"God bagasje på livets reise."

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Advertisements

Månedsevaluering november 2011
SENTRUM BARNEHAGE Utarbeidet i 2010
Språk, Tekst og Kommunikasjon
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
INFORMASJONSHEFTE BJØRNEBARNA
Rolighetsmoen barnehage
Metakommunikasjon Kommunikasjon på flere plan
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
Ny rammeplan for barnehagen
KALENDERUTGAVE 2012/2013 SOLGLØTT ELVETUN BARNEHAGE Elvetun barnehage
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Evaluering av november på Blå avdeling:
Tanker om barnehagens læringsmiljø
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Gustadmoen barnehage Med for ditt barn
Fysisk aktivitet.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Lek og Læring i barnehagen
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Rammeplan for barnehagen. Nytt på nytt eller noko heilt anna? Loen mars 2006.
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Førskolelærerutdanning tverrfaglig og temabasert modell
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
3 Årsplan Disen Gård Kanvas-Barnehage.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
LitteraturNøkkelordRim og reglerSanger Skinnvotten Enkel versjon av juleevangeliet til adventsamlingene Mus Rev Villsvin/gris Hare Frosk Bjørn Ride, ride.
PROGRESJONSPLANER FOR DE ULIKE FAGOMRÅDENE TIØRINGEN BARNEHAGE SAMMEN OM EN GOD BARNDOM!
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
TLF: –
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Månedsplan for september Temaet for denne måneden: Meg selv Målet for denne perioden er å gi barna kjennskap kroppen 1 Gruppe 1: tema inne Gruppe 2 og.
Velkommen til foreldremøte i Holvik barnehage i Grendahuset i Vågsvåg høsten 2015.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Barnehagens innhold skal være allsidig og variert, og utformes slik at hvert enkelt barn får opplevelser og erfaringer som støtte for sin utvikling av.
Barnesyn og barns medvirkning
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
MARS I Mars starter vi opp med forberedelser til påske. Vi skal ha forming hver mandag og skal da lage påskepynt. Vi skal også snakke litt om hvorfor.
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Årshjul rødbasen
Årshjul grønnbasen
Årsplan- spesifikk del
PROGRESJONSPLAN 1-3 ÅR NÆRMILJØ OG SAMFUNN ANTALL, ROM OG FORM
Hva er karnevel for oss i Sommerly?
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
Oppstart i barnehagen.
Foreldremøte Odderøya barnehage
Utskrift av presentasjonen:

"God bagasje på livets reise." VISJON "God bagasje på livets reise."

Satsingsområder 2010 -2014 Læring gjennom hverdagsaktiviteter og leik Barns medvirkning Voksenrollen Foreldresamarbeid

Gode vilkår for Leken Barnets viktigste aktivitet. Det er en grunnleggende livs- og læringsform som barn kan uttrykke seg gjennom. Barnet bearbeider og utprøver egne opplevelser og erfaringer. (eks. erfaringer med vennskap og samhandling) Barnehagen skal legge fysisk og organisatorisk til rette for variert lek.

Kommunikasjon, språk og tekst. Alle skal få varierte og positive erfaringer med å bruke språket som kommunikasjonsmiddel, og som redskap for tenking. Bruke språket til å uttrykke følelser, ønsker og erfaringer, løse konflikter, skape positive relasjoner. Lytte til lyder og rytme i språket. Bli kjent med bøker, sanger, rim og regler.

Kunst, kultur og kreativitet. Kunne bearbeide sine inntrykk og kunne gi varierte uttrykk gjennom skapende virksomhet. Inspireres til å bruke fantasien og skapergleden. (Fokus på prosess ikke på produktet) Bli kjent med sin egen kultur og få en forståelse for andre kulturer. Få kjennskap til og bli inspirert av ulike former for kunst og kultur.

Natur, miljø og teknikk. Oppleve naturen og undre seg over naturens mangfoldighet og skiftninger. Bli glad i å bruke naturen og forstå verdien av å ta vare på naturen. Få erfaringer med og kunnskap om vekster, dyre- og fugleliv. Grunnleggende innsikt i miljøvern/naturvern og samspillet i naturen.

Etikk, religion og filosofi Tid og ro til undring, tenking og samtaler. Utvikle toleranse og interesse for hverandre og respekt for hverandres ulikheter. Innsikt i grunnleggende verdier i kristen og humanistisk arv og tradisjon Få kjennskap til kristne høytider og tradisjoner

Nærmiljø og samfunn. Erfare at alle er like viktige og gjør en forskjell for fellesskapet. Bli kjent med og bruke nærmiljøet aktivt. Få kjennskap til den historien. Oppleve at jenter og gutter behandles likeverdig.

Antall, rom og form. Utforske og leke med tall, former og mønster. Enkle matematiske begreper. Ulike størrelser, mål, sortere, sammenligne og plassere.

Kropp, bevegelse og helse. Få en positiv selvoppfatning gjennom kroppslig mestring. Gjennom varierte fysiske utfordringer videreutvikle sin kroppsbeherskelse, grov- og finmotorikk, rytme. Få gode erfaringer med friluftsliv og uteliv i ulike årstider, ulikt vær. Kunnskap om menneskekroppen og forståelse for gode vaner og sunt kosthold. Forståelse og respekt for egen og andres kropp og for at alle er forskjellige.

Sosial kompetanse Å utvikle selvstendighet og trygghet på seg selv som individ og egen personlig identitet. Å kunne samhandle positivt med andre i ulike situasjoner. Etablering av vennskap. Være en likeverdig deltager i fellesskapet. Arbeide kontinuerlig med å støtte og fremme enkeltbarns og barnegruppens sosiale ferdigheter.

Satsingsområde 2012/13 Vennskap og positive relasjoner. Som motvekt og forebygging av mobbing og mistrivsel.

Barnehagen skal Styrke barns selvfølelse for å bli mest mulig robuste til å tåle livets utfordringer. Sette fokus på vennskap og positive relasjoner Alle er ulike, har ulike styrker, men er like mye verd Jobbe med følelse.r Være nærværende slik at negative tendenser avdekkes og tas tak i på et tidlig tidspunkt.

Hva kan avdelinga gjøre? God organisering Gode rutiner God kommunikasjon Nærvær – og observasjonsmetoder som fanger opp det som skjer i gruppa. Handlingsplaner/tiltak Tema/fokusområder

Hva kan personalet/voksenrollen gjøre? Personalet har starta prosessen og skal jobbe ut en forpliktende plakat som skal henge på avdelingene.

Hva kan styrer gjøre? Sette temaet på dagsordenen. Gjennom personalutvikling Vise respekt for barns og familiers særegenheter og ulikheter.(Behandle alle likeverdig) Tema på foreldremøte Være en god rollemodell. BRY SEG

Hva kan foreldrene gjøre? Gruppearbeid på foreldremøte. Skal lage en plakat som skal henge på hver avdeling