Hverdagen for Ruth og Sissel.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
Advertisements

Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Hurum PPTs erfaringer med LP
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Vurdering for læring.
Web-publisering som alternativ presentasjonsform i sykepleieutdanningen NVU konferanse 13.Mars 2006 Gjertrud Husøy Høgskolen Stord/Haugesund.
FOLKEHELSE OG YRKET MITT Bok: Om helse Kap: 2 side 48-71
Utviklingsprosjekt Region nord Mål for dette året • Finne et interesseområde/tema ( 3-4 samarbeider) • Planlegge undervisningen med grunnlag.
NESOs Formannskole klasse / 2014
muligheter og utfordringer
Forside/oversikt Fag / tema Historie Trinn 9. trinn
Holtet vgs Læring i et engasjert fellesskap!.
Det gode Det rette Det rettferdige
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
«Læringslystplan» (PDSA) for klasse……………. ved………………………………………..skole "Læringslystplan" (PDSA)
Leselos Ordforråd/metakognisjon
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
AP - Arbeidsplan Vi jobber med arbeidsplanen nesten hver dag.
Pedagogikk 102 Våren 2008 Arbeidskrav og vurdering.
Nokre prinsipp •Modulbasert og studiepoenggivande som hovudprinsipp •Fleksibilitet •Praksisnært Studiepoeng ved obligatorisk frammøte og gjennomføring.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Muntlig eksamen i historie Del 2 – fagsamtalen
Muntlig eksamen i Historie og filosofi Del 2 – fagsamtalen
Den autentiske læringsdialogen
VURDERING.
Prosjektoppgaven – krav og suksessfaktorer. Suksessfaktorer Bruk biblioteket Bruk veilederen Start skrivingen tidlig Jobb jevnt (lag gjerne tids- og handlingsplaner.
Berit Bratholm : BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
Høgskolen i Oslo Litt om vurdering. Vurdering l Vurdering for utvelgelse og eventuell sertifisering, enten i videre utdanning eller for å søke jobb. Dette.
Avdeling for sosionomutdanning
Sensorenes rolle.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Læring prosjektpraksis Førsteamanuensis Prosjektledelse,
Gjennomføring av prosjektet Unge & Rus ved Skjervøy ungdomsskole
Mappemetodikk.
RLE – UKE 45/46 MÅL trekke en rød tråd gjennom det vi har lært så langt i høst reflektere over likheter og ulikheter innenfor religioner/livssyn.
Didaktiske analysekategorier
Randi Irene Tone Olav Duun videregående skole
PORTEFOLIO Ekrom skole.
HVA ER DET? Grethe Haldorsen
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
Berit Bratholm BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
VURDERING Matematikk 7. trinn.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
GØY MED GRAMMATIKK: KURS FOR LÆRERE
FADDERBEDRIFT EN ORDNING SOM GJØR AT ELEVER BLIR KJENT MED EN BEDRIFT OG EN FADDER GJENNOM LÆRINGSOPPDRAG.
100 lure ord å lære.
Valg og vurdering av elektroniske læremidler i matematikk A05 – våren 2007 Lærermanus Et samarbeid mellom matematikkseksjonen, praksisskolene/øvingslærerne.
Om vurdering og nye eksamensformer. Hvorfor er dette viktig å snakke om? Mange elever ”skjønner alvor” først når de er midt oppe i eksamen. Det kan virke.
STUDER SMARTERE Kurs i studiestrategi Modul 1 Bli en bedre student Lene Røsok Dahl Karriereveileder, BI Karriereservice Velkommen på kurs Presentere.
«Lese og løse oppgaver»
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Deltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Heltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
Fagdag psykisk helsetjeneste, 12.mai 2009 Tina Skarheim, Velkommen Bakgrunn Litt om KS Dagen i dag.
Fra fremmedspråkdidaktikerne ved ILS, UiO 1ILS-UiO
Arbeidsplan for 7. Trinn Hva vi ønsker å gjøre for elevene:
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for A IT-seksjonen, LU.
Mappemetodikk Rakel K. Rohde Næss.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Hvordan skal vi gjennom fokus på læringsmål og elevvurdering skape et økt utbytte for den enkelte elev? Læringssamtalen Hvordan skal vi gjennom fokus på.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
Vurdering for læring i Fysikk 1
Kva no. Læringsmål og kriterium er på plass
Ny vri Kany, Lene og Mona.
Tips til hvordan å lykkes med læringspartner
Tilbakemeldinger fra deltakere på
«Bare bok gjør ingen klok»
H ”På min skole får jeg tilbakemeldinger som gjør at jeg får lyst til å lære!” Hadde det vel ikke vært kjekt om alle elever på vår skole etter hvert satt.
Tips til hvordan å lykkes med læringspartner
Utskrift av presentasjonen:

Hverdagen for Ruth og Sissel

Hvordan ser uka vår ut? 2 undervisningsøkter à 90 min. pr. uke hver 6. onsdag er det fagdag med undervisning fra kl. 08.15 –13.55

Fasiliteter Vi disponerer datarom med plass til max. 15 elever – stort bord midt i rommet Elevene har tilgang til eget område på server og til et fellesområde der vi legger ut kopier av det meste som blir gjennomgått og arbeidet med

Læremidler Læreplanen Kompendium om mappevurdering Gyldendals bok i Systemutvikling (papirutgave) Aarflots verktøybok i Access Project 98 Gyldendal Modelator (programvare+veiledningshefte)

Undervisningsmetoder Hovedvekt på problemløsning (caseoppgaver) Diskusjon av problemstilling Selvstendig og/eller gruppearbeid Prøver å utarbeide læringsmål og vurderingskriterier sammen med elevene Gjennomgang av teoristoff Presentasjoner Diskusjoner Snakker og blar oss gjennom stoff

Undervisningsmetoder Ekskursjoner (Telenor, UiO, BI, Dagbladet) Vi gjør mye av det samme som før! (tavleundervisning, arbeid ved PC, diskusjoner, gruppearbeid, presentasjoner) Kunnskapstigen ligger i bunnen

Hva er nytt? Økt bevissthet rundt Refleksjonsnotatet Hva skal jeg lære? (Læringsmål) Hvordan skal jeg arbeide? (Arbeidsform) Hva har jeg lært? (Utvikling) Refleksjonsnotatet Større rom for differensiering (tempo og nivå)

Refleksjonsnotat Nådde du de målene du hadde satt deg? Hvilke metoder, arbeidsformer benyttet du? Hvordan arbeidet du? Hvilke problemer oppsto og hvordan løste du dem? Hva har gått bra/dårlig – og hvorfor, hva kunne vært gjort annerledes? Hva har du lært og hva trenger du for å vite mer eller fordype deg i?

Elev1- Fra refleksjonsnotat jan.04 eksamensoppgave: BruktData as Jeg har lært noe av å arbeide med databasen For første gang, ikke brukt universalspørring for å lage hovedskjema. Det blir for stort og komplisert. Var nødt til å lage mange små og ikke så omfattende spørringer.

Elev 2 - Fra refleksjonsnotat jan.04 - eksamensoppgave: BruktData as En så stor oppgave bør man ikke sitte alene med Burde jobbe i grupper på minst 4 elever Etter hvert ble det mer og mer samarbeid Det blir morsomt å se om vi tilslutt kan klare å lage en database som oppfyller de satte kriteriene og som fungerer tilfreds-stillende

Elev 3 - Fra refleksjonsnotat jan.04 - Aarflot: Video Valgte å følge boken, hadde ikke tenkt det Mitt svake punkt er rapportene Lærte en god del om rapporter og spørringer Arbeidsmetoden er flott: arbeide i eget tempo uten avbrytelser – lærer og medelever er tilgjengelig for diskusjoner og veiledning

Mappevurdering hele tiden? Det er mappefrie perioder Teoristoff og småoppgaver Diskusjoner og siste nytt innen IKT Vi kan ikke bøye nakken hele tiden og reflektere og vurdere

Eksamen Skriftlig eksamen er blitt erstattet med Gruppeeksamen Muntlig/praktisk høring (caseoppgave) Mappevurdering (presentasjonsmappe) Gruppeeksamen Individuell karakter

Elev 1- evaluering av presentasjonsmappen Utfordrende og krevende, men veldig givende Å få lov til å vise og begrunne hvorfor man har gjort det og det, er en sjelden mulighet

Elev 2- evaluering av presentasjonsmappen Mappevurderingsprosjektet har vært et stort løft for min del En veldig positiv opplevelse å få kunne utvikle ett produkt som man har oversikt over og får tilbakemeldinger på I andre fag er man preget av usikkerhet, trynefaktor, og hvordan dagsformen på prøver er Her for man en ærlig og redelig vurdering, på en mappe du hele tiden har ansvaret for å stelle med

Elev 3 - evaluering av presentasjonsmappen Egenvurdering er nyttig for å få mer selvinnsikt Tenke igjennom hva man har gjort, innse positive og negative sider ved sitt arbeid Fint å kunne formidle tanker om sitt arbeid og arbeidsinnsats til lærer Mappevurderingen har vært en god måte å vise framgang i faget på, der vi selv kan velge ut arbeider vi vil vise frem