Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 6 oppgave b Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 6 oppgave b Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 6 oppgave b Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig

2 1. Kvinnen i Norge har (god) en god situasjon. 2
1. Kvinnen i Norge har (god) en god situasjon. 2. Abort er (åpen) et åpent tema i Norge. 3. Finnes det noen i (langstrakt) det langstrakte landet som kunne tenke seg å være husfar?

3 4. I (lang) en lang periode var det å ta (interessant) en interessant utdannelse og ha (egen) (en) egen inntekt det kvinnen lengtet aller (mye) mest etter. 5. Trollmor vil gjerne stille noen (kritisk) kritiske spørsmål. 6. Kan (vanlig) en vanlig familie klare seg på én inntekt i dag?

4 7. Finnes det noen kvinner som kanskje ønsker seg tilbake til (gammeldags) den gammeldagse husmortilværelsen mens barna er (liten) små? 8. Etter 2. verdenskrig var (økonomisk) den økonomiske situasjonen (vanskelig) vanskelig. 9. Kun et lite antall kvinner var (aktiv) aktive i (politisk) det politiske livet.

5 10. En fireåring vil kanskje føle seg (ensom) ensom hjemme sammen med mor eller far i dag. 11. Kvinnebevegelsen mente at kvinnene måtte bli (synlig) synlige i (politisk) det politiske livet. 12. På 1970-tallet begynte (virkelig) den virkelige realiseringen av kvinners (sosial) sosiale og (politisk) politiske rettigheter.

6 13. Etter hvert feide kvinnene inn i (politisk) det politiske livet. 14. Mange bemerker (biologisk) den biologiske forskjellen som tross alt finnes mellom mor og far. 15. (idyllisk) Den idylliske ideen om at mor er hjemme og venter på sin (sliten) slitne mann i (ren) et rent hjem, er gått ut på dato.

7 16. (annen) En annen tendens er at man får barn på (sen) et sent tidspunkt i livet enn før. 17. I dag stiftes mange (ny) nye familier hvor man har barn fra (tidlig) tidligere ekteskap. 18. Med p-pillen og (annen) andre prevensjonsmidler ble det også (lett) lettere enn før å forhindre barnefødsler i (ung) ung alder.

8 19. Barnehagene oppleves av de fleste voksne og barn som (god) gode og (trygg) trygge. 20. Mannspanelet mener det er bra at menn er i stand til å snakke om (vanskelig) vanskelige følelser, og at de opptatt av å skape (nær) nære relasjoner.


Laste ned ppt "Kapittel 6 oppgave b Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google