Bønn Uke 42.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Advertisements

Profetene i Det gamle testamente
Hinduismen og Buddhismen
Når skal Ta med troen hjem – samlingene være?! Vi anbefaler å bruke tiden under menighetens faste gudstjeneste til slike samlinger. Samlingen kan holdes.
Gudstjeneste med Skattejakt.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Religionskritikk Forbanna religion!!!!!.
Religioner og livssyn i dag
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
OVERGANGSRITUALER HØYTIDER
En måte å lese Bibelen på
Abort - Mål s. 36 Reflekter over etiske temaer knyttet til abort
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Kan jeg eller kan jeg ikke?
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Bahá’í er en tro som bygger bro Innleggsholder: Saba fra 2Z Fjellhamar skole Fredag 28.mars 2008 Kontaktlærere: Magnus og Raymond.
KRL Av Karina Schjølberg
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
KRISTENDOMMEN.
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Religioner og livssyn i dag
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
RLE – UKE 45/46 MÅL trekke en rød tråd gjennom det vi har lært så langt i høst reflektere over likheter og ulikheter innenfor religioner/livssyn.
Islam er fint og hvite masse om
Islam De norske muslimske miljøene er små og organisert etter nasjonal tilhørighet, sier islam-ekspert Kari Vogt. Hun avviser politisk islam som.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
Islam.
RAMADAN.
Et møte med Gud og andre troende
Religion på arbeidsplassen
Ordet poesi betyr stemningsfullt, lyrisk, versediktning.
Tekster om tro og livssyn
Religioner.
Hinduismen.
Religioner og livssyn i hverdagen
Islam.
HINDUISMEN.
Om hellige skrifter.
Islam.
Om hellige skrifter.
buddhismen -Buddha er et ord -gamle indiske språk -paliog sanskrit
Kapittel 11 Dåp og konfirmasjon i Den norske kirke
Islam De fem søylene.
Er det noen likheter mellom protestantisk Kristendommen og Hinduismen?
Tanker, tro og tvil i bibelen….
Hinduisme En introduksjon. Hva skal du lære? forklare hva tempelet betyr for norske hinduer fortelle om hinduenes templer og hellige steder fortelle om.
Hinduismen.
Å vere jøde. Den som er fødd av ei jødisk mor, er jøde. I dag er det 14 millionar jødar. Dei er spreidde over heile verda, dei fleste i USA og Israel.
Runar J. Liodden – prest i Modum Kristine Aksøy – seksjonsleder Kirkerådet Svend Klemmetsby – prost i Nordre Sunnmøre prosti.
I samme verden Revidert 2013 Bilde inn. Tre integrerende grep Det religiøse livet som inngang til det sentrale Etikk framhevet som et gjennomgående.
1 Kan noen virkelig tro at Jesus stod opp fra de døde?
 Livssynshumanisme  Jødedommen  Kristendommen  Islam  Hinduismen  Buddhismen.
BIBELEN.
-en stor familie av nasjonale kirker
Stoisismen og kristendommen
ISLAM.
Katolsk og ortodoks kristendom
Islam De fem søylene.
Tilbedelse? Hva er det?.
JØDISK TRO OG TRADISJON
§ 1-1. Formålet med opplæringa
DET HEILAGE, RESPEKT OG TOLERANSE..
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Obs. Denne presentasjonen er ikke ment å vises til barna
Buddhismen Vokste fram i et hinduistisk miljø.
Religion og Identitet Lisa Stornes
Synagogen Bilde: Synagoge i Romania. Foto: Emmanuel Dyan.
Utskrift av presentasjonen:

Bønn Uke 42

MÅL Du skal kunne: Forklare betydningen av ordet ”bønn Fortelle om bønn i de ulike religionene (Kristendommen, Islam, Hinduismen og Buddhismen)

Religion som en rød tråd i våre liv Besøk i hellige hus (gudstjeneste på søndager, fredagsbønn osv) Høytider (jul, påske, ID, Sabbat, Lysfest osv) Bestemte ritualer (noe som gjentas –ofte til en bestemt tid, på en bestemt måte) Overgangsritualer (navneseremonier, konfirmasjon, bryllup, begravelser)

Hva er bønn Henvender seg til det hellige Man kan be som en takk, ønske seg noe, forhåpninger og bekymringer Ber for seg selv, for andre eller for verden Ulike kroppsstillinger ved bønn

Bønn i Kristendommen Viktig del i gudstjenestene For personlig kristne Kommer du på noen andre sammenhenger hvor man ber? Kjenner du noen kjente bønner

Bønn i Jødedommen Svært sentral plass i jødenes daglige liv Viktig at ikke bønnene skal bli rutine uten innhold – Ha Gud i tankene I ortodoks jødedom er menn pålagt å be tre ganger om dagen, kvinner har også plikt til å be

Bønn i Islam De fem daglige bønnene er en av islams fem søyler Menn skal helst be disse i moskeen, men det kan jo være vanskelig hvis det ikke er noen moske i nærheten. Må foregå et rent sted – bønnetepper Fremføres på arabisk, samme bønn som bes av muslimer over hele verden Den lille renselsen Kalles til bønn gjennom bønnerop

Bønn og tilbedelse i Hinduismen Praktiserer flere former for bønn I ulike ritualer har prestene ansvar for å si frem bestemte bønner (hentet fra Veda-tekstene) Mantraer – et ord, et uttrykk eller en setning som sies fram med Gud i tankene Dikterhelgenenes sanger – høytider og tilbedelse i tempelet Personlige bønner til ulike guder (etter hva man er ”ute etter”) I tillegg ber mange hinduer faste morgen- og kveldsbønner

Bønn og meditasjon i buddhismen Bønn er ikke sentralt i buddhismen da de ikke har noen gud å henvende seg til Siterer enkle setninger og ord, eller ved å gjenta de tre verdiene når de bøyer seg i respekt for Buddhastatua Meditasjon er en mer sentral del enn bønn Skal gi hjelp til å bli bedre kjent med seg selv og sitt eget sinn Sitter med rak rygg og bena i kors, viktig å få et rolig sinn og la tankene flyte – fokus på pust