Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bjørkelangen videregående skole
Advertisements

Foreldrenes betydning
Unge & Rus Bjørnholt skole.
Samarbeid mellom skole og hjem
Unge & Rus.
Hva sier den nye læreplanen i norsk (K06) om skriveopplæring?
Bestemmelser om barneidrett og Idrettens barnerettigheter
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Engebråten skole 2008/09 Skrevet av Cathrine Juul
IKT i Vurdering for læring 3. oktober 2012
Hønefoss politistasjon
Hva vil vi i vårt prosjekt?. Ung informerer ung Vei- leder Lærer Inst- ruktør Lær- ling Elev v.g.s Elev gr.sk.
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Medlem av LC Oslo Christiania siden 1985, og Daglig leder av Stiftelsen Det er mitt valg. •Kunnskap er informasjon kombinert med erfaring, kontekst, fortolkning.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Veiledet lesing Mørkved skole
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat
Generelle tiltak og forebygging
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Hvordan skolene møter prosjektet: Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk…. En spørreundersøkelse til skoleledere i Oslo høsten 2005.
’Skolens navn’ ’Tittel på samlingen’.
Den gode lærer Elevrådskonferansen 2009 Petter Hagen 4. november 2009.
Ungdomsgruppe Pedagog, BUP Levanger
-c Britt Unni Wilhelmsen DET NYTTER Å FOREBYGGE Dr.philos Britt Unni Wilhelmsen Høgskolen i Bergen Kompetansesenteret ved Nordlandsklinikken.
Gjennomføring av unge&rus Nordseter skole 2008/09 Lena Bjørnsen Hoff.
Gjennomføring av prosjektet Unge & Rus ved Skjervøy ungdomsskole
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
KUNNSKAPSLØFTET UNNEBERG SKOLE
Samarbeid mellom skole og hjem
ZIPPYS VENNER Du står fritt til å gjøre denne presentasjonen mest mulig til din egen. Legg gjerne til konkrete bilder og tekst du ønsker å ha med, og du.
Undervisning i gruppe for ungdom med psykisk utviklingshemming
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
En introduksjon. Et program for barn og unge for læring av sosial og emosjonell kompetanse. Forebygging av problematferd i barnehage og skole. Skaper.
Kampen skole Vår visjon:
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Foreldremøte 8.september trinn
Foreldremøte 8.september trinn
DELTAKELSE, TILHØRIGHET OG VENNSKAP - muligheter og utfordringer
Høgskolen i Oslo IKT-revolusjonen i mitt lærerliv! Digitale presentasjoner i eget arbeid Forelesning for A05 Hanne Christensen Monica Johannesen.
Unge utforskere La ungdom ta grep i eget liv
Kjære forelder/ foresatt
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
DIGITAL SKOLE HVER DAG Mattias Øhra. Hvor er vi i norsk skole ift. IKT? Digitale skiller:  Forskjeller mellom elever  Forskjeller mellom klassetrinn.
Hva er viktig for elevers læring?
Forebygging, ungdom og alkohol Arbeidsseminar Nord-Troms oktober 2008 Førstelektor Øystein Henriksen.
Foreldresamarbeid Arbeidsseminar i Unge & Rus Tromsø 19. Mars 2013 Dosent Øystein Henriksen.
Om å undervise, tilrettelegge veilede, kartlegge, teste, prøve og vurdere elever i en læringsaktivitet Berit Bratholm:
Unge & Rus IVERKSETTING OG GJENNOMFØRING. Tiltaket Unge & Rus i Oslo – en prosessevaluering En studie av iverksetting og gjennomføring av Unge & Rus i.
 Unge & Rus eies og driftes av KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge  Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom −KoRus-Nord −Høgskolen i Bergen.
Rusplan i videregående opplæring i Møre og Romsdal Et samarbeid mellom Kompetansesenter - Rus Midt-Norge og Møre og Romsdal fylkeskommune ved utdanningsavdelinga.
UNGE OG RUS - AUSK. ALTA UNGDOMSSKOLE Alta ungdomsskole har pr. dato ca. 475 elever og ca. 70 ansatte Skolen består av 17 klasser (inneværende år 6 klasser.
Forebygging i skolen Tromsø 19. mars 2013 KoRus-Nord.
Unge & Rus IVERKSETTING OG GJENNOMFØRING. Tiltaket Unge & Rus i Oslo – en prosessevaluering En studie av iverksetting og gjennomføring av Unge & Rus i.
Velkommen til Åmot ungdomsskole
Verktøy for å kartlegge holdninger
Ung-HUNT4: Velkommen!.
Gruppelederopplæring Nord-Troms oktober 2008
Innhold Sak 1: Velkommen v. teamleder. Kort presentasjon av team 9
Læringsmiljøprosjektet Hva har vi lært og hva har vi oppnådd?
Skole- hjem samarbeid.
IKT for læring Mattias Øhra.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Utforskende undervisning A – Forarbeid
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Fagfornyelsen i grunnopplæringen og de tre tverrfaglige temaene
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
FORELDREKONTROLL Vet du hva dine barn surfer på, spiller eller bruker av app`r? Det er ikke lett å følge tempoet til egne barn og hva de blir utsatt for.
Utskrift av presentasjonen:

Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen v/professor dr. philos Britt Unni Wilhelmsen Høgskolen i Bodø v/dosent ØysteinHenriksen Øystein,

Unge & Rus er et rusforebyggende undervisningsprogram til bruk i skolen. Unge & Rus er tilrettelagt for 8. klassetrinn, 9. klassetrinn og videregående skole. Unge & Rus finnes på bokmål og nynorsk. Programmet skal oversettes til nordsamisk. Unge & Rus retter seg mot elever, foreldre/foresatte og skolen.

Målene med Unge & Rus – 9. klassetrinn Utvikle kunnskaper og evne til å tenke kritisk om bruk av alkohol Styrke holdningene mot bruk av alkohol Styrke ferdigheter til å si nei til rus Utsette alkoholdebut

9. klasseversjonen er en oppfølger av arbeidet med Unge & Rus på 8. klassetrinn. For å opprettholde og styrke positive resultater av forebyggende innsatser, er det viktig å ha kontinuitet i dette arbeidet – gjerne over flere år. 9. klasseversjonen er mindre omfattende enn 8. klasseversjonen. Anbefalt tidsbruk på opplegget er 5-6 timer, hvor elevene arbeider med 6 oppgaver. I tillegg er det lagt opp til ett foreldremøte hvor både elever og foresatte deltar.

Innhold i Unge & Rus Arbeidsseminar for lærere og skoleledere Elevarbeid: Ca 5-6 skoletimer Gruppelederopplæring Foreldresamarbeid – 1 foreldremøte

Om elevarbeidet Problembasert læring som metode Elevarbeid i grupper, ledet av gruppeleder Gruppe- og individuelle oppgaver, Elevenes mening Bruk av IKT Samarbeid med hjemmet

Gruppelederopplæring Tidsbruk: ½-1 dag Skolens lokaler eller et annet sted Innhold Bli kjent med Unge & Rus Arbeide med noen av oppgavene Dele elevene i grupper Lage gjennomføringsplan for Unge & Rus Fokus på demokratisk ledelse

Gruppeledere Lærers forlengede arm Må føle seg trygge på sine oppgaver Trenger veiledning underveis Deler ansvar med sin lærer Er medlem av sin gruppe Deltar på gruppelederopplæring

Elevrollen Organisere eget arbeid Lytte til andre Argumentere for egne standpunkt Ta beslutning gjennom gruppeprosess Se egen rolle i forhold til andre Stimulere andre i deres rolle

Lærerrollen Tilrettelegge og veilede Gi opplæring i sentrale ferdigheter/tilnærminger Gi elevene ansvar for eget arbeid

I Unge & Rus er det samarbeid mellom skolen og foreldre/foresatte Målene med foreldrenes deltakelse Styrke fellesskapet mellom foreldrene Styrke foreldrenes autoritet til å sette grenser for barns utprøving av rusmidler Styrke foreldrenes kompetanse til å snakke med barna sine om bruk av rusmidler

Foreldresamarbeid I 9.klasseversjonen av Unge & Rus er det lagt opp til ett foreldremøte hvor både elever og foresatte deltar. En fin ramme for foreldremøtet kan være at ungdommene presenterer de arbeidene de har gjort. Formålet med dette møtet er å gjenoppta dialogen om felles grensesetting i forhold til rusbruk nå når ungdommene har blitt ett år eldre. Forskning viser at om foreldre er restriktive i forhold til de unges rusbruk, debuterer de senere og de drikker mindre.

Unge & Rus presenteres ny drakt og på ny teknisk løsning i I den nye løsningen har vi lagt vekt på å forbedre brukeropplevelsen og åpnet opp for integrasjon til andre nett-tjenester som Youtube, Facebook og Twitter.YoutubeFacebookTwitter

Det nytter! Forskning viser at Unge & Rus nytter Elevene blir engasjert Foresatte blir engasjert Skoler/lærere blir engasjert