Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

JØDISK TRO OG TRADISJON

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "JØDISK TRO OG TRADISJON"— Utskrift av presentasjonen:

1 JØDISK TRO OG TRADISJON
Jødedommen er en MONOTEISTISK religion. - Husker elevene hva symbolet på bildet heter?

2 Monoteistisk religion vil si troen på en Gud.
Jødedommen er altså en monoteistisk religion. Jødene tror at Gud er rettferdig, og at han kan straffe ulydighet og belønne lydighet / gode handlinger. Jødene tror også at alt man gjør mot andre mennesker, gjør man egentlig også mot Gud. En viktig tanke i jødedommen er at Gud kan gripe inn i historien. Derfor er det så viktig for jødene å fortelle alt som har hendt med det jødiske folket, videre til barna sine.

3 Et utvalgt folk Ifølge Toraen (jødenes hellige skrifter), valgte Gud det jødiske folket til sitt utvalgte folk. Jødene tror likevel ikke at de er bedre enn andre. En jødisk legende forteller at Gud åpenbarte seg på Sinaifjellet og forkynte budskapet på 70 språk samtidig, slik at alle folkeslag skulle forstå det. Det var bare Israels folk som ville ta imot budskapet.

4 Profeten Moses tar imot lovens tavler på Sinaifjellet

5 Bønneremmer Noen jøder bruker tefillin til morgenbønnen.
Det er bønneremmer med en liten boks som inneholder trosbekjennelsen skrevet på pergament. Hva er trosbekjennelse? En trosbekjennelse sier hva som er viktigst i religionen

6 Liv etter døden? I jødedommen er det ingen bestemt oppfatning om livet etter døden, slik det er i kristendom og islam. Det vanligste er å tro at mennesker får belønning eller straff på jorda. Det er også vanlig å tro at Messias en gang skal komme. Da skal en helt ny tid og en ny verden oppstå. Messias er en konge som kommer med fred. Da de kristne sa at Jesus, en vanlig mann, var Messias, ble jødene fornærmet.

7 OPPGAVE Gjør oppg. 1-6 på s. 137 i boka.


Laste ned ppt "JØDISK TRO OG TRADISJON"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google