Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Grønnsaker, frukt, bær og nøtter.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Grønnsaker, frukt, bær og nøtter."— Utskrift av presentasjonen:

1 Grønnsaker, frukt, bær og nøtter.
Oppbevaring og næringsinnhold.

2 Grønnsaker

3 Oppbevaring Salat – kort holdbarhet.
Gulrot, kålrot og hodekål har lang holdbarhet. Grønnsaker oppbevares best i kjøleskap. Agurk og tomat – best i svaleskap (10- 12c) eller ved romtemperatur. De fleste grønnsaker beholder næringsstoffer og smak best hvis de forvelles før de fryses.

4 Næringsinnhold Lite energi.
Mye vitaminer, mineraler, antioksidanter og kostfiber. Inneholder mye vann og gir god metthetsfølelse. Paprika på brødskiva øker opptaket av jern.

5 Belgfrukter Erter, bønner og linser.
Godt i supper, gryteretter og salater.

6 Oppbevaring. Friske og frosne belgfrukter oppbevares som grønnsaker.
Tørkede belgfrukter oppbevares tørt og i romtemperatur.

7 Næringsinnhold Mye protein, kostfiber, antioksidanter og andre viktige næringsstoffer. Rimelige og næringsrike matvarer vi gjerne kan bruke mer av. I vegetarisk kosthold er belgfrukter en viktig proteinkilde.

8 Poteter. Poteter blir dyrket over hele landet og
er en viktig del av norsk kosthold. Poteter kan brukes til mye forskjellig fordi de har en nøytral smak, kan de kombineres med urter og andre grønnsaker.

9 Oppbevaring Poteter holder seg lenge om vi oppbevarer dem i mørkt rom ved ca. 4 grader.

10 Næringsinnhold Poteter inneholder karbohydrater i form av stivelse.
Inneholder også protein, kostfiber, C- vitamin og jern.

11 Frukt og bær

12 I Norge har vi et stort utvalg av frukt og bær hele året.
Frukt og bær passer til alle måltider.

13 Frukt og bær OPPBEVARING: Frukt holder seg i romtemperatur noen dager.
Det er bare pærer og bær som skal oppbevares i kjøleskap. NÆRINGSINNHOLD: Karbohydrater i form av naturlig sukker og kostfiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Appelsin, grapefrukt, klementiner, kiwi, jordbær, multer og solbær er spesielt rike på C – vitamin.

14 Nøtter og mandler Matvarer som inneholder nøtter
er kaker, kjeks, kornblandinger, brødvarer, desserter, sjokolade, is. Nøtter, mandler og peanøtter har ingen felles allergifremkallende stoffer.

15 Nøtter og mandler OPPBEVARING: I romtemperatur i ca. ett år.
NÆRINGSINNHOLD: Mye sunt umettet fett, kostfiber, antioksidanter og andre næringsstoffer. Høyt energiinnhold pga fettet.

16 Hva har vi lært av dette?


Laste ned ppt "Grønnsaker, frukt, bær og nøtter."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google