Møre og Romsdal redaktørforening. Mål og bakgrunn for prosjektet Ny offentlighetslov Mest mulig innsyn.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Per Harald Pettersen, Helseavdelingen, Fylkesmannen i Nordland
Advertisements

Fylkesmannen i Møre og Romsdal Fylkesmannen i Møre og Romsdal Ny offentleglov – relevante endringer for kommunene •Endringene – større åpenhet •Gjennomføring.
ambisjoner og realiteter
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
Velkommen til Butikkråd. Bakgrunn •Bakgrunnen for at Coop har valgt å opprette Butikkråd er for å bidra til å øke butikkens lokale konkurransekraft og.
Hva er Fretex ?.
Hverdagsrehabilitering
Saker og dokumenter på Internett
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
1 Prosjektorganisering i NSF Visjon: Mål: Prosjektarbeidet skal bidra til å utvikle prosjektpatruljen til større selvstendighet og ansvarsbevissthet gjennom.
1 Valg av system •Hadde et elektronisk ”hjemmelaget system” med en del begrensninger. •Overbevise ledelse om behov for nytt system. •Opprettet en prosjektgruppe.
Kommunal planlegging Orientering – Innherred samkommune – Samkommunestyret sak 16/04, – Johannes Bremer LEVANGER KOMMUNE KOMMUNAL PLANLEGGING.
Det kommunale og det statlige barnevern
Fylkesmannen i Møre og Romsdal
Forstandere i trossamfunn
Åpenhetstinget 2010 Per Anders Johansen, Aftenposten politiske redaksjon Oslo 28. sept 2010.
BYGGESAKSBEHANDLINGEN -fra den høye himmel til den dypeste fortapelse.
Kunstner: Oddmund Mikkelsen
Levende HMS-system – hva betyr det i praksis?
Personalseminar Avdeling for IT Høgskolen i Østfold 18.mars 2005
Vergemålsreformen Fylkesmannen overtar som lokal vergemålsmyndighet fra 1.juli 2013 v/ seksjonssjef Janne Woie Informasjon til hjelpeverger og verger i.
RHS-Seminar Alexandra
STATUS PR Innherred samkommune
IPT - Telemark Kartleggingsprosjekt IPT Paul Alfsen Njål Myrseth.
Slik drar du bra damer…. Norsk Redaktørforenings høstmøte Molde oktober 2006.
Ny offentlighetslov Norsk Redaktørforenings høstkonferanse 2008.
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Veien videre Tredelt: Oppfølgingsmøtet med analyse av skolens ståsted
Styret – hjertet i foreningen
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Samarbeidsprosjekt felles tjenester – Gratangen, Lavangen og Salangen kommuner Orientering for Sosial- og barnevernsavdelingene 9. desember 2005 på Huset.
Samhandling leder/verneombud
Internt handlingsrom (IHR) Presentasjon på USITs allmøte 23. juni 2011 Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Veien videre med Ung:leder prosjektet? Hva Hva skjer i 2012 sentralt? - Søknad inne hos Gjensidigestiftelsen om 3 nye år med støtte - Vi ønsker å starte.
Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.
Fylkesmannen i Oslo og Akershus 1 Fylkesmannens behandling av klager etter offentleglova Åpenhetstinget 2010 Eldbjørg Kluften, Fylkesmannen i Oslo og Akershus.
Vernetjenesten i Kristiansund
Det norske velferdssamfunnet
Nye regler om innsyn i e-postkasse mv.
Faglige råd Partssamarbeidet i fag- og yrkesopplæringen ______________________________________________________________________________.
100 lure ord å lære.
Til Læringsmiljøutvalget Rapportering fra Si fra-systemet klager og varsler på læringsmiljøet.
NIFS LOV OM IDRETTSRÅD I ALLE KOMMUNER MED MER ENN TRE IDRETTSLAG SKAL DET VÆRE IDRETTSRÅD FOR IDRETTSLAG SOM ER MEDLEM I NIF. (NIFS LOV § 8) Idrettsrådet.
Forvaltningsrevisjon gjennomført 2012/13: Prosedyrer og rutiner for journalføring og tilgjengeliggjøring av dokument/saksutredning Statusrapport 2014.
Sikkerhet ved datasystemer hos Skjåk Energi
Norsk Forbund for Utviklingshemmede Den største medlemsbaserte uavhengige menneskerettighetsorganisasjonen for og av mennesker med utviklingshemning
NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. VELKOMMEN Bedriftsworkshop 22. november 2012.
Lions Club Sandefjord/Sandar – en klubb for fremtiden? - Klubber mister medlemmer (artikkel i Aftenposten ) - ”Utfordring til endring” (oppfordring.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Fugleinfluensa hos fugl Pandemigruppen i Drammen kommune Består av følgende personer: Beredskapssjefen Distriktssjefen for Mattilsynet Smittevernlegen.
Innsynsrettigheter som forutsetning for demokratisk deltakelse Dag Wiese Schartum, AFIN.
Hvordan gjøre BABED-studiet mer kjent for potensielle studenter?
Prosjektleder valg 2015 Bente Huuse VALG EN NYBEGYNNERS BEKJENNELSER.
Politisk organisering i Ringebu
Pilotering av tilsyn Introduksjonsprogrammet Gro Sevheim, rådgiver
Hvordan sikre et best mulig tilbud for unge med barnevernsbakgrunn i overgangen til voksenlivet? Dette er et prosjekt som er gjennomført av ansatte ved.
Bakgrunn Fylkesinndelingen for Oslo og Akershus står i veien for utvikling av en mer funksjonsdyktig hovedstadsregion Etter 40 år med forsøk på å lande.
Journalføring.
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
VELFERDSTEKNOLOGIPROSJEKTET I VESTFOLD OG TELEMARK
Tjenesteforløp for bruk av lokaliseringsteknologi, GPS
Felles kvalitetssystem for universitetsmuseenes samlingsforvaltning
Ny finansieringsmodell til private barnehager
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Organisasjonsjustering hos USIT Allmøte 01. juni 2017
Evaluering av «MUSIT Ny IT-arkitektur»
Likeperson Navn:……………
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Møre og Romsdal redaktørforening

