Kubismen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Advertisements

Hvorfor skal du stemme? Skrevet av Hallvar Furø, Digital Medieproduksjon i Halden
I.
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Veiledning for knivbytte  Hold tangen som vist  Klem håndtakene sammen, til du ser et lite hull i kniven Lite hull i kniven
Vi har to typer tekster i fagplanen i norsk.
Et lite barnemøte. Barna har vist interesse for maling
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
Fra geometriske former til abstrakt design.
Laget av Kristoffer F. Kristoffersen
En innføring i spillet: Lag En Setning
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Hjemmeoppgave 1: Å høre etter NAVN: ……………………………….. DATO: ……………………….
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
FLYTÅRN Vi fikk ei stor eske inn på avdelinga, som Rainer foreslo
Skulptur Skulpturer er tredimensjonale kunstgjenstander. Den formen en skulptur får, er mer avhengig av det materialet den er laget av enn tilfellet er.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
En innføring i spillet: Dobbeltkrig – Grønn
Tolkning og analyse Sigrun Eckhoff rev jan 2009.
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
En måte å lese Bibelen på
Grunnleggende spørsmål om naturfag
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Ideutvikling - Problemdefinisjonen. Hva gjør de erfarne problemløserne? •Samler og analyserer informasjon og data •Snakker med mennesker som kjenner problemet.
Bodøs store komponist.
Hva er vitsen med å gifte seg?
Egyptisk kunst og arkitektur
Det gamle egypt AV ANDREAS 5d.
Kristine Johansen Hamar IL - svømmegruppa
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
Tale- og debatteknikk av Lars-Henrik Paarup Michelsen
Gruppe 5!! Anne Pernille Fagerdal Ane Hilde Gilberg Brit Eva Eidsmo
En presentasjon av May og Espen
Geometriske figurer… Beregnet på småskoletrinnet, 1. eller 2. klasse
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Impulsuka 2013 Kristiansand
Vi startet med å spørre dem: Hva er bra med kaninboys?”
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
Edvard Hagerup Grieg (1843 – 1907)
Sett inn riktig tid/form av verbene.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Gamle Hellas før Kristus
Kjell Erik Killi Olsen Kjell Erik Olsen ble født i Trondheim i 1952.
10 Superlesing.
Henrik Ibsen Norsk verdensberømt forfatter
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
ELEFANTKLUBBEN (De eldste barna)
… som skulle arrangere en løpekonkurranse.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
10 regler for å skrive for web
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Mitt liv sett gjennom prisme av kunst. Leonardo da Vinci ble født i 1452 i en liten bygd - Anchiano (Italia) 500 år senere i Leningrad (Sovjetunionen)
100 lure ord å lære.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Litterære virkemidler
Og.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
ONSDAG  1.økt fra  Vi var i klasserommet og sang sanger med bevegelse og rytmer. Konsentrerte oss veldig om puls-slag. Pulsen i.
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
LYRIKK Ordet lyrikk kommer opprinnelig fra det greske ordet lyra – ”dikt sunget til lyrespill” Utarbeidet av Sissel Vestre.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Kapittel 6 Kveldsmat hos familien Dalilah.
”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.
O PPGAVE 40 Side 172 – 173 Sett inn riktig form av ordet i parentes.
Frem.
Hjelp og bistand fra Norsk Landbruksrådgiving, NLR øst
Utskrift av presentasjonen:

Kubismen

Kubisme er en retning i maleriet som har opprinnelse fra 1900, den ble skapt av Picasso og Braque under påvirkning av Cezannes kunst, motivet ble brutt opp i geometriske former, men den gjennomgikk betydelige endringer. Cèzanne: Mont Sainte – Victoire (1901) Cèzanne

Navnet kubisme kommer fra det greske ordet kybos som betyr terning Navnet kubisme kommer fra det greske ordet kybos som betyr terning. Den blir ansett som en av de viktigste kunstbevegelsene siden renessansen og hadde stor påvirkningskraft på europisk maleri og skulptur. Det kubistiske retningen kan forstås som et forsøk fra kunstnerens side på å frigjøre seg fra bare å gjengi naturen, men uten å gå så langt som til å skape helt abstrakte bilder. Et bilde var ikke lenger primært et bilde av noe, det var en gjenstand i seg selv.

Braque, Still life with purple plums, 1935 Picasso og Braque arbeidet i mange år med å analysere gjenstander, forenkle dem til geometriske former. Ett menneske fikk da en kule til hode og en sylinder til arm. Kubistene malte ikke ett motiv fra en spesiell kant, men viste motivet som om det var sett fra forskjellige steder på samme tid. Dette var et forsøk på å presentere motivet på en så helhetig måte som mulig. Bakgrunnen og motivets plan møte hverandre på en måte som skapte en overflatisk dybdefølelse. Braque, Still life with purple plums, 1935

Når man nevner ordet kubisme, kobler man automatisk sammen Picasso og Braque. Spørsmålet er hvem var det som tok initiativet til kubismen? De var ulike i tanker, temperament metoder. vi kan si at de var ulike både intellektuelt og psykologisk. Grunnlaget for deres maleri var ganske forskjellig. Braque var klar og rasjonell, med frankmannens deduktive evne og arbeidet rolig og planmessig. Braque. Fruit Dish, 1912, oil and sand on canvas, private collection

Picasso var spanjol, dramatisk og rastløs og urovekkende på en aggressiv måte. I 1906 ble Picasso påvirket av både de gamle spanske skulpturer med sine karakteristiske, kantete former og Paul Cezanne. Han begynte å male nakne kvinner med kantete former.

Les Demoiselles d`Avignon.Pikene fra Avignon” Ett år senere klarte han å vise fram hans sjokkerende verk, det var et bilde som sjokkerte hans samtid dypt. Vennene hans reagerte med sjokk og forvirring. Dette maleriet ble ikke utstilt før 1916. Fem overdimensjonerte nakne kvinner ser på tilskueren mens de på provoserende og påfallende vis stiller sine nakne kropper til skua. Det var ikke bare deres åpenbære sensualitet som sjokkerte, fremfor alt var det måten de var malt på. Alle former er kantete og grove, som om de var hugd ut med en øks. Mest påfallende er ansiktene til de to forvrengte kvinnekroppene til høyre, med trekk som nesten ikke er menneskelige. Les Demoiselles d`Avignon.Pikene fra Avignon”

Utviklingen av kubismen kan deles i tre tydelige faser. 1.fasett- kubismen, 1907- 1910. 2. analytisk- kubismen1910-1912. 3. syntetisk kubismen 1912-1913. Til å begynne med var maleriene direkte påvirket av Cezanne. I 1909 begynte den analytiske kubismen. Her delte Picasso og Braque gjenstandene i stadig mindre biter til de nesten ikke var til å kjenne igjen. Så i 1912, oppsto den syntetiske (imiterte, kunstferdige) kubismen. Større og mer sammenhengende abstrakte former og fargeflater ble satt sammen, slik at de ofte skapte former som tydelig hadde slektskap med kjente former, som en gitar eller en flaske.