Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr."— Utskrift av presentasjonen:

1 Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.

2 To deler Det gamle testamente – GT Det nye testamente – NT
39 bøker - opprinnelig skrevet på hebraisk (noe på arameisk) Det nye testamente – NT 27 bøker - opprinnelig skrevet på gresk.

3 Hvor viktig er bibelen? Alle kristne kirkesamfunn bygger på Bibelen. Derfor er den hellig for mange mennesker over hele verden. 33,4 prosent av befolkningen i verden er kristne. ( )

4 Utbredelse Bibelen er den mest utbredte boka i verden.
Oversatt til over 451 språk, og deler av den til 2479 språk (SNL 2008). Svært mange har fått ideer fra Bibelen til å lage bildekunst, musikk, dikt, fortellinger, bøker og filmer.

5 Europas språk er fulle av navn, ord og uttrykk fra Bibelen:
«En mann i Adams drakt» «Judaskysset» «Barmhjertig Samaritan» «David mot Goliat» Maria, Adam, Eva, Daniel, Benjamin, Sara, Jakob, Johan, Elisabeth, Peter, Simon……

6 For Jøder NT er ikke hellig, for jødene tror ikke på Jesus Kristus.
Den første delen av Bibelen har de kristne arvet fra jødedommen. GT inneholder de samme skriftene som den jødiske bibelen. Jøder og kristne tolker tekstene ulikt. NT er ikke hellig, for jødene tror ikke på Jesus Kristus.

7 For Muslimer: Mange av personene i Bibelen, blir regnet som Guds profeter i islam. Derfor forteller også Koranen om dem, men på en annen måte. Koranen refererer til fortellingene i bibelen. Kristne blir kalt «bokas folk», men muslimene mener at Koranen gir det korrekte budskapet fra Gud.

8 Sammenhengen GT og NT? Kristendommen: Bibelen er fortellingen om Gud og menneskene. Høydepunktet er Jesus i NT. Frelse betyr at noen i nød blir reddet, eller at noe som er gått i stykker, blir helt igjen.

9 Sammenhengen GT og NT? I GT står det flere steder at jødene skulle få oppleve frelse. Kristne tror at Gud holdt det han lovet da Jesus ble sendt til verden. De første kristne var jøder som mente at Jesus var frelseren de ventet på. Jesu frelse gjelder alle mennesker.

10 Testamente betyr pakt
Pakt betyr høytidelig avtale Kristendommen: Den gamle pakten mellom Gud og jødene. Den nye pakten er mellom Gud og alle mennesker på grunn av det Jesus gjorde da han levde, døde og sto opp fra de døde.

11 Paulus var også jøde Ville at fortellingen om Jesus skulle nå ut til alle mennesker. Sa at de som ble kristne ikke behøvde å følge alle lovene som jødene hadde. Omskjæring, spisereglene og reglene for sabbaten. Slik ble kristendommen en ny religion.


Laste ned ppt "Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google