Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gruppelederopplæring Nord-Troms oktober 2008

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gruppelederopplæring Nord-Troms oktober 2008"— Utskrift av presentasjonen:

1 Gruppelederopplæring Nord-Troms oktober 2008
Unge & Rus Gruppelederopplæring Nord-Troms oktober 2008

2 Sentrale elementer i iverksetting og gjennomføring av Unge & Rus
Arbeidsseminar Gruppelederopplæring Elevarbeid med 5 tema med problembasert læring som metode Foreldremøter

3 Gruppelederopplæring
Gir rom for lokal tilpasning Utfordringen ligger i å få noen til å ta ansvar for opplæringen Det viktigste er at programmet på gruppelederopplæringen samsvarer med intensjonen Hvordan 3 av skolene gjennomførte gruppelederopplæring: se forsknings-og utviklingsarbeid på ungeogrus.no

4

5 HVORFOR GRUPPELEDERE? Positive resultater ved at arbeidet ledes av jevngamle kamerater Motivasjonsfaktor Mellomledd Frigjøring av lærer For i størst mulig grad å sikre en fornuftig debatt i gruppene har vi vektlagt utdanning av gruppeledere

6

7

8 INNHOLDSKOMPONENTER Bli kjent med mål og innhold for tiltaket
Praktisk erfaring med oppgavene. Erfaring med Hvordan lede gruppearbeid? Inndeling av grupper.

9

10 Rekruttering av gruppeledere
Søknad anbefales. Velges ut av læreren. Bør ha høy status blant kameratene - ikke nødvendigvis i form av høyt kunnskapsnivå, men gjerne som opinionsledere i skole- eller fritidsmiljø. Bør ha en viss evne til å kunne lede diskusjoner. Fordel med "miljøskapende" egenskaper eller erfaringer.

11

12

13 Praktiske tips La det gå kortest mulig tid mellom opplæringen og oppstart av arbeidet! Presentere en forventet fremdriftsplan, slik at gruppelederne vet hva det forventes at man skal gjøre fra gang til gang og innen hvilke frister. Ha egne gruppeledermøter underveis, for å løse problemer/konflikter som oppstår.

14 Flere tips: Gjøre det klart for gruppelederne at de skal ta kontakt med læreren så snart det oppstår et problem/konflikt de ikke klarer å løse på egenhånd. Be gruppelederne om å føre logg, disse kan følges opp på gruppeledermøtene, eller leses av lærerne underveis.

15 Gruppelederopplæring
Hva var felles på skolene: Elevene skrev søknad, lærerne plukket ut elever med lederegenskaper og trendsettere i klassen, kurset varte en hel dag og elevene fikk mat og drikke på kurset. Lokal tilpasning: Skole A: sosiallærer og 3 kontaktlærere arrangerte på leid lokale Skole B: Lærer og Utekontakt arrangerte på skolens bibliotek Skole C: To skoler slo seg sammen, og arrangerte i idrettshallen. SaLTo-koordinator var involvert i planlegging og gjennomføring.


Laste ned ppt "Gruppelederopplæring Nord-Troms oktober 2008"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google