Bygg- og anleggsavfall Kontroll med nytt regelverk ved Geir-André Thorstensen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Byggavfall – fra problem til ressurs
Advertisements

Oppsummering kontrollaksjoner i 2010 Byggavfallskonferansen februar 2011 Qno Lundkvist /Klif og Astrid Holte/Fylkesmannen i Hordaland Klima-
AVFALLSPLAN I BYGGESAK
SAK10 / TEK10 Tilsyn med avfallsområdet etter pbl Gunnar Grini, Direktoratet for byggkvalitet.
Hvor godt følges regelverket opp i praksis? Erfaringer etter kontrollaksjoner Aksjonsleder Qno Lundkvist.
Byggavfall – fra problem til ressurs
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
10.FEBRUAR 2011 BYGGEAVFALLSKONFERANSEN 2011 Hvilke erfaringer har aktørene med byggavfall i Plan- og bygningsloven? ERFARINGER FRA EN RÅDGIVENDE INGENIØR.
Ansvar og ansvarsregler
Ferdige veiledere høring fra –
Brannforebyggende tiltak
Louise Engan Fylkesmannen i Nordland Geir Hanssen Trondheim kommune
Brente bygg og brannavfall - hva sier regelverket Byggavfallskonferansen 2014, Jon F Larsen, Miljødirektoratet.
Byggavfall Kåre Myran HMS-sjef HENT AS.
Ketil Krogstad, avdelingsdirektør
Hvem kan egentlig utføre en miljøkartlegging ?
Byggavfall – fra problem til ressurs
Stavanger kommune Byggesak, Krav til avfallsplaner/sluttrapport
Byggavfall – fra problem til ressurs
1 Hvilke krav må stilles til verktøy for helhetlig styring i kommuner? Norsk Rådmannsforum, Oslo Ove Monsen, adm.dir. 2.1Roar StrandMisfornøydMindre.
Forstandere i trossamfunn
2. mars Hva er problemet?  Kommunale-/interkommunale avfallsselskaper får ikke løpende hentet/kvittet seg med EE-avfall –Skaper store problemer.
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
BYGGAVFALLSKONFERANSEN 2011 Mottakskontroll. Hva mottar avfallsmottakene av byggavfall, og hva trenger de å vite om dette avfallet? Haugaland Interkommunale.
Vi ser på: Farlig avfall i bygg
VAR AVFALLSHÅNDTERINGEN BEDRE FOR ÅR SIDEN ?
1 Kari B. Mellem, SSB Avfallsstatistikk Byggavfallskonferansen 2010.
Arkitektbransjens erfaringer og opplevelse av prosessen
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid
Ny plan- og bygningslov
Ansvar i byggesaker Egil Stabell Rasmussen
Kartlegging av byggavfall i Nord - Norge. 2 NESO som bransjeaktør -Jack Johnsen, kompetanseleder i NESO -NESO Bransjeorganisasjon for NordNorske byggentreprenører.
Sammen holder vi Lofoten ren! Hva skjer med de ulike fraksjonene i distriktene og hvor ender byggavfallet? Monica Kleffelgård Informasjons- og kvalitetsleder,
Avfallsplan Erfaringer fra en kommune
1 Kari B. Mellem, SSB Hvor ender byggavfallet - og hvor mye oppstår? Byggavfallskonferansen 2011.
Byggavfallskonferansen 2010
Kurs for søkere 2013.
STATENS BYGNINGSTEKNISKE ETAT Ny plan- og bygningslov Byggesakskolen 2. september 2008 Frode Grindahl.
Kurs utarbeidet av Nasjonal handlingsplan for bygg- og anleggsavfall Byggavfall – fra problem til ressurs 1.Byggavfall – fra problem til ressurs 2.Avfallsplaner.
Royal Norwegian Ministry of the Environment Bakgrunn endring av f-lovens avfallsdefinisjoner vedtatt 11. april 2003 trer i kraft 1. juli 2004 tre punkter.
Brann og branntilsyn Hva er et brannforebyggende tilsyn?
Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
Ansvarlig søkers rolle
Ansvarlig søkers oppgaver og funksjon Byggesaksseminar
TILSYN.
Ulike tilsynsmetoder i Bergen kommune
Felles tilsyn på særskilte brannobjekt
FOKUS: SØK Byggesaksseminar
Oppgradering fra Agresso 5.4 til Agresso 5.5
Tilsyn og ulike tilsynsmetoder i Bergen kommune
Byggesaksforskriften (SAK 10)
SKADE/LAKK KONFERANSEN 12 MARS 2015
Byggesaksforskriften (SAK 10)
1 1 Kommunenes nye byggesaksbehandling – nye kontrollformer: Byggesaksarbeidet i endring Presentasjon Norges Forskningsråd 12. november 2004 Sosialpsykolog.
3. juni 2015 Geir Egil Paulsen Felles utvalgsmøte Arkitektbedriftene i Norge.
Byggesaksreformen Sluttkonferanse for evaluering av byggesaksreformen i plan- og bygningsloven.
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
O.prp. nr ) Ny plan- og bygningslov Byggesaksdelen.
Kveldskurs for nybegynnere 15.mars 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Lovverket bestemmer Offentlige rammebetingelser som må tilfredsstilles.
PLAN- OG BYGNINGSLOVEN
Byggeregler om BA-avfall
Gjennomføringsplan.
Ansvar og ansvarsregler
Lovstrukturen er basert på prosessen i en byggesak– dvs
Hva er gjort, og hvilke utfordringer har vi?
Folketrygdens ansvarsområde (§ 10-8 Bortfall av rett til ytelser etter folketrygdloven kapittel 10)
Utskrift av presentasjonen:

Bygg- og anleggsavfall Kontroll med nytt regelverk ved Geir-André Thorstensen

Vi ser på: Fordeler/ulemper med nytt regelverk Tilpasning til regelverket Kommunens tilsynsarbeid Tilsyn – når og hvordan Virkemiddel

Hva sier nytt regelverk Regelverket er ikke fastsatt. Forskrifter har kun vært ute på høring I all hovedsak er kap. 15 i avfallsforskriften videreført i teknisk forskrift Den største endringen er selvsagt at kommunen ikke lenger skal behandle og godkjenne avfallsplaner og miljøsaneringsbeskrivelser Sluttrapporter skal heller ikke innsendes For Oslo kommune innebærer det nye regelverket en stor endring mhp. arbeidsmåte, ressursbruk og virkemiddel

Fordeler Avfallshåndtering omfattes av ansvars- og kontrollreglene i plan- og bygningsloven Forskriftsfestet krav til kommunalt tilsyn Mindre kommunal saksbehandling Forhåpentligvis mer tid til tilsyn på byggeplass

Ulemper Kommunen mister den kontrollfunksjonen den har hatt ved å skulle godkjenne avfallsplaner og miljøsaneringsbeskrivelser Mindre fokus og kontroll med farlig avfall Mister kontroll ved sluttrapportering Mister statistikk grunnlag for faktisk håndtering av bygg- og anleggsavfall

Bransjens ”tilpasning” Avfallsplan??? Nei det trenger vi ikke lenger Vi brenner driten

Bransjens tilpasning Kapittel 15 videreføres i ny forskrift så det er ingen nye krav som innføres Bransjen kan føle at de nå ”slipper” å lage avfallsplan/miljøsaneringsbeskrivelse Plan/rapport skal fortsatt utarbeides Bruk avfallsplan og miljøsaneringsbeskrivelser som verktøy for planlegging, håndtering og god økonomi

Tilsyn på byggeplass

Kommunens tilsyn Tilsyn vil være kommunens verktøy for å kontrollere om regelverket følges Kommunen er pålagt å føre tilsyn med at regelverket overholdes Tilsyn med at planer for avfallshåndtering og miljøsanering er utarbeidet og følges skal prioriteres i 2 år fra ikrafttreden

Tilsyn - når Tilsyn kan utføres når som helst i prosjektet og faktisk inntil 5 år etter at ferdigattest er gitt Tilsyn er like viktig tidlig som sent i prosjektet Ved riving rehabilitering er det viktig å være tidlig ute hvis man vil føre tilsyn med miljøsaneringen Vil man føre tilsyn med sluttrapportering kan dette for eksempel gjøres ved anmodning om ferdigattest – man ber om sluttrapport (dokumenttilsyn)

Tilsyn - hvordan Hvordan tilsynet legges opp må være opp til hver enkelt kommune Tilsyn på byggeplass eller dokumenttilsyn Kommunikasjon og veiledning er viktig Vår erfaring er at tilsyn på byggeplass gir begge parter økt kunnskap og forståelse ”Stikkprøvekontroll” ved bruk av dokumenttilsyn kan være en rask og effektiv måte, men den må ikke bli enerådende

VIRKEMIDDEL

Virkemiddel Etter forurensningslovgivningen har tvangsmulkt vært eneste virkemiddel (kan også politianmelde) I plan- og bygningslovgivningen har vi flere virkemiddel For eksempel vurdere advarsel, stoppordre, tilbaketrekking av ansvarsrett, tilbaketrekking av bruks- eller ferdigattest og nytt i forskriften ett overtredelsesgebyr Plan- og bygningsloven har derfor flere og mer nyanserte reaksjonsmåter enn tidligere regelverk