1 ORIENTERING OM DISTRIKTSKONTORET FOR SELVHJELP I MIDT-NORGE.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hva skal jeg snakke om •Bakgrunn NAKU •Hovedoppgaver •Prosjekter •Kommende prosjekter •NAKU trenger referansegruppe.
Advertisements

Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Om barn og unges mulighet for medvirkning
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
Årsmøte 2010 Autismeforeningen i Norge Akershus fylkeslag.
INDIVIDUELL PLAN Presentasjon ved Kristin Langtjernet
Brukermedvirkning, Individuell Plan og andre enkle ting
Folkehelsearbeid i Møre og Romsdal Hva gjøres i Kristiansund
12. september 2012 Samlingssjef Britt Rakvåg Roald
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Pasienttransport – Møte SAFO Midt-Norge den 30.mars 2006
Ny folkehelselov – styrer staten helseaktiviteten i kommunene?
Folkehelse i Plan 29. august 2007 Lillehammer INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Lovgrunnlaget for helsetjenestene
Signaler for rus og psykisk helse i Prop 1S og Meld. St. 30 – Se meg!
Partnerskap om folkehelse i Møre og Romsdal
Nye rammebetingelser for folkehelsearbeidet Samling for folkehelsekoordinatorer/HEFO koordinatorer 13.april 2010 Kjetil Drangsholt Seniorrådgiver Regionalutviklingsenheten.
Folkehelsearbeid Nasjonale mål og prioriteringer for kommunene i 2010 Kristiansand
Møre & Romsdal fylkeslag  Treffsted siste torsdag hver måned på Oasen Kreative Senter  Ellers etter ønsker fra medlemmene  Setter i gang selvhjelpsgrupper.
Samarbeid mellom Lærings og mestringssentra og Vårres brukerstyrt senter LMS BUP Klinikk St. Olavs hospital  Dagskurs pårørende forskjellige diagnosegrupper.
Dagskonferanse om selvhjelp, Trondheim - 2. sept Anne Berit Mong-Haug, rådgiver, Norsk Selvhjelpsforum Ta livet tilbake! Selvhjelpsarbeidet – lang.
Kompetansesenter rus Midt-Norge. KoRus Midt-Norge
Presentasjon Av Rusbehandling Midt-Norge HF Dagseminar
Fellesmøte Helsetilsynet, Pasientombudene og Rusforetaket
St.meld. 25 (2005 – 2006) Mestring, muligheter og mening «De fleste undersøkelser peker på dagligliv, måltider, aktivitet, sosiale og kulturelle forhold.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Nasjonal rusmestringskonferanse
Markedsføring av diabeteslinjen på urdu /punjabi Shaista Ayub
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
1 Selvorganisert selvhjelp våre helse – ansvar og muligheter.
BIKUBEN – Regionalt brukerstyrt senter
Helse – Midt 6. mars 2012 Erik Torjussen A-larmBrukermedvirker.
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
SMIL – styrket mestring i livet Oslo,
Regionplan Agder 2020 Presentasjon for Regionplanens hovedmål Utvikle en sterk og samlet landsdel som er attraktiv for bosetting og næringsutvikling.
SELVORGANISERT SELVHJELPSGRUPPER Tilbyr fortløpende etter behov
Forebygge sammen i Namdalen Overskrift Arial 28 Sett inn tekst og dato her.
selvhjelp.no Selvhjelp Norge, Nasjonalt kompetansesenter for selvorganisert selvhjelp TLF:
Finnmarksnettverket Psykisk helse og rus -et redskap for selvhjelp- Siv Helen Rydheim (Prosjektleder)
Samhandlingsreformen – pårørendes stilling, muligheter og begrensninger 21. April 2012, Helsfyr, Oslo av Alice Kjellevold.
Velkommen til Igangsetteropplæring i Lyngen 27. og 28. november 2008 Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.
Selvorganisert selvhjelp
Annonse i Finnmarken.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Velkommen til Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.
Vi ser Selvhjelp sprer seg! Erfaringer fra pilotfylket Møre og Romsdal.
Pilotprosjektet Samhandling innen helse – og omsorgstjenester
”Selvhjelp og Vilje” – veien til mer helse av Irene Sørensen Konferansen i Lyngen
Tverrfaglig samarbeid er ditt ansvar! Flink med folk i første rekke Fagnettverkssamling Royal Garden Trondheim, 19.juni 2009 Ann Sissel Misund Nedberg,
Stortingsmelding 47 Samhandlingsreformen. KS Midt-Norge Presentason | 2009 DET ER BÅDE TVERRPOLITISK OG TVERRFAGLIG ENIGHET OM AT DET VIL VÆRE BEHOV FOR.
Frisklivssentralen - en kommunal forebyggende, helsefremmende og rehabiliterende tjeneste Notodden Frisklivssentral Fagleder Reidun Kasin Skoje.
Sammen om psykisk helse- og rusarbeid v/avdelingsdirektør Anette Mjelde, Helsedirektoratet Regional nettverkssamling for psykologer i kommunen - Midt-Norge,
Sammen om mestring Veileder i lokalt psykisk helsearbeid og rusarbeid for voksne.
Guri Moen Lajord, Rehabiliteringskonferansen i Nord 2015 Hvordan kan samhandlingsreformen gