Guds Apotek.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vitenskapelsen 1.
Advertisements

Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
For å sitte og ikke gjøre noen ting
Guds Apotek.
“Fra ord til liv” Februar
Fra ord til liv Mars 2011.
Fra ord til liv August 2012.
Gudstjeneste med Skattejakt.
Under regnbuens tegn 1. Mosebok 9, 8-17.
NERVER OG HUD.
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Uten mat og drikke.
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Fra ord til liv tekst av Chiara Lubich januar 2009.
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
ORGANSYSTEMENE OG KROPPEN VÅR:
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Generelle ernæringsanbfalinger
Velkommen til skolegudstjeneste
Energibalansen.
Oppstart Hoveddel Avslutning Hver elev taster et 7-sifret tall. Det skal ha fire tall før komma og tre sifre etter komma og det skal ikke inneholde.
Med sekken full av penger!
Livsstil og sykdommer Av Sara og Marianne.
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Dyr i skogen.
Johannes 16, Om sorg og glede
Fett og helse Det er ikke ett fett.
Idedugnader med en rekke frivillige organisasjoner, ungdomsorganisasjoner, faggrupper og profesjoner En egen idedugnad om kvinnehelse Utstrakt samarbeid.
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Hjertet ditt slår hele tiden uten at du trenger å tenke på det
Vitaminer.
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
I DINE HENDER ER NÅDE Å FÅ
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
Mennesket spiser organske stoffer fra dyr
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
En apekatt.
Kroppen som Gud har villet
En formel er gyldig hviss den sann i alle tolkninger Utsagnslogikk Tolkning = linje i sannhetsverditabell Altså: En formel er gyldig hviss den har T i.
«Verden er grunnleggende urettferdig.»
“Disippel-høring”.
B.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
Bukspyttkjertelen og binyremargens hormon. Binyremargen Organ Produserer adrenalin Begynner å svette, nervøs, skriker Adrenalinet slipper stoffer direkte.
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Nervecelle Sentralnervesystemet Det perifere nervesystemet Refleks
Hvordan fungerer de?. Plantecelle Funksjonene i ei plantecelle. Planteceller: Planteceller består av en cellevegg, en cellemembran, en cellekjerne, mitokondrier,
KJÆRLIGHET OG KJØNNSROLLER
Sirkulasjonssystemet
Beina og skjelettet Kroppens byggverk.
Grønnsaker, frukt, bær og nøtter.
Hormonsystemet Nervesystemet sender informasjon i form av elektriske impulser gjennom nerver. Hormonsystemet (endokrine systemet) sender stoffer (hormoner)
Nerver og hormoner – kommunikasjon i kroppen
Kroppen som helhet Laget av Anniken Ordbegrep Anatomi= Læren om hvordan kroppen er bygd opp Fysiologi= Læren om hvordan kroppen fungere, oppgave Livsstilssykdommer=
Fotosyntese Ny sang!.
Johannes 16, Om sorg og glede
Vitaminer og mineraler
MAT FOR GLEDE OG GOD HELSE
Utskrift av presentasjonen:

Guds Apotek

Det er blitt fortalt at først skilte Gud saltvann fra ferksvann, deretter skapte han det tørre land og plantet en hage, skapte dyrene og fiskene … Alt sammen før han skapte mennesket. Han skapte og bidro med det vi måtte trenge før vi ble født. Alt dette er best og mest næringsrikt når det spises rått. Gud satte oss på sporet av hvilke mat som hjelper hvilke del av vår kropp! Men vi er så trege i oppfattelsen ... Guds Apotek!  Forbløffende og fantastisk!

En avskåret gulrot ligner på menneskets øye. Pupillen, iris og de utstrålende linjer ser akkurat ut som menneskets øye... Og JA, vitenskapelig forskning viser nå at gulrøtter øker blodgjennomstrømmningen til øyet og bidrar til dets funksjon.

En tomat har fire kammer og er rød. Hjertet vårt har fire kammer og er rødt. All forskning viser at tomater er proppfulle av lycopine og er i sannhet ren næring til hjerte- og blod.

Druer henger i klaser formet som et hjerte. Hver drue ligner på en blodcelle og all dagens forskning viser at druer er dyptvirkende og vitaliserende føde eller næring for både blod og hjerte.

En valnøtt ser ut som en liten hjerne, en venstre og høyre hemisfære, storehjernen og lillehjernen. Til og med nøttens “skrukker og rynker” ser faktisk ut som hjernebarken.  Vi vet nå at en valnøtt hjelper til med å utvikle mer enn tre (3) dusin nervetråder (neuron-transmitters)for å styrke hjernefunksjonen.

Bønner som denne, også kalt Kidney Beans (nyre bønner) helbreder faktisk og hjelper ivaretakelsen av nyrefunksjonen. … og ja, i tillegg ser de akkurat ut som et menneskes nyre.

Stangselleri, rabarbra og mange andre ser akkurat ut som bein. Disse planter virker målrettet på å styrke beinstrukturen. Bein består av 23% natrium/sodium og disse inneholder hele 23%. Hvis maten din ikke inneholder nok, trekker kroppen det ut av beinene og gjør beinstrukturen skjør.  Disse etterfyller skjelletets behov.

Avocado, aubergin og pære retter seg i mot sunnhet og funksjon av livmor og livmorhalsen hos kvinner – og de ligner disse organer. Dagens forskning viser at dersom en kvinne spiser en avocado I uken, skaper det balanse i hormonene, tar bort uønsket vekt etter fødsel, og forebygger kreft i livmorhalsen. Og hvor uutrgunnelig er ikke dette?  Det tar eksakt ni (9) måneder å dyrke frem en avocado i fra blomst til moden frukt. Det er over 14,000 fotosyntetiske næringsstoffer i hver eneste av disse (moderne forskning/vitenskap har kun studert og gitt navn til 141 av dem hittil).

Fiken er fulle av frø og henger alltid parvis to og to i naturen.  Fiken øker mobiliteten til mannlig sperm, de øker antall sædceller, samt bidrar til unngåelse av sterilitet.

Søtpoteter ligner på bukspyttkjertelen og balanserer faktisk den glycemiske index til diabetikere.

Oliven bidrar til sunnhet og funksjon hos eggstokker .

Appelsiner, grapefrukt, og andre sitrusfrukter ser akkurat ut som kvinnelige brystkjertler og bidrar faktisk til brystenes sunnhet og lymfenes bevegelser ved utvidelser og sammentrekninger.

Løk minner om kroppens celler. Dagens forskning viser hvordan løk bidrar til fjerning av avfalssstoffer fra alle kroppens celler. Dessuten “produseres” tårer som renser øyets epitele lag. En god “samarbeidspartner”, nemlig hvitløken, bidrar også til fjerning av avfallsstoffer og farlige frie radikaler i fra kroppen – i tillegg til at siste britiske forsning beviser at den også vedlikeholder potensen.