Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"— Utskrift av presentasjonen:

1 VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON
Presenter deg selv, scenariet, og eventuelle gjenstander du vil bruke. FASTSETTE NORMER FOR SAMTALENE Gå gjennom “grunnreglene” for samtalen, som bør inkludere deltakerne må anerkjenne hverandres erfaringer, det som blir sagt skal forbli fortrolig, og alle bør delta aktivt i samtalene PERSONLIG FORHOLD TIL LEVERANDØR INTRODUKSJON VIS DETTE LYSBILDET:

2 VIS DETTE LYSBILDET: EKSEMPEL
Dette lysbildet “forteller historien,” som du eller en frivillig ansatt bør lese høyt. VIKTIGE PUNKTER Som tilrettelegger bør du sørge for å gå gjennom detaljene i den ansattes situasjon og følgene av den før du går videre til neste lysbilde. Sørg for at eventuelle historier de ansatte ønsker å dele er relevante for scenariet du holder på å presentere. PERSONLIG FORHOLD TIL LEVERANDØR EKSEMPEL VIS DETTE LYSBILDET:

3 VIS DETTE LYSBILDET: PERSONLIG FORHOLD TIL LEVERANDØR DISKUSJON
SVAR PÅ SPØRSMÅL Hva ville du gjort dersom du var Taye? Merknad til tilretteleggeren: La deltakerne svare fritt og diskutere mellom seg. Er det Taye gjør riktig? Nei. Selv om Tayes hensikter om å kutte transportkostnadene er bra for firmaet, og det samsvarer med arbeidsoppgavene hans, burde han ha gitt beskjed til lederen og deretter trukket seg ut av hele prosessen med å velge leverandør. Tyco kan likevel tegne kontrakt med brorens selskap så lenge korrekte prosedyrer følges. Hvilke mulige problemstillinger og konsekvenser kan oppstå som resultat av det Taye gjør? Å jobbe med broren i prosessen med å velge leverandør, selv det å be om en kalkyle, gir inntrykk av at det eksisterer en interessekonflikt. Taye kunne ha unngått situasjonen dersom han hadde gitt beskjed til lederen sin, og senere trukket seg fra hele prosessen med å velge ny leverandør. Tayes handlinger og avgjørelser skaper her en interessekonflikt. Alle ansatte har ansvar for å unngå alle forhold og aktiviteter som kan påvirke deres personlige dømmekraft. Tayes handlinger kan ende med sanksjoner, i ytterste fall avskjedigelse. Ville omstendighetene vært annerledes dersom: Taye hadde fått som konkret oppgave å finne en ny transportleverandør? Nei. Så lenge han visste at brorens selskap var blant dem som ble vurdert, burde han ha trukket seg fra leverandørprosessen. Taye gikk direkte til sin nærmeste leder med Dions kalkyle? Det ville redusert inntrykket av en interessekonflikt, uten å fjerne det helt. For å oppnå det, burde Taye gitt beskjed til sjefen og trukket seg fra hele prosessen før det ble opprettet kontakt med brorens selskap. Taye og Dion ikke var brødre, men nære venner? Nei. For å beskytte Tycos omdømme, burde Taye trukket seg ut av alle diskusjoner og forhandlinger. I henhold til Tycos policy, skal alle personlige forhold diskuteres med din nærmeste leder eller noen fra HR. PERSONLIG FORHOLD TIL LEVERANDØR DISKUSJON VIS DETTE LYSBILDET:

4 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Vis til Tycos policy om interessekonflikter, gaver og representasjon. Legg spesielt vekt på at: Du skal aldri ansette, lede, eller kunne øve innflytelse på et familiemedlem eller en nær personlig relasjon innenfor firmaet, med mindre ledelsen i Tyco uttrykkelig har godkjent det på forhånd. Alle våre ansatte må følge vårt selskaps prosedyrer for innkjøp og sourcing for å tegne kontrakt med en ny leverandør. PERSONLIG FORHOLD TIL LEVERANDØR RETNINGSLINJER VIS DETTE LYSBILDET:

5 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER
Avslutt slik du føler er mest hensiktsmessig, avhengig av ditt publikum, og hvordan de har reagert på og snakket om temaet og eksempelet. Oppsummer diskusjonene du har hørt. Benytt anledningen til å understreke poengene fra tidligere om at ansatte skal opptre i tråd med Tycos verdier og etikk. Gjenta Tycos policy om interessekonflikter, gaver og representasjon, der denne relaterer til problemstillingene og konsekvensene som ble drøftet i eksempelet. PERSONLIG FORHOLD TIL LEVERANDØR OPPSUMMERING VIS DETTE LYSBILDET:

6 VIS DETTE LYSBILDET: VIKTIGE PUNKTER PERSONLIG FORHOLD TIL LEVERANDØR
Minn de ansatte på at de ikke er alene når de tar beslutninger, og når de har spørsmål, er det viktig at de tar dem opp med andre. Understrek ressursene som er tilgjengelige for alle ansatte, dersom de skulle få behov for å ta en sak opp på et høyere nivå. PERSONLIG FORHOLD TIL LEVERANDØR HVORDAN TA OPP EN SAK VIS DETTE LYSBILDET:


Laste ned ppt "VIS DETTE LYSBILDET: INTRODUKSJON"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google