Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"— Utskrift av presentasjonen:

1 VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Presenter deg selv, scenariet, og eventuelle gjenstander du vil bruke. FASTSETTE NORMER FOR SAMTALENE Gå gjennom “grunnreglene” for samtalen, som bør inkludere deltakerne må anerkjenne hverandres erfaringer, det som blir sagt skal forbli fortrolig, og alle bør delta aktivt i samtalene DELING AV MARKEDET MED KONKURRENTER INTRODUKSJON VIS DETTE LYSBILDET:

2 VIS DETTE LYSBILDET: EKSEMPEL
Dette lysbildet “forteller historien,” som du eller en frivillig ansatt bør lese høyt. VIKTIGE PUNKTER Som tilrettelegger bør du sørge for å gå gjennom detaljene i den ansattes situasjon og følgene av den før du går videre til neste lysbilde. Sørg for at eventuelle historier de ansatte ønsker å dele er relevante til scenariet du holder på å presentere. DELING AV MARKEDET MED KONKURRENTER EKSEMPEL VIS DETTE LYSBILDET:

3 VIS DETTE LYSBILDET: DELING AV MARKEDET MED KONKURRENTER Diskusjon
SVAR PÅ SPØRSMÅL Hva ville du gjort dersom du var Vincent? Merknad til tilretteleggeren: La deltakerne svare fritt og diskutere mellom seg. Er Stephens forslag etisk forsvarlig? Det er det ikke. Stephen ber Vincent om å dele opp området slik at de to ikke vil konkurrere med hverandre. Slik oppdeling er i strid med Tycos Antitrust-policy i tillegg til konkurranseregler. Hvilke mulige konsekvenser og problemstillinger er knyttet til en slik deling av området? Å dele området slik, bryter med Tycos Antitrust-policy, og er ulovlig. Det kan gi både Vincent og Stephen urimelige markedsfordeler i forhold til konkurrentene, siden det begrenser kundenes valgmuligheter. Hvis han går med på det, utsetter Vincent Tyco for betydelig risiko både økonomisk og juridisk, og han risikierer også å bli møtt med sanksjoner - i ytterste fall avskjedigelse. Ville omstendighetene vært annerledes dersom: Vincents overordnede aksepterte ordningen? Nei. Dersom Vincent vurderer denne typen ordning, skal han ta det opp med sin nærmeste leder. Lederen skal fraråde denne måten å opptre på. Dersom han ikke gjør det, vil begge bli utsatt for sanksjoner for denne avgjørelsen. Stephen og Vincent ble enige om å dele området basert på hvem som har produktene som best møter kundenes behov? Nei. Selv om hensiktene er de beste, er all slik samordning mellom konkurrenter ulovlig. Stephen nevnte i forbifarten at det var vanskelig for ham å reise til nordvestområdet, og at han derfor ikke møter kunder eller svarer på anbud der oppe så ofte som han burde. Er det OK om Vincent setter ekstra fokus på kundene i dette området, vel vitende om at han neppe vil konkurrere mot Stephen der oppe? Nei. Selv om dette ikke er ulovlig, forventer vi at alle våre ansatte opptrer i samsvar med våre verdier, og ikke utnytter seg av informasjon som gir dem urimelige markedsfordeler. DELING AV MARKEDET MED KONKURRENTER Diskusjon VIS DETTE LYSBILDET:

4 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Vis til Tycos Antitrust-policy, og minn de ansatte på at i all samhandling med konkurrenter, kunder, leverandører og forhandlere, er det viktig å opptre ærlig, hederlig, og i tråd med alle gjeldende lover og regler. Pek på aktivitetene på lysbildet som Tycos ansatte må unngå. Instruer de ansatte, som vist på det siste punktet, til å ta kontakt med juridisk avdeling dersom de har spørsmål om problemstillinger knyttet til konkurranse. DELING AV MARKEDET MED KONKURRENTER RETNINGSLINJER VIS DETTE LYSBILDET:

5 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Avslutt slik du føler er mest hensiktsmessig, avhengig ditt publikum, og hvordan de har reagert på og snakket om temaet og eksempelet. Oppsummer diskusjonene du har hørt. Benytt også anledningen til å understreke poengene fra tidligere om at ansatte skal opptre i tråd med Tycos verdier og etikk. Gjenta Tycos Antitrust-policy, der den relaterer til problemstillingene og konsekvensene som ble drøftet i eksempelet. DELING AV MARKEDET MED KONKURRENTER Oppsummering VIS DETTE LYSBILDET:

6 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Minn de ansatte på at de ikke er alene når de tar beslutninger, og når de har spørsmål, er det viktig at de tar dem opp med andre. Understrek ressursene som er tilgjengelige for alle ansatte, dersom de skulle få behov for å ta en sak opp på et høyere nivå. DELING AV MARKEDET MED KONKURRENTER HVORDAN TA OPP EN SAK VIS DETTE LYSBILDET:


Laste ned ppt "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google