’Skolens navn’ ’Tittel på samlingen’.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Advertisements

De Utrolige Årene: Lærerprogrammet
Fagforeningens arbeid for mangfold
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Kjennetegn ved gode skoleprogram Arne Tveit
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
Velkommen til Osloskolen og Nordstrand skole!
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Medlem av LC Oslo Christiania siden 1985, og Daglig leder av Stiftelsen Det er mitt valg. •Kunnskap er informasjon kombinert med erfaring, kontekst, fortolkning.
Sverre Nesvåg Forskningsleder
Kontaktmøte for Vg Del 1: Samling i kantina med informasjon fra rektor og Elevtjenesten (rådgivere, PPT, helsesøster og miljøarbeider) Del 2:
System og individperspektiv i spesialpedagogisk arbeid
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
Oslo kommune Utdanningsetaten Lofsrud skole Bendicte Uv og Petter Feiring Gudbrandsen.
GLIS Glimrende Læringsutbytte I Skolen
Meld. St. 18 (2010–2011) Læring og fellesskap Tidlig innsats og gode læringsmiljøer for barn, unge og voksne med særlige behov.
Ammerud skole Dokumentnavn 4/4/2017.
Ungdomstrinn i utvikling
Generelle tiltak og forebygging
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Helsesøsters rolle i FRI Lillian Larsen, Helseavdelingen Asker kommune
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
PALS-komprimert Positiv atferd, støttende læringsmiljø og samhandling i skolen - kursmodellen Brandengen skole.
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
Tjenestestedets navn Barnehager har tiltak som forebygger mobbing HP
© Norsk senter for studier av problematferd og innovativ praksis
Manifest mot mobbing 2011 – 2014 Statsminister Stoltenberg og sentrale parter signerte i januar et nytt Manifest mot mobbing. Manifestet skal gjelde.
Organisering og arbeidet i kommunene
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
Mosjøen 4.mai 09 Kjell Amundsen 1 Kommunikasjon og Sosial kompetanse Dialogkonferanse Mosjøen Kjell Amundsen.
Samarbeid mellom skole og hjem
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her Slik gjør vi det... Mål: Få en felles forståelse for det å stille krav til studentene Skøyen.
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
Prosjekt barn og unge i Hedmark
Kampen skole Vår visjon:
Møte med klassekontaktene
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Fagsamling Prosjekt barn og unge i Hedmark
Velkommen til et nytt skoleår!
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
A-team Positivt læringsmiljø for alle elever i Oppegård Kommune Et samarbeidsprosjekt mellom Alternativ Opplæring (AO) og PPT, august 2014.
Prinsipper for arbeid i lærergruppene Levanger 20. – 21. april 2006 Torunn Tinnesand lp-modellen læringsmiljø og pedagogisk analyse.
Forebygging, ungdom og alkohol Arbeidsseminar Nord-Troms oktober 2008 Førstelektor Øystein Henriksen.
Foreldresamarbeid Arbeidsseminar i Unge & Rus Tromsø 19. Mars 2013 Dosent Øystein Henriksen.
 Unge & Rus eies og driftes av KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge  Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom −KoRus-Nord −Høgskolen i Bergen.
Forebygging i skolen
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Foreldremøte Kvernevik skole September NY ORGANISERING AV SKOLEDAGEN Ny organisering av skoledagen Inneværende skoleår prøver vi ut ny organisering.
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Kontekst: Kompetanseprogram i Familiestøtte Utviklet ved KoRus-Øst. Igangsatt Målgruppe: Tjenesteutøvere og ledere innen rus og psykisk helse i kommuner.
Nye føringer – nye muligheter
Kompetanseplan oppvekst
NOKO 2017 Arbeid mot mobbing i Norge
«Elevenes arbeidsmiljølov» Nytt kapittel 9A
Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
Hvordan støtte kommunene med å få oversikt over folkehelsen – og kommer vi videre fra oversikt til handling? Sigri Spjelkavik – rådgivar folkehelse.
Velkommen til Apalløkka
Hagaløkka skole Hagaløkka skole, verden i miniatyr.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Voldsforebyggende opplæring
Utskrift av presentasjonen:

