Attføringsbransjen i Vestfold er i endring

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvilke regler skal gjelde for Arbeid med Bistand og andre tiltak i 2006? Odd Wålengen, ASD.
Advertisements

Kvalitet og benchmarking i attføringssektoren Indikator+
Nordlandsløftet Forum Nordlandsløftet 7. – 8. november, Skagen Hotel
AVI-meldingen og attføringsbedriftenes plass
Om attføringsbedriftenes fremtidsmuligheter etter NAV reformen og AVI meldingen ………… men også litt om organisasjonen, politikk mm Årskonferansen 2007,
Evaluering av arbeidsmarkedstiltakene i skjermet virksomhet
GREP (Kompetanseutvikling Grenland AS)
NY ARBEIDS OG VELFERDSFORVALTNING
Agenda - Prinsipper for bistand til brukerne - Rammeverk for arbeidsmetodikk i NAV - Arbeidsevnen i sentrum - Planer og velferdskontrakter - Tiltak og.
Attføringsbedriftenes rolle i gode tider
Overordnet målbilde for nye arbeids- og velferdskontor
Nordisk tilsynskonferanse
Arbeids- og Velferdsdirektoratet
Den ideelle kommunesammenslåing
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
Videreføring / Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005 Tone.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Organisering av flyktningarbeidet
Arbeidsmarkedsbedriftene – veien videre
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
Partnerskapet mellom stat og kommune i NAV-kontoret. Hvordan brukerne kan stimulere til utvikling av NAV- kontorene? Honoratte Muhanzi Kashale Samarbeidsforum.
Innlegg psykiskhelse- og rusnettverk v/Johanne M. Benitez Nilsen.
Overgangen skole-lærebedrift, etablering av flere læreplasser i arbeidslivet Prosjektpresentasjon Ragnhild Heggen.
Oslo kommune Energigjenvinningsetaten
Et inkluderende arbeidsliv - en utnyttelse av individets ressurser Statssekretær Jan Erik Støstad Arbeids- og inkluderingsdepartementet 27. mars 2007.
Arbeid med bistand Rapportering.
Paradokser og utfordringer: Svakere brukergrupper og krav om raskere løp til en jobb – er det mulig?
Integrerende metode i nær- ingslivet versus opprusting i en attføringsbedrift Paal Haavorsen og Rune Kvarme Bransjeforeningen Attføringsbedriftene
Karriereveiledning Samhandling mellom NAV og Vest Agder Fylkeskommune.
NAVs rolle i attføringspolitikken Ingar Heum Arbeids- og velferdsdirektoratet.
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
INKLUDERENDE ARBEIDSLIV
NAV – REFORMEN Innhold og utfordringer i NAV-kontorene. 12 K PLO-nettverk 27.september 2006 Live Jetlund, rådgiver, Fylkesmannen i Vestfold.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Samhandling med andre organisasjoner Dag Sandvik Lederne 11. november 2010.
JobbIntros strategi i forhold til NAV ASVLs landsmøte i Tromsø 2009.
Arbeid til alle krever økt innsats … Anne-Lise Bakken nestleder i ASVL Fagkonferansen 10.februar 2012.
Folkehelsearbeid i Nav
NAV og flyktningearbeidet ”Nytt oppdrag – nye muligheter!”
ROSTHAUG VIDEREGÅENDE SKOLE
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Planlegging og organisering av boligsosialt arbeid
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Velkommen til VTA- seminaret 2007, hotell Atlantic i Sandefjord.
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Tilrettelegging med TG som virkemiddel gir mennesker muligheter!
Hvordan lykkes med yrkesfag
Hva nå? Tanker om HiTs fremtid Styreseminar 25. september 2014 Kristian Bogen Rektor Høgskolen i Telemark.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
INTRO 2 år – regjerings mål for arbeidet Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.
Larvik – der det gode liv lever!
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
En politikk for Kunnskaps-Norge Statssekretær Åge R. Rosnes LOs utdanningskonferanse 2. november 2005 Sørmarka.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
NAV, Side 1 ”Flere i jobb ” Informasjon – NAVs brukerutvalg i Telemark 31. mai 2016 NAV Telemark.
Offentlige anskaffelser – lærlingklausul Kristiansand, 8. oktober Sturle Hamre, Innkjøpsrådgiver VAF-
Foto: Thor-Wiggo Skille Riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av ungdom utenfor opplæring og arbeid. Knut M. Nikolaisen 6. November 2015.
2016: Mer enn 25 prosent over 67 år 21 – 24 prosent 18 – 20 prosent
KOMPETANSETILGANG I REGIONALE ARBEIDSMARKEDER
Vi får Vestfold til å gro
Grue - Kommunesammenslåing.
Mennesker som jobber for mennesker
Presentasjon Kommunenes arbeid med økt sysselsetting av personer med nedsatt funksjonsevne.
Arbeidsrettede virkemidler
Nettverksmøte den
«Et NAV med muligheter»
Boligsosialt utviklingsprogram
Prosjekt - Flere unge i fast arbeid Karrieredagen, 17. oktober 2018
Arbeidsforberedende trening og VTA ny forskrift og kravspesifikasjon
Utskrift av presentasjonen:

Attføringsbransjen i Vestfold er i endring Samarbeid kan gi den enkelte større mulighet for å lykkes i arbeidsmarkedet ?

Attføring er god arbeidsmarkedspolitikk Samfunnsoppdraget om å bidra til at fler kommer i jobb er et offentlig ansvar. Regjeringen har NAV og attføringsbransjen i fokus. Attføringsbransjen i Vestfold har et stort potensiale vedr samordning og felles tenkning.(fylket som ett arbeidsmarked)

Regjeringen vil: (november 2013) "Det skal foretas en full gjennomgang av Nav med sikte på å avbyråkratisere etaten for brukerne, for å hjelpe flere fra trygd til arbeid. "Øke satsningen på lønnstilskudd og arbeidstrening i ordinære virksomheter, i samspill med attføringsbedrifter som tilbyr arbeidsmarkedstiltak" "Stille klarere kvalitets – og resultatkrav til leverandørene av arbeidsmarkedstiltak" "Utrede et system for arbeid for trygd/sosiale ytelser for unge som står i fare for å falle permanent utenfor arbeidslivet." "Bedre betingelsene for bruk av sosiale entreprenører og frivillig sektor i velferdssystemet."

Nytt fra regjeringshold (september 2014) Uttalelser fra statsråd R Eriksson: Sammenslåing av tiltak og bruk av anbudskonkurranse. Hensyn til enkeltmennesker krever kvalitet før pris. Hvem som leverer, offentlig eller privat spiller ingen rolle. Vi lykkes ikke på inkluderingsfeltet, vi trenger flere talentutviklere. En bredere drøfting kommer i stortingsmeldingen i høst. Riksrevisjon har påpekt en uoversiktlig tiltaksstruktur med oppstykking og ventetid.

Attføring i Vestfold Fylket har i dag 12 tilbydere/leverandører innen attføring. Flere av oss har gjennom lengre tid (også før ny regjering) samarbeidet i enkeltsaker. 13 Nav kontorer med forskjellig tilnærming til bestilling og samhandling med attføringsbedrifter.

Attføringsbedrifter i Vestfold ønsker et mer helhetlig og samlet tilbud Helhetstenkning knyttet til kvalitet i tilrettelegging og gjennomføring av tiltak for den enkelte, uten unødvendig opphold. Bredere og mer skreddersydd tilbud ved felles strategi. Synergi og kostnadseffektivitet ved leveranser. Lokal forankring av tjenester samtidig som hele fylket kan dekkes med alle tiltak.

Strategiske allianser er etablert i fylket med stor faglig tyngde

Hva innebærer samarbeidet ? Bred kompetanse som dekker hele prosessen fra avklaring til formell kvalifisering og formidling. Vi benytter 820 tiltaksplasser i dag i de 3 bedriftene ( herav 90 VTA). Tilbud vil dekke hele fylket med lokal forankring, korte avstander i ett arbeidsmarked. Vi vil sikre helhetlig og kvalitetsmessig leveranse med fokus på skreddersøm og kostnadseffektivitet. Vi vil samlet være sterke, tydelige og fremtredende aktører i et fragmentert tilbydermarked

Strategi og mål Attføringsbransjen vil endres, iFokus, Jobb Intro og Velle Utvikling ønsker å være i forkant. Økt konkurranseutsetting blir iverksatt i 2015- 2016. Ledelse og styrer i de 3 bedriftene har ønske om en felles utvikling. Eiere er positive til endringer og samarbeid. Grunnlag skal utvikles fram til sommeren 2015 med utgangspunkt i utredning og analyse av forpliktende samarbeid, og/eller felles selskapsstruktur. Vi ønsker eiere, styrer og Nav velkommen til å diskutere hvorledes vi felles skal få flere ut i jobb i Vestfold. 3 bedrifter er i gang og flere er klare for samarbeid. Andre fylker har gjennomført/er i tilsvarende prosesser.

Takk for oppmerksomheten Gro Merethe Rørvig Hans Jørgen Johnsen Per Harstad