Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen."— Utskrift av presentasjonen:

1 PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen

2 Vanskelighetsnivå: Vanskelighetsgrad: Antall spillere: Antall kort: Meningen med spillet: Ekstrautstyr: 6 år og oppover. Kan brukes ned til 4 år dersom man tar vekk kort med tallsymboler og kort med stor mengde. Flere varianter. Vanskelighetsgraden avhenger av hvilke farger man spiller med, i tillegg til hvilke kort innefor hver farge som man velger å spille med. 2 - 4 Hele kortstokken brukes. Hver spiller starter med fem kort og man trekker om hvem som skal begynne. Å bli kvitt kortene sine før de andre spillerne. 2 stk. timeglass (1 min.) kan benyttes for å begrense tiden man bruker per runde. Timeglass kan bestilles på www.getsmart.no.

3 Hver spiller starter med fem kort. I tillegg legges ett kort (med forsiden opp) ved siden av bunken midt på bordet. Dette kortet er begynnelsen på samlehaugen. Dine kort befinner seg nederst på bildet. Motstanderen sitter på den andre siden av bordet. Ved flere enn to spillere setter man seg ved siden av hverandre slik at det for eksempel ved fire spillere sitter to på hver side av bordet. De første gangene man spiller Match it, er det hensiktsmessig å spille med åpne kort. Dette er fordi de andre spillerne kan hjelpe deg dersom du er usikker på om du kan legge på kort eller ikke. Av pedagogiske hensyn har vi i denne presentasjonen valgt å ha kortene i samlehaugen stående. Når man spiller er det bedre at disse kortene er liggende (da kan verdiene sees fra begge sider).

4 På bordet ligger det nå et blått kort med bilde av fire dyr. Du har nå mulighet til å legge på kort med tilsvarende tallmengde. Dette kalles ”å vri”. Det er også muligheter for å legge på samme farge. Du velger å legge på det grønne kortet ditt som har bilde av fire ting. NB! Dersom du hadde hatt flere kort med antallet fire, kunne du ha lagt ut alle disse.

5 Det grønne kortet med bilde av fire ting er lagt ut på bordet.

6 Motstanderen ser nøye over kortene sine. Han finner ut at det røde kortet med bilde av en terning har fire prikker. Han legger derfor ut dette kortet.

7 På bordet ligger det nå et rødt kort med en terning som har fire prikker.

8 Du ser over kortene dine og finner ut at du ikke har antallet fire. Men, du har et rødt kort! Dette kortet spiller du ut.

9 Et rødt kort med bilde av en terning som viser antallet to ligger øverst i samlehaugen.

10 Motstanderen er svært fornøyd. Han ser med en gang at det blå kortet med bilde av to fugler har tilsvarende verdi som kortet på bordet.

11 Et blått kort med to fugler ligger ute på bordet.

12 Du ser at du dessverre ikke har kort med ”riktig” tallmengde. Heldigvis har du et blått kort. Dette kortet spiller du ut.

13 Det blå kortet med bilde av sju dinosaurer ligger øverst i samlehaugen.

14 Motstanderen har ikke kort med verdien sju. Han har helle ikke ”riktig” farge. Han blir derfor nødt til å trekke kort fra bunken på bordet. Hvis man ikke kan (eller vil) spille ut et kort, må man trekke kort fra bunken helt til man legger ut et kort. Det er tillatt å trekke inntil to kort. Dersom man har trukket to ganger uten å kunne eller (ville) spille ut kort, er ens tur over, og man sier pass og lar neste spiller fortsette.

15 Motstanderen har flaks og trekker et spesialkort. med bilde av Tiger Terje. I tillegg til at man kan vri med denne typen spesialkort, må man også følge instruksen på kortene. Instruksen gis i form av et spesielt tegn slik at man ikke trenger å kunne lese for å forstå kortet. På Motstanderens kort ser vi et ”snu-tegn” som betyr at spilleretning snus. Han legger ut spesialkortet og vrir til gul. Idet man spiller ut et spesialkort, må man spesifisere hvilken farge man vrir til, og neste spiller blir nødt til å spille ut kort av denne fargen (eller legge på kort med tilsvarende verdi). Det er totalt ti spesialkort i kortstokken hvorav fem av dem har tallmengder påført..

16 Et spesialkort med bilde av Tiger Terje er lagt ut på bordet. Det er ”vridd” til gul.

17 Spilleretningen er snudd og det blir motstanderens tur på nytt. Han legger ut et av de gule kortene sine.

18 Et gult kort med tallsymbolet 3 er lagt ut.

19 Endelig er det din tur igjen. Du har ingen kort med antallet tre, men heldigvis har du et gult kort som du spiller ut. Idet du legger ut kortet, sier du: ”ett kort igjen!” Dersom man glemmer dette, kan en av de andre spillerne slå i bordet og si: ”bank i bordet!” og spilleren med ett kort igjen må da trekke ytterligere to kort fra bunken på bordet. Når spillerne har få kort igjen er det vanlig at de gjemmer kortene sine for motstanderne. Dette gjør sluttfasen av spillet mer spennende og har stor betydning for motivasjonen til spillerne.

20 Et gult kort med tallsymbolet 0 ligger øverst i samlehaugen.

21 Motstanderen legger ut sitt gule kort og sier: ”ett kort igjen!”

22 Det gule kortet med tallsymbolet 1 er lagt ut på bordet.

23 Dessverre har du verken riktig farge eller tallmengde. Du blir nødt til å trekke kort fra bunken på bordet. Heldigvis for deg har du flaks og trekker et spesialkort med bilde av et gjenvinningssymbol i hjørnet. Dette kortet kan du vri med. Det er totalt fem kort i kortstokken som har bilde av dette tegnet i hjørnet. Tegnet indikerer at du kan vri med kortet.

24 Du legger spesialkortet ut på bordet og sier: ”jeg vrir til lilla!” I tillegg husker du å si: ”ett kort igjen!”

25 Det lilla spesialkortet med bilde av seks terninger som hver viser en prikk er lagt ut på bordet.

26 Motstander er overlykkelig. Det siste kortet hans har bilde av seks ting! Han spiller ut dette kortet og vinner spillet. Gratulerer!

27 Dersom det er to eller flere spillere igjen, kan man fortsette spillet til kun én spiller gjenstår. Ofte kan det være like greit å begynne på nytt med en gang en vinner er kåret. Da sikrer man i hvert fall at alle spillere får maksimalt utbytte av spillet. Alternativt kan de som er ferdige med spillet, hjelpe en medspiller inntil det er én spiller igjen.


Laste ned ppt "PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google