Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skulptur Skulpturer er tredimensjonale kunstgjenstander. Den formen en skulptur får, er mer avhengig av det materialet den er laget av enn tilfellet er.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skulptur Skulpturer er tredimensjonale kunstgjenstander. Den formen en skulptur får, er mer avhengig av det materialet den er laget av enn tilfellet er."— Utskrift av presentasjonen:

1 Skulptur Skulpturer er tredimensjonale kunstgjenstander. Den formen en skulptur får, er mer avhengig av det materialet den er laget av enn tilfellet er med et bilde. På et bilde maler eller tegner man på noe som er flatt, og maleren må skape en illusjon av romlighet. Skulptur er noe man kan bevege seg rundt, ta på, sitte på eller gå inn i.

2 SKULPTUR-ELEMENTER: Størrelse: Det er mennesket som skaper og opplever skulpturer. Vi ser størrelsen på en skulptur sammenlignet med målene på vår egen kropp. En skulptur som er 10 cm stor kan vi holde i hånden og se sammenhengende (se Venus fra Willendorf), mens en skulptur som er 10 meter høy må vi bevege oss rundt eller gå på avstand for å oppleve.

3 Form: Formen kan være åpen eller lukket. Vi bruker uttrykk som konveks; at den er hul, eller konkav; at den svulmer utover. Bevegelse: Vi kan oppleve bevegelsen i en skulptur som dynamisk eller statisk. En figur som ser ut som den er på vei til å gjøre noe, vil virke dynamisk, i motsetning til at noe som er i ro vil virke statisk.

4 Balanse/ubalanse: Tenk på din egen kropp når du "holder balansen". Du må holde kroppen på en spesiell måte for at den skal være i balanse. Dette er også et av virkemidlene som skulptøren bruker. Hva forteller Venus fra Meudon om tyngde/letthet- balanse/ubalanse- statisk/dynamisk?

5 KeramikkOppgaven – 8 uker Du skal lage en skulptur i leire med utgangspunkt i menneskekroppen Skulpturen din skal reflekter en følelse eller et uttrykk. Den kan være av en kroppsdel - fortrinnsvis arm, hånd, fot eller hode - eller hele kroppen. Du skal skaffe deg en bevissthet i forhold til størrelse, form, bevegelse, balanse/ubalanse Du skal lage minst to skisser i forkant, føre logg og være bevisst på disponering av tida.

6 Carl Nesjar Carl Nesjar er maler, grafiker og skulptør. Nesjar vokste opp dels i Larvik og dels i New York. Carl Nesjar er kanskje aller mest kjent for sine helårsfontener Nesjar samarbeidet med Picasso om flere monumentskulpturer. Han samarbeidet med Picasso i 16 år.

7 Helårsfontener

8 Picasso

9

10 Gustav Vigeland (1869-1943) Vigelands navn er først og fremst knyttet til det store skulptur- og parkprosjekt innenfor Frognerparkens område som har fått navnet Vigelandsparken. I ca. 40 år arbeidet han med å modellere skulpturene og skapte selv også den arkitektoniske rammen omkring dem. Fra fosteret til oldingen har han gjengitt mennesket i alle livets stadier og skildret menneskenes forhold til hverandre, barn og voksen, mann og kvinne, de gamle og barna. De fleste av gipsmodellene til parkens skulpturer er utstilt i museet.

11

12


Laste ned ppt "Skulptur Skulpturer er tredimensjonale kunstgjenstander. Den formen en skulptur får, er mer avhengig av det materialet den er laget av enn tilfellet er."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google