Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Byggavfall 11.02.10 Kåre Myran HMS-sjef HENT AS.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Byggavfall 11.02.10 Kåre Myran HMS-sjef HENT AS."— Utskrift av presentasjonen:

1 Byggavfall Kåre Myran HMS-sjef HENT AS

2 Bransjeledende på HMS – og Miljø?

3 Vi er bedt om å besvare flg (på 12 minutter):
1. Hvordan påvirker krav om avfallsplan og miljøsaneringsbeskrivelser i plan- og bygningsloven en entreprenør? 2. Blir det endringer i måten å arbeide og å tenke på i prosjektene ved at avfallsplaner ikke skal sendes til kommunen for godkjenning lenger? 3. Hvordan legges det til rette for kontroll av utførelse av miljøsanering i prosjektene? 4. Hvordan fungerer tilsyn fra kommunen i tiltakene innenfor dette fagområdet? 5. Hvordan kan total/hovedentreprenør i prosjektet bidra til at sluttdokumentasjonen på avfallshåndtering som skal sendes til kommunen gir et troverdig og riktig bilde av realitetene i prosjektet hvor det ofte er mange ledd med underleverandører?

4 Spørsmål 2. Blir det endringer i måten å arbeide og å tenke på i prosjektene ved at avfallsplaner ikke skal sendes til kommunen for godkjenning lenger? Svar: Ingen endring for oss – samme rutiner som før.

5 Spørsmål 3 Hvordan legges det til rette for kontroll av utførelse av miljøsanering i prosjektene? Svar: Systematisk rapportering – fra avfallsentreprenør, HMS-koordinator, prosjektledelse, Miljøleder og HMS-sjef månedlig (volum/sorteringsgrad/deklarasjonsskjema).

6

7 Spørsmål 4 Hvordan fungerer tilsyn fra kommunen i tiltakene innenfor dette fagområdet? Svar: Oslo Kommune i særstilling – ellers gjelder generelt at fokus faller jo lenger man kommer ut fra store byer – og jo lenger nord i landet.

8

9 Spørsmål 5 Hvordan kan total/hovedentreprenør i prosjektet bidra til at sluttdokumentasjonen på avfallshåndtering som skal sendes til kommunen gir et troverdig og riktig bilde av realitetene i prosjektet hvor det ofte er mange ledd med underleverandører? Svar: Fortrinnsvis bør hovedentreprenør legge all avfallsbehandling på prosjektet i eget regime. Dessuten må hovedentreprenør foreta løpende oppfølging av utførelse og rapportering – ned til utførende.

10 Spørsmål 1 Hvordan påvirker krav om avfallsplan og miljøsaneringsbeskrivelser i plan- og bygningsloven en entreprenør? Svar: Forhåpentligvis sammenfall mellom enterprenørens moral og samfunnsansvar – og lovverket (PBL). Den kloke entreprenøren vil også tenke at dette er god lønnsomhet – over tid.

11 Nøkkel 1:Nitid oppfølging – HMS-koordinatorer

12 Nøkkel 2: Tilrettelegging for avfallssortering

13 Nøkkel 3: Ingen tilrettelegging for restavfall

14 Storøya Grendesenter – 430 mill

15 Nøkkel 4: Systematisk rapportering

16 Nøkkel 5: Tilbakemelding på oppnådde mål til alle

17 Nøkkel 5b: Tilbakemelding også til firma

18 Nøkkel 6: Kommunikasjon og humør

19 Utvikling sorteringsgrad avfall – HENT AS

20 Sammenheng i alle ledd


Laste ned ppt "Byggavfall 11.02.10 Kåre Myran HMS-sjef HENT AS."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google