Mål og bakgrunn for prosjektet Ny offentlighetslov Mest mulig innsyn

Organisering av prosjektet Frikjøp av ressurspersoner. De fire store i Møre og Romsdal, og redaktørforeningen økonomiske støttespillere. Involvering av alle redaksjoner i Møre og Romsdal. KARTLEGGING ÅPNING AV SELSKAPER. Opplæring i redaksjonene. Bistå og være ressurs i forbindelse med klagesaker. Informere virksomhetene om lovendringen.

VIKTIG SUKSESSKRITERIUM: Det er bedre at vi lykkes med å åpne noen få men samfunnsmessig betydningsfulle virksomheter /selskaper og sørger for kontinuerlig nyhetsovervåking av disse, enn å etablere halvfungerende og haltende rutiner og systemer for et stort antall virksomheter og selskaper.

Gruppen medlemmer Prosjektleder : Hans Martin Dypvik Sunnmørsposten:Anne-Mari Tomasgard NRK Møre og Romsdal:Øyvind Johan Heggstad Romsdals Budstikke:Per-Kristian Bratteng M & R Redaktørforening: Richard Nergaard Tidens Krav:Jan Arve Ødegård

FORVENTNINGER/OPPGAVER: At vi kartlegger hva som finnes av interessante virksomheter/selskaper i Møre og Romsdal som er eid eller dominert av det offentlige. At vi i samråd mellom små og store redaksjoner velger ut et overkommelig antall virksomheter/selskaper som skal søkes åpnes ved hjelp av Off.loven og finner en fordeling som i størst mulig grad tilfredsstiller alle redaksjoner Kontakter virksomhetene/selskapene, skaper aksept for innsyn og etablerer rutiner og systemer for tilgang til styrepapirer, postjournaler, osv. Bistår med, eller besørger klager når det er nødvendig.

Utvalg og fremgangsmåte 80 selskaper valgt ut Fordelt mellom gruppens medlemmer Telefonhendvendelser Oppfølging med innsynskrav Evt. klage Evt. anke til Fylkesmannen

KRAV TIL REDAKSJONENE: Utpeke ansvarlige som i framtida skal følge opp de enkelte virksomheter og selskaper etter hvert som de åpnes Disse journalistene må få støtte og oppfølging (iblant også kontrolleres) av redaksjonens medlem i prosjektgruppa og nærmeste overordnede. De mindre redaksjonene uten medlemmer i prosjektgruppa må også kunne få støtte og oppfølging (kanskje en fadderskapsordning i prosjektgruppa?)

Vi avslørte og erfarte Mangel på kunnskap om offentlighetslova og arkivlova Uklare føringer fra eier på hvordan journal skal føres. Manglende føring av journal, og mangelfull føring Noen selskaper hadde stor innsikt og brukte dette for å hindre innsyn (kraftselskap) Liten forståelse for innsyn Noen var glad og ønsket oss velkommen til å følge de Noen mente at det fikk holde om vi fikk se postlista, og var lite villig til å gi styredokumenter. Mye sammensatte selskaper. Kraftselskaper som er deleigd av andre halvoffentlige selskaper. Stort behov for oppfølging og hjelp til små redaksjoner

Resultat Kartla flere 100 offentlige selskaper som var omfatta av lova Har åpnet ca 50 av 80 selskap. Fått fire negativt vedtak på innsyn etter klage til departementet. Ca saker fremdeles til behandling hos Fylkesmannen i Møre og Romsdal, eller i departementene.

Veien videre Avsluttende samling med alle redaksjoner. Gruppen holder kontakt. Telefonmøter hyppig i ett år. Nettside med verktøykasse. Gjøre prosjektet kjent utenfor Møre og Romsdal.

Baser Lotteri- og stiftelsestilsynet.