Arbeidsmiljø 2008.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeidsmiljøutvalget (AMU)
Advertisements

4.3 FORSKRIFT OM ORGANISERING, LEDELSE OG MEDVIRKNING
Intensjonen med AMU Bakgrunn:
Vernetjenesten i Kristiansund
Arbeidsgivers plikter.
Hovedverneombudet i Kristiansund
Arbeidsmiljøloven Helse, miljø og sikkerhet (HMS) Tillitsvalgtes rolle
 Arbeidsgiver skal sørge for at BHT bistår med planlegging og gjennomføring av fysiske og organisatoriske endringer i virksomheten, herunder etablering,
Aktuelle lover og forskrifter
SYSTEMATISK HMS-ARBEID
Først vil jeg takke for at Arbeidstilsynet er invitert hit til å holde innlegg om hvordan vi jobber med på å sette fokus på helsefremmende arbeidsplasser.
Arbeidstakermedvirkning i HMS-styring
ARBEIDSMILJØLOVEN Målsetting Internkontroll Arbeidstid
Tomrommet som oppstår ved manglende eller mislykket kommunikasjon, fylles raskt med rykter, sladder, vrøvl og gift.” Henry Louis Mencken Hovedverneombudet.
Bedriftshelsetjeneste
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Arbeidsgivers plikter.
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
Jeg er verneombud i HFK.
Systematisk Helse- Miljø- og Sikkerhetsarbeid Arbeidsmiljøloven
Rammeavtalen, internkontroll og bedriftshelsetjeneste PSLs time 2010 Frode Solberg Fagsjef/advokat Legeforeningen.
Byggherreforskriften
Gratulerer med dagen ”Brukerens hjem – din arbeidsplass”
Alle ansatte må involveres Hvordan tilrettelegge HMS-arbeidet i mindre energibedrifter? Rica Nidelven Hotel Trondheim, 26. – 27.januar 2011 Eirik.
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Hvorfor vernerunder Kurs i vernearbeid/vernerunder 23. januar 2013
Oslo kommune Sykehjemsetaten Arbeidsmiljøloven Kai Jensen.
Samhandling leder/verneombud
Vernetjenesten i Kristiansund
Hovedverneombudet i Kristiansund. Det er arbeidsgiveren som har hovedansvaret for at arbeidsmiljøkravene blir gjennomført. Arbeidsmiljøloven.
§ 1-1. Lovens formål å sikre et arbeidsmiljø som gir grunnlag for en helsefremmende og meningsfylt arbeidssituasjon, som gir full trygghet mot fysiske.
BRUK av bedriftshelsetjenester 2014 Status 2013 Hva kan LAMU anbefale ledelsen å bestille av tjenester i 2014? LAMUmøte 23. sept Cecil T. Grosch,
Hvordan holde orden i eget hus? Internkontrollforskriften
Hovedkontormodell og HMS
Roller Arbeidsgiver – Arbeidstaker – Verneombud (AML) AMU
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
Internkontroll ved Setesdal vgs Mål: ”Å få til felles rutiner og dokumentasjon”, virksomhetsplanen Hele internkontrollsystemet ligger i Fronter, rom.
Status på oppfølgingsarbeidet i forbindelse med tilsynsrapporten og varsel om pålegg fra Arbeidstilsynet, ”Arbeid for helse” per
Vernetjenesten i Kirstiansund
Arbeidsmiljøet for ansatte
 Loven gjelder for alle foretak som har ansatte med unntak sjøfart, fangst, fiske, og militær luftfart  Regulerer arbeidstager og arbeidsgivers plikter.
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
Hva er risiko ? Med ” risiko” menes sannsynligheten for og konsekvensene av at noe uønsket skal hende eller utvikle seg.
Tillitsvalgtes rolle i IA- arbeidet 26.oktober 2009 Rådgivere Annelise Nilsen og Linda D.Andersen NAV Arbeidslivsenter.
Hossein Banitalebi Lege Oslo Akutten bedriftshelsetjeneste.
Arbeidsmiljøkurs 9.mai Arbeidsmiljøloven 2.Arbeidsmiljø – hva er vi snakker om? 3.HMS-aktørene 4.Medarbeiderskap - medvirkning 5.Møteplasser.
Roller i arbeidslivet Arbeidsgiver Arbeidstaker Verneombud Arbeidsmiljøutvalg Bedriftshelsetjeneste ml?tid=207363http://
Introduksjon til systematisk HMS- arbeid Presentasjon
Omtanke solidaritet samhold Oslo 1 Samling for plasstillitsvalgte og verneombud i bydel Østensjø  Ny som tillitsvalgt  Roller og oppgaver  Samarbeid.
Arbeid ved dataskjerm -Om forskriften og veiledningen Hilde Bernhardsen og Håvard Sandberg 20. Februar 2008 i Tromsø.
HMS – Helse, Miljø og Sikkerhet
Sak 3/2017 Om LAMUs rolle og funksjon
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA
AMU, EA og Byggesaker Tema: EAs rolle knyttet til byggesaker og avtaleverk m.m. De store prosjektene (LVS osv) og forhold knyttet til hoved- og tilpasningsavtale.
Helse miljø og sikkerhet
Møte i Arbeidsmiljøutvalget
Hvordan lykkes i rollen som verneombud?
Forebyggende og helsefremmende arbeid
Innspill til utkast: «NTNUs retningslinjer for håndtering av personkonflikter, trakassering, utilbørlig opptreden mv.» Trondheim – Gjøvik – Ålesund Retningslinjene.
Ansvar og myndighet i HMS-arbeidet
HMS © Caritas Norge..
Hva gjør Arbeidstilsynet? Tilnærming til tilsyn
Omstilling, Omorganisering, Nedbemanning Arbeidstilsynets rolle og regelverk
Arbeidstilsynet syn på verneombudenes plass og rolle i virksomheten
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Forskrift om Internkontroll
Nye forskrifter Forskrift om Organisering, ledelse og medvirkning
Elisabeth Aune Burchardt HMS-rådgiver
Risikovurdering av omstilling
Tillitsvalgte og verneombud - vår rolle i omstillingsprosesser
Utskrift av presentasjonen:

Arbeidsmiljø 2008

Organisering av vernetjenesten SAK Sentralt hovedverneombud Kriminalomsorgens sentrale forvaltning RAMU Regions administrasjon LAMU Lokalt hovedverneombud/ verneombud Lokal leder

AMU

AMU’s roller Besluttende Behandlende Rådgivende Styringsorgan Koordinator Samarbeidsorgan

§ 7-2 Arbeidsmiljøutvalget Arbeidsmiljøutvalget skal virke for gjennomføring av et fullt forsvarlig arbeidsmiljø i virksomheten. Utvalget skal delta i planleggingen av verne- og miljøarbeidet, og nøye følge utviklingen i spørsmål som angår arbeidstakernes sikkerhet, helse og velferd.

(2) AMU skal behandle: Spørsmål som angår bedriftshelsetjeneste og den interne vernetjeneste, Spørsmål om opplæring, instruksjon og opplysningsvirksomhet i virksomheten som har betydning for arbeidsmiljøet, Planer som krever Arbeidstilsynets samtykke i henhold til § 18-9, Andre planer som kan få vesentlig betydning for arbeidsmiljøet, så som planer om byggearbeider, innkjøp av maskiner, rasjonalisering, arbeidsprosesser og forebyggende vernetiltak, Etablering og vedlikehold av virksomhetens helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid, jf. § 3-1, Helse- og velferdsmessige spørsmål knyttet til arbeidstidsordninger.

(3) Utvalget kan også behandle spørsmål om arbeidstakere med redusert arbeidsevne, jf. § 4-6.

(4) Utvalget skal gjennomgå alle rapporter om yrkessykdommer, arbeidsulykker og tilløp til ulykker, søke å finne årsaken til ulykken eller sykdommen, og se til at arbeidsgiveren treffer tiltak for å hindre gjentakelse. Utvalget skal i alminnelighet ha adgang til Arbeidstilsynets og politiets etterforskningsdokumenter. Når utvalget finner det nødvendig, kan det vedta at undersøkelser skal foretas av sakkyndige eller granskningskommisjon som utvalget oppnevner. Arbeidsgiver kan uten ugrunnet opphold forelegge vedtaket for Arbeidstilsynet til avgjørelse. Utvalget skal gjennomgå alle rapporter om yrkeshygieniske undersøkelser og måleresultater. Før utvalget behandler rapporter som nevnt i dette ledd, skal medisinske opplysninger av personlig karakter tas ut av rapportene, med mindre den opplysningene gjelder, samtykker i at de legges fram for utvalget.

(5) Hvis arbeidsmiljøutvalget finner det påkrevet for å verne arbeidstakernes liv eller helse, kan utvalget vedta at arbeidsgiveren skal gjennomføre konkrete tiltak til utbedring av arbeidsmiljøet, innenfor rammen av bestemmelsene gitt i eller i medhold av denne lov. For å kartlegge om det foreligger helsefare, kan utvalget vedta at arbeidsgiveren skal utføre målinger eller undersøkelser av arbeidsmiljøet. Utvalget skal sette en tidsfrist for gjennomføringen av vedtaket. Hvis arbeidsgiveren ikke finner å kunne gjennomføre utvalgets vedtak, skal spørsmålet uten ugrunnet ophold forelegges for Arbeidstilsynet for avgjørelse.

(6) Arbeidsmiljøutvalget skal hvert år avgi rapport om sin virksomhet til virksomhetens styrende organer og arbeidstakernes organisasjoner. Direktoratet for arbeidstilsynet kan gi nærmere regler om årsrapportens innhold og utforming.

VERNEOMBUDET

VERNEOMBUDET Ansattes representant. Skal ivareta arbeidstakernes interesser i saker som angår arbeidsmiljøet. Lovpålagt funksjon for virksomheter med mer enn 10 ansatte (aml § 6-1). Oppgavene beskrevet i aml § 6-2.

Ansattes representanter og ARBEIDSMILJØLOVEN Verneombudet ”forvalter” den offentligrettslige delen av arbeidsmiljøloven. Tillitsvalgte den privatrettslige delen av arbeidsmiljøloven.

VO’s Arbeidsoppgaver

VAKTBIKKJE

Verneombudet skal se til at virksomheten er innrettet og vedlikeholdt, og at arbeidet blir utført på en slik måte at hensynet til arbeidstakernes sikkerhet, helse og velferd er ivaretatt i samsvar med arbeidsmiljølovens bestemmelser.

VARSLER

RÅDGIVER

SAMARBEIDSPARTNER

TILRETTELEGGER

INITIATIVTAGER - aktivt medvirkende…

STANSINGSRETT § 6-3 Rett til å stanse farlig arbeid når VO mener at det foreligger umiddelbar fare for liv eller helse, og faren ikke straks kan avverges på annen måte. Arbeidet må bare stanses i det omfang VO anser at det er nødvendig for å avverge fare. Kan stanse inntil Arbeidstilsynet har tatt stilling til om arbeidet kan fortsette.

IKKE Politi Arbeidsmiljøsjef Byråkrat Klagemur Ensom ulv

Verneombudet og HA, § 29 Når spørsmål som går inn under arbeidsmiljølovens § 7-2(2) skal behandles etter reglene i Hovedavtalen, skal hovedverneombudet/verneombudet delta i møtene. Ombudet er ikke part, men har tale- og forslagsrett og kan kreve sine standpunkter tatt inn i protokollen/referatet. Ombudet kan la seg bistå av virksomhetens bedriftshelsetjeneste.

HMS-rutine - VO’s medvirkning. Rutinen skal sikre at vernetjenesten får informasjon om og tas med på råd og vurderinger under planlegging, gjennomføring og oppfølging av tiltak som har betydning for arbeidsmiljøet, på sentralt-, regionalt- og lokalt nivå i kriminalomsorgen. Rutinen skal også sikre at verneombudsmedvirkningen blir ivaretatt uavhengig av om saker som har betydning for arbeidsmiljøet behandles etter reglene i Arbeidsmiljøloven eller Hovedavtalen.

VO’s medvirkning - lokalt nivå Forum for samarbeid mellom arbeidsgiver og verneombud/hovedverneombud. Planlegging og oppfølging av det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet. Arbeidsmiljøutvalget. Møter etter Hovedavtalen (informasjons-, drøfting- og forhandlingsmøter) der det behandles saker som har betydning for arbeidsmiljøet. Prosjekter som vil kunne få betydning for arbeidsmiljøet.

Arenaer der VO/HVO skal delta: AMG-møter (arbeidsmiljøgruppe der det ikke er AMU) Endrings- og omstillingsprosesser (eks. omorganisering) Byggesaker (ombygninger og nybygging) Strategi(er) Opplæringsplaner Planer for øvelser / krisehåndtering Innkjøp maskiner og utstyr (vurdere forhold som ergonomi og sikkerhet m.v.). Prosjekter som har arbeidsmiljømessige konsekvenser Fastsettelse av visjon og mål for helse, miljø og sikkerhet. Handlingsplaner for HMS-området Handlingsplan for BHT’s virksomhet

Arenaer der VO/HVO skal delta: Avviksbehandling etter uønskede hendelser, ulykker og yrkesskader Arbeidsmiljøkartlegging / -undersøkelser HMS-overvåking/kontroll (kontrollrunder og revisjon) Risikovurderinger. Oppfølging av handlingsplaner og årshjul. Organisering og tilrettelegging av arbeid og arbeidsplasser Samarbeidsmøter mellom arbeidsgiver og vernetjeneste – planlegge og evaluere HMS-aktivitetene (HVO med enhetsleder og verneombud med leder i sitt verneområde). Tilsyn fra Arbeidstilsynet. Forbedringsarbeid. Forebyggende aktiviteter Verneombud fast post på personalmøter og lignende Personalmøter med ulike HMS-temaer

Arenaer der VO/HVO bør delta: Budsjett. Turnus- og bemanningsplanlegging som ikke behandles i AMU. Virksomhetsplaner (og BMS-møter) Ferieplanlegging. IA-arbeid (forebyggende og tilretteleggende).

BEDRIFTSHELSE- TJENETSE

§ 3-3 Bedriftshelsetjeneste (BHT) BHT skal bistå arbeidsgiver, arbeidstakerne, arbeidsmiljøutvalg og verneombud med å skape sunne og trygge arbeidsforhold. BHT skal ha en fri og uavhengig stilling i arbeidsmiljøspørsmål.