Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

NERVER OG HUD.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "NERVER OG HUD."— Utskrift av presentasjonen:

1 NERVER OG HUD

2 Det er mange tråder mellom nervecellene

3 NERVESYSTEMET Oppgaven til nervesystemet er å sende beskjeder fra en del av kroppen til en annen. Alle nerveceller har en cellekropp med mange utløpere og en kort eller lang nervetråd. Nervetråden er en slags ledning til å sende beskjeder gjennom.

4 NERVECELLER ER EN DEL AV SANSENE VÅRE
Noen nerveceller ligger i huden. De tar mot signaler om varme, kulde, trykk og smerte. Andre nerveceller ligger i øyet og tar mot beskjeder om lys og mørke. I øret er det nerveceller som fanger opp lydsignaler.

5 FRA ØRET TIL BEINA Når du skal løpe sekstimeteren, og starteren sier ”Gå!”, er det nerveceller i øret som sender beskjed til hjernen om dette. Hjernen sender da beskjed gjennom nerveceller til musklene i beina og ellers i kroppen din om at nå er det bare å løpe. Dette viser neste bilde!

6 Dette bildet forklarer hvordan nervesystemet virker, men læreren må nok forklare også.

7 FRA KROPPEN TIL HJERNEN OG RYGGMARGEN
Det fins mange milliarder nerveceller i kroppen, og de styres av hjernen og ryggmargen. Ryggmargen er en tykk kabel av nerveceller som går inni ryggraden og forbinder hjernen med resten av kroppen. Ryggraden ser du på bildet

8 KATTEN BITER! Tenk om katten din biter seg hardt fast i handa di!
Ei nervecelle som kjenner smerte, sender beskjed om dette langs nervetråden til cellekroppen. Denne beskjeden kommer oftest ikke lenger enn til ryggmargen. Der kobles smertenerven seg til en nerve som sender beskjed til musklene i handa di om at den skal du trekke til deg! Slike bevegelser kalles REFLEKS.

9 HUDEN I huden er det mange nerveceller.
På neste bilde ser du et bilde av huden. Nederst i venstre hjørne ser du ”hodet” til en slik nervecelle. Finner du nervecellen?

10 HUDENmed hår, blod, svette-åpning, fett, muskler og nerver

11 Hva har du lært om nervesystemet og huden
Hva har du lært om nervesystemet og huden? Se på bildene en gang til og prøv å forklare hva du ser!


Laste ned ppt "NERVER OG HUD."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google