Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tips til hvordan å lykkes med læringspartner

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tips til hvordan å lykkes med læringspartner"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tips til hvordan å lykkes med læringspartner

2 Hva er en læringspartner?
En du sitter sammen med en viss periode En du blir godt kjent med En du skal hjelpe En du får hjelp av En som oppmuntrer deg En som er positiv til deg En som inspirerer deg En som motiverer deg Gir eleven mulighet til å vurdere seg selv og medelever - kameratvurdering

3 Hvorfor bruker vi læringspartner?
Tenketid Er ikke alene om svaret Aktiviserer alle Lærer bedre selv ved å forklare til andre Alle kan svare etter samtale/diskusjon Rettferdig Passer for alle Alle kan mestre Mange fordeler. Vi lærere forventer ofte et alt for raskt svar. Alle har mulighet til forbedring og utvikling. Skille mellom svak og sterk minsker.

4 Kriterier til en god læringspartner
Ser på den som snakker Lytter til den som prater Avbryter ikke Er positiv Diskuterer Samarbeidsvillig Ærlig Hjelpsom Følger med Viktig å jobbe med i starten. Allerede i 1.klasse kan elevene bli gode og de venner seg til måten å gjøre det på. Kriteriene må være synlige. «HEI! DET SKAL BLI HYGGELIG Å SAMARBEIDE MED DEG!»

5 Hvilken læringspartner er jeg?
Hva er jeg god til? Hva kan jeg bli bedre til? - Reflekter over hvordan du er som læringspartner for andre.

6 Vurdering av læringspartner
Hva var du god til? Tenk på to kriterier. Hva var partneren din god til? Tenk og fortell. Hva bør partneren din jobbe mere med i neste periode? Tenk og fortell. Viktig å vurdere seg selv i prosessen. Viktig med vurdering av hverandre og en god og konstruktiv tilbakemelding som speiler mål og kriterier.

7 Bytte av læringspartner
Ta hverandre i hånden og takk for samarbeidet for denne gang. Trekk nye pinner, få ny partner. Hils på ny partner på en hyggelig måte. Fortell den nye partneren «Jeg er god til å...» «Denne perioden ønsker jeg å bli bedre til å...» Etterhvert kan læreren bestemme at man bytter partner oftere, at man har partner bare i oppstart og ikke som sidemann, bestemme hvem....

8 Når bruker vi læringspartner?
På alle trinn I alle fag I alle timer Med alle elver Elevene har økt læringsutbytte gjennom vurdering. Læringspartner kan brukes i: Oppstart/oppsummering Underveisvurdering Muntlig og skriftlig vurdering Leksegjennomgang Sluttvurdering Tilpass for egen klasse/gruppe.

9 Hva har du lært om læringspartner i dag?
Hva vil du ta me deg videre i din hverdag? Hva kan du begynne med allerede i morgen? LYKKE TIL!! 


Laste ned ppt "Tips til hvordan å lykkes med læringspartner"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google