’Skolens navn’ ’Tittel på samlingen’

Dokumentnavn 4/4/2017

Læringsmiljø - Trygg Osloskole Ressurspermen Trygg Osloskole – godt læringsmiljø er utarbeidet som et hjelpemiddel og et verktøy for alle som jobber i skolen med å oppfylle Opplæringsloven § 9a og Læringsplakaten for et trygt og godt læringsmiljø. Ressurspermen er en veileder og en ressursbank for skoler som allerede har implementert ett av programmene som presenteres her, og for andre skoler som ikke jobber etter et bestemt program, men som likevel ønsker å bruke permen som en idebank i arbeidet for et godt læringsmiljø. Dokumentnavn 4/4/2017

Hva inneholder ressurspermen? Første del av ressurspermen omhandler bakgrunnen og målene for arbeidet med et godt læringsmiljø Videre skisseres noen sentrale faktorer for å kunne lykkes i dette arbeidet Fagartikler: Gaute Bjørnsens artikkel: Som tenkt - så gjort. Godt læringsmiljø gjennom tydelig tenkning og praksis Artikkelen går nærmere innpå fire konkrete og praktisk rettede tiltak som uavhengig av programtilhørighet på den enkelte skole innebærer elementer i en basiskompetanse for et godt læringsmiljø Dokumentnavn 4/4/2017

Fire tiltak for et godt læringsmiljø Skoleledelse og faglig bevissthet: Utvikling av felles praksis Lærerrollen og elevsyn: Endring i elevatferd gjennom endring i de voksnes atferd Klasseledelse: Hva er god klasseledelse? Arbeidet mot mobbing, ekskludering og negativ gruppeatferd: en modell for analyse og problemløsning Dokumentnavn 4/4/2017

Forebyggende innsatser I den andre delen presenteres programmene som Utdanningsetaten tilbyr skolene deltakelse i (her ser dere også tittel på artikler) ConnectOSLO: God start – Klasseledelse - Skole/hjem samarbeid Olweus programmet : Mobbing i skolen – Mobberingen – Mobbing blant barn og unge: informasjon og veiledning til foreldre PALS (positiv atferd, støttende læringsmiljø og samhandling i skolen): Å fremme respekt, ansvar, omsorg og trygghet i skolen – Skoleomfattende kartlegging av elevatferd SkolemeglingOSLO: Skolemegling; hvem eier konfliktene i skolen? – Konfliktnedtrappende kommunikasjon Unge & Rus: Strategi og metoder i arbeidet – Foreldresamarbeid og rusforebygging – Ungdom og rusmidler i Oslo Dokumentnavn 4/4/2017

For hvert program Kommer det en introduksjon om programmets omfang, implementering og ressursbruk Fulgt av en artikkelsamling over tema som berøres i programmet Så en eksempelsamling fra skoler som bruker programmet godt Til slutt ressurser til praktisk bruk i egen skolehverdag: sjekkliste, faktaark, veiledning for foreldremøter, DVDer m.m. De neste sidene viser et eksempel på en ressurs fra permen til programmet Unge & Rus på 8.trinn

Mangfold i skolen Informasjon og tips om hvordan skolen kan arbeide i forhold til likeverd og inkludering OXLO (Oslo Extra Large) er Oslo kommunes innsats mot rasisme, fordommer og diskriminering

Utadrettet tjeneste Dette er en tjeneste som gir ulike tilbud til enkeltskoler etter behov, for eksempel kan det dreie seg om veiledning, kurs, opplæring og eksterne utredninger. Brusetkollen skole og ressurssenter Lønnebakken skole og spesialpedagogisk ressurssenter Majorstuteamet Vestre Aker skole Her finner man kontaktpersoner og telefonnummer m.m.

‘Skolens egne planer og tiltak’ ‘Forslag på temaer til diskusjon og oppfølging: Hva sier elev- og andre brukerundersøkelsene om vår skole: trivsel, mobbing, vold, uro,skole/hjem samarbeid, resultater? Hva må vår skole arbeide mer målrettet med? Fungerere det vi gjør? Har vi gode rutiner? ‘