers med Trollungane. Felles buffet 1 gang i mnd.felles mat i lag med team 2.

15 TURDAG

16 BURSDAGER Bursdagsbarnet er med på å lage sin egen krone.
Samling med fokus på barnet, barnets alder blir konkretisert med rett antall lys, flagg og raketter. Eventyr eller bok Is, bursdagsbarnet deler ut is. NB! Det er ikke lov og dele ut bursdagsinvitasjoner i barnehagen.

17 OVERGANG fra liten til stor.. til størst
Buffet en gang i måneden i lag med resten av huset. Bidrar til at alle barn blir bedre kjent med alle voksne i barnehagen. Gjør overgangen fra en avdeling til en annen enklere. Trigge omsorgsevnen- de store passer de små.

18 INFORMASJON, Årsplan http://www.minbarnehage.no/veslefrikk
Infotavlen i garderoben Månedsplan Daglige samtalen med dere foreldre i garderoben


Laste ned ppt "TROLLUNGANE – REVEHIET"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google