Transportvedtekt oppdateres:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Per Harald Pettersen, Helseavdelingen, Fylkesmannen i Nordland
Advertisements

Strategi og høringsuttalelse - vårt svar på nye regler om motorferdsel i utmark Motorsportkonferansen 2007.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Vesentlige kapasitetsendringer i basisperioden 15. august 2011 George Nicholas Nelson.
Fra ord til liv Mars 2011.
Forslag til ny havressurslov Innledning til representantskapsmøtet i Sør-Norges Trålerlag 4. februar 2008 Seniorrådgiver Gunnar Frogner Dahl.
Hurum PPTs erfaringer med LP
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Ny statistikkdatabase for fagskoleutdanning. Bakgrunn: ”Arbeidsgruppe for fagskolestatistikk”, høringsrunde knyttet til denne og Prop. 1 S ( )
Utlandsprosessen Studiestøtteonferansen i Stockholm 1. – 3. juni 2014.
Argumentliste for at vi internt i LTL bedrifter skal kreve at NSAB blir benyttet NSAB er en nordisk avtale inngått mellom 8 parter. Partene er de fire.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Overgangsvinduer, kurs og opplæring, lov og reglementer, ekstranett Presentasjon på NTFs medlemsmøte 2. juni 2007 Grand Hotell, Oslo.
Noen av sakene Norges Luftsportforbund jobber med Skolesjefsamling motorfly november 2011, Gardermoen John Eirik Laupsa.
Å skrive en sakpreget tekst
Utbredelse av pleie- og omsorgsmeldinger v1.6
Gulating lagmannsrett – dom avsagt Uttalelse fra sivilombudsmannen
Standardavtale for utveksling av eHandelsmeldinger 1. april 2008 Jon-Ivar Paulsen, Orkla ASA.
Defo – Distriktenes energiforening1 Erik Winther Innspill fra Defo for drøftinger i samarbeid med NVE, Konkurransetilsynet, Forbrukerombudet.
KOMPETANSEKRAV Tilsettingskurs januar 2014
Punktlighetsprosjekt Alnabru Prosjektmøte 8. november 2007.
Prosessuell Materiell Personell
Digitale postkasser i offentlig forvaltning - introduksjon til dagens tema Dag Wiese Schartum, AFIN.
Regulering av markedstilførselen - markedets, næringens eller myndighetenes ansvar? Lisbeth Berg-Hansen, Årsmøte Trøndelag Fiskeoppdretterlag, 8. mars.
Livet i havet – vårt felles ansvar Muligheter for sporing av taretrålere Seniorrådgiver Jens Altern Wathne Trondheim 18.september 2013.
Oppfølging HMS-melding Temalisten – HMS-melding Innspill fra eksterne parter.
1) Saksbehandling knyttet til kvalifikasjonene til bemanning på Transocean Leader 25/ I elektronisk post fra Norsk Sjøoffisersforbund/DSO til Petroleumstilsynet.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Når ble funksjonen opprettet? Vi skal se litt på funksjonen OPL og ansvarsområder Fagfunksjonen Operativ Leder.
Endringer i NIFs lovnorm for klubber Fallskjermseksjonen/NLFs ledermøte 25. februar 2012 Arne Mathisen.
O PPGAVE 20 Side Å KJENNE ( SEG ) IGJEN 1. Tror du de vil kjenne meg igjen etter at jeg har farget håret? 2. Han hadde gått seg vill. Han kjente.
Ruter 11.mars Kjerstin Winther-Jacobsen
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Boligtorget erfaringer så langt. Ønsker om ny funksjonalitet Rune Synnevåg Utviklingssjef.
HeH - litt bakgrunn og prinsipper for styring Kommunestyrets eierdag 8. Februar 2012.
Hvorfor og hvordan invitere arkitekten med på laget? arkitekten – problemet eller løsningen?
Om å disponere masteroppgaver i forvaltningsinformatikk
Dag 10 Partenes plikter etter en kjøpsavtale. Selgers plikter:
Noen rettslige problemstillinger vedrørende elektronisk samhandling i offentlig sektor Prof. Dag Wiese Schartum, Senter for rettsinformatikk, Avdeling.
KRAFTSENTERET ASKIM HVORDAN HAR VI FORANKRET OG IMPLEMENTERT KORRUPSJONSFOREBYGGENDE ARBEID I ASKIM? Nettverkssamling mars 2014.
Hvem tar avgjørelser på vegne av barn?
Fremskaffelse av leieboliger
Bernt Kristian Berntsen Personal- og organisasjonssjef
Prosjektavslutning og sluttrapport
Ny våpenforskrift. Bakgrunn Forskjellsbehandling Politidirektoratets ”rundskrivsvelde” Generelt behov for revisjon.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Kjersti Roalsvig – rådgiver/ jurist Fylkesmannen i Rogaland
Politisk arbeid i NEF. Bakgrunn SSE står ikke i umiddelbar fare for å bli lagt ned. Foreligger forslag om samlokalisering av hele OUS på Gaustad i 2025.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Lindorffkonferansen 2014 Bergen
Da debatten kom til Drammen Hamar 7. januar 2015: Biblioteket tar den lokale debatten. Monica Nyhus, Biblioteksjef Drammen bibliotek.
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Konsesjons- og meldeplikt Datatilsynets og Personvernnemndas oppgaver og myndighet Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Konsesjons- og meldeplikt Datatilsynets og Personvernnemndas oppgaver og myndighet Prof. Dag Wiese Schartum.
VERGEMÅL OG REPRESENTANTORDNING HOVEDTREKK I NYTT REGELVERK
Gjennomgang, 25. april 2013 v/Jon Gauslaa
Reguleringsplaner OMRÅDE – OG DETALJREGULERING Grete Sildnes
Kurs for valgfunksjonærer
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Prosjektpresentasjon for [Virksomhet]
Forslag til ny IFRS-tilpasset årsregnskapsforskrift Informasjonsmøte i Statistisk sentralbyrå 2017 Gunnar Almklov.
Det er mange måter å gjøre det på
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
AtBs verdier - Overføring av verdiene i møtet med kunden ved billettkontroll. Tilbudskonferanse
Revidert reglement for elektronisk kommunikasjon
Forslag til ny IFRS-tilpasset årsregnskapsforskrift Informasjonsmøte i Statistisk sentralbyrå 2017 Gunnar Almklov.
Utskrift av presentasjonen:

Transportvedtekt oppdateres: Ruters reisevilkår Oslo, 18 juni 2014 Svend Wandaas og Marina Heyerdahl

Bakgrunn og hensikt Bakgrunn Dagens og gjeldende Transportvedtekt ble sist revidert og formelt godkjent av Samferdselsdepartementet 8. januar 2008. Mye har skjedd i kollektivtrafikken siden den gang, som bl.a. endringer i og erfaringer med billettsystemet, og endrede forventninger til bruk av rullestol om bord. Hensikten I ledermøtet den 28.5.2014 ble det vedtatt å sende ut transportvedtekten/ reisevilkårene på høring til operatører, relevante organisasjoner og myndigheter. Hensikten med denne presentasjonen er å presentere de viktigste endringer i reisevilkårene. Prosess etter ledermøtebehandling Revidert versjon etter høringsrunden tas inn i ledermøtet igjen for endelig beslutning fra Ruter før den sendes videre til Samferdselsdepartementet for godkjenning.

Forslag til nytt navn Navneendring foreslås endret til «Ruters reisevilkår».

Nyheter - generelt Tilpasset elektronisk billettering og mer kundevennlig struktur og språk. Omfatter også RuterBillett som billetteringsløsning. Ingen regel om tvungen avlesning – men kundens forpliktelse til å ha gyldig billett er nærmere regulert. Rabaterte billetter – krav om studentbevis / betalt studentavgift ol. som viser at kunden har krav på rabatt. Reklamasjonsregel på tre måneder. Samsvarer med lagringstiden for reiseopplysninger

Billettkontroll Teknisk svikt: Regulering av kundens forpliktelser og rettigheter dersom kunden blir tatt uten gyldig billett i billettkontrollen og viser til at det tekniske utstyret ikke har fungert. Fokus på reglene om tilbakehold av passasjerer. Unntak fra den klare regelen om at det kun er politiet som kan utøve tvangsmakt i Norge. Tilbakehold skal som tidligere ikke skje dersom det etter omstendighetene vil være et uforholdsmessig inngrep. Intern rutine om begrensninger i tilbakehold av passasjerer i tid og sted skal kunne gjøres tilgjengelig for kunden. Ny klausul? Passasjerer skal behandles med respekt/ respektfullt – innspill fra Forbrukermyndigheter på bakgrunn av saker om media. Ruter er i tenkeboksen på dette punkt.

Rullestol Rullestol: Reguleringen av rullestol med en begrensning som samsvarer med gjeldende regelverk: Størrelse: 1200 mm lengde, bredde ikke over 700 mm, og høyde på maksimalt 1090 mm. På T-banen og Nesoddbåten er lengden er maksimalt 1400 mm. Vekt på maksimalt 250 kg. - Skal likevel ikke håndheves for strengt for å unngå urimelighet ved at en rullestol med en vekt på litt over 250 kg( 255 kg) ikke kan medtas. Sykkel: Fastsatt maksimallengde på 1750 mm for sykkel.

VEDLEGG

1. Begrensninger i tilbakeholdsretten Hjemmelen for å fastsette regler om tilbakehold og utøvelse av begrenset tvangsmakt ved billettkontroll finnes som kjent Yrkestransportloven § 33. Utgjør et klart unntak fra regelen i norsk rett om at det er politiet som kan utøve tvangsmyndighet overfor borgerne. Derfor er det satt klare begrensninger i forarbeidene, Samferdselsdepartementet har i brev minnet Ruter om begrensningene. Tilbakehold skal begrenses i tid og rom slik at det ikke utgjør et uforholdsmessig inngrep overfor passasjerene. Etter drøftelsen i forarbeidene betyr dette egentlig at en passasjer ikke skal være med lengre enn til den stasjonen han hadde tenkt å gå av på. Dette vil gjør tilbakeholdsretten nærmest umulig å praktisere – kunden kan lett møte billettkontrollen med at han uansett skal av på neste holdeplass og dermed slipper han å gjøre opp for seg. Det kan ikke ha vært meningen med regelen. Derfor: Mellomløsning – passasjeren trenger ikke å være med lenger enn en tenkt område som f eks Sentrum, Frogner/ Majorstua – Grefsen/Kjelsås. På t- banen må begrensningen gå ved kontrollsonen. Kan beskrives i billetthåndboken, men da et krav fra Forbrukermyndigheten om at teksten skal kunne gjøres tilgjengelig for kunden.