Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dyr i skogen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dyr i skogen."— Utskrift av presentasjonen:

1 Dyr i skogen

2 Bjørn

3 Bjørn Om vinteren går bjørnen i hi.
Den finner seg en grotte eller en hule som den ligger noen måneder i. Den våkner av og til og holder vakt mot farer. I denne tida tærer den på kroppens fettlager. Hunnen føder unger ungene i det trygge hiet om vinteren. Hun kan få opptil tre unger. Hun er en påpasselig og streng mamma, som gir ungene klar beskjed vis de går for langt vekk fra henne. Bjørnen liker å spise fisk som den fanger med sine kraftige labber.

4 Gal mann

5 Rev

6 Rev Reven sover mest om dagen og er aktiv om natten. Den kommer frem i skumringen for å jage små pattedyr som hare og jordrotte. Reven kan også ta fisk, frosk, insekter og frukt. Hunnen føder 4-7 unger i et hi. Ungene dier moren (drikker melk) i en måned før den spiser halvfordøyd mat som foreldrene gulper opp til dem.

7 Ulv

8 Ulv Ulvens hyl kan høres på mils avstand. Men hvorfor hyler den?
Blant annet for å markere reviret sitt og for å samle flokken når de har kommet bort fra hverandre. Ulven lever i flokker med 5-10 dyr. Flokken ledes av en alfahunn og en alfahann. Det er bare det dominerende paret som får pare seg og få barn (alfa hunn og hann).

9 Hubro

10 Hubro Hubroen har store runde gule øyne og lange fjærdusker på hodet.
Den store rovfuglen sitter høyt oppe på en grein, og med sitt skarpe syn og sin skarpe hørsel registrerer den hver bevegelse på bakken. Den ligner på en ugle men er ikke det.

11 OI Verden er jammen stor Gaupe

12 Gaupe Gaupe ligner en stor katt.
Den er lett å kjenne igjen på hårduskene på ørene og den korte halen. Om dagen hviler gaupa på en berghylle eller en grein. Gaupas fotavtrykk er mye, mye større enn en vanlig katt.

13 Gaupejakt

14 Ekorn

15 Ekorn Sent på sommeren begynner ekornet å samle sammen vinterforråd av mat. Det finner bær, nøtter og frø som den graver ned i reviret sitt. Ekorn spiser også egg som den stjeler om våren. Ekornet er skogens akrobat. Det klatrer opp og ned trestammer og hopper fra grein til grein.

16 Hjort

17 Hjort Hunnen kalles for hind.
Om våren får hun en kalv som har hvite flekker i pelsen. Den kan reise seg med en gang den er født. Kalven dier moren i fire måneder og blir hos henne i et år, til hun får ny kalv.

18 Ferdig med Dyr i skogen Laget av Andreas


Laste ned ppt "Dyr i skogen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google