Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Brannforebyggende tiltak

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Brannforebyggende tiltak"— Utskrift av presentasjonen:

1 Brannforebyggende tiltak
Brann i bygning på Fergeli Vi har lang vei til nærmeste brannstasjon, derfor må vi være forberedt på å håndtere en brann selv oppe i Fergeliområdet. Ikke er det lett tilgjengelighet til våre fritidseiendommer heller, og mobildekning er det ikke alle som har. Sørg derfor at røykvarslere fungerer og at de er plassert riktig. Det viktigste er at alle som er i hytta blir varslet så tidlig som mulig. Se også til at rømningsmulighetene er lagt til rette, slik at rømningen kan skje på kortest mulig tid. Vær forberedt og ha egnet slokkeutstyr tilgjengelig. Det mest praktiske slokkeutstyret kan være pulverapparat for brann i hytta, brannteppe eller ullteppe kan benyttes for mindre branner. Men ikke prøv å slokke en brann som setter din egen sikkerhet i fare. Livet er mer verdt enn hytta uansett. Røykvarslere redder liv Røykvarsleren varsler om røykutvikling på et tidlig stadie og er særlig viktig for å vekke sovende personer. Uten røykvarsler er det stor risiko for å omkomme enten av røykforgifting eller i flammene. Montering; ● Monter alltid røykvarslere i taket minst 50 cm ut fra veggen, og så høyt som mulig. ● Monter røykvarslere like utenfor soverom. ● Unngå å montere røykvarslere i umiddelbar nærhet til komfyr. Vedlikehold; ● Sjekk jevnlig at røykvarsler(ne) fungerer. Test dem helst hver gang du/dere kommer på hytta. ● Beregnet levetid på en røykvarsler er 10 år. ● Skift batteri minimum hvert år. Innfør en regel om fast batteriskift den helga du starter en ny hyttesesong.

2 Slokkeutstyr Pulverapparat Vedlikehold
Bruken ● Et pulverapparat er effektiv ved riktig bruk, men tømmes på kort tid (ca sekunder for et 6-kilo’s apparat). Gjør deg kjent med hvordan du bruker pulverapparatet. 1. Ta tak i ringen (sikringen) og rykk ut sikringen. 2. Gå så nært brannstedet som mulig uten å utsette deg selv for fare. 3. Hold godt fast i slangens munnstykke og sikt mot det brennende materiale. (Pulver er ikke farlig for fingrene) 4. Trykk på utløserhåndtaket. Med raske, feiende bevegelser legger du en sky av pulver over det brennende materiale. ● Fordeler Stor og rask slokkeeffekt. Egnet mot de fleste typer branner. ● Ulemper Tømmes raskt Omfattende rengjøringsarbeid er nødvendig etter bruk Kan ødelegge elektriske apparater Tungt å bære. Vedlikehold Du bør selv gjennomføre en visuell kontroll av brannslokkeapparatene minimum fire ganger pr.år. Utførelse 1. Sjekk at manometerpilen peker på det grønne feltet i trykkindikatoren. 2. Sjekk at plomberingen på sikringen er intakt. 3. Sjekk at slangen og slangekoblingen ser ut til å være i god stand. 4. Snu apparatet opp ned, hold øret inn til og hør at det er bevegelse i pulveret. Hvis du ikke hører pulveret bevege seg, kan det ha klumpet seg og apparatet er i så fall ubrukelig. Kontroll Brannslokkeapparat bør til kontroll hvert 5.år og til service hvert 10.år. Dette må utføres av godkjent personell.

3 Brannteppe Brannteppe Et brannteppe er laget av ubrennbart materiale, og spesielt effektivt mot: ● Små væskebranner ● Mindre branner i faste stoffer, så lenge det etterslokkes med vann. ● Brann i klær på personer (PS. Legg personen ned på mest mulig plant underlag) ● Egner seg spesielt godt til å legge over brennende gryter, gjenstander og lignende Brannteppe brukes slik: ● Ta teppe ut av beholderen/hylsen sin. ● Brett teppet ut og kast det over brannen. ● La teppe ligge over gjenstanden inntil det er kjølig å ta på hele teppet. ● Teppet har lite kjølende effekt, så det kan aktuelt med etterslukking for å være sikker på at brannen ikke blusser opp igjen. Montering av brannteppe: ● Plasser brannteppe slik at det lett kan nås i brannsituasjon. ● Fest teppet på veggen slik at du lett får tak i det ut av emballasjen.


Laste ned ppt "Brannforebyggende tiltak"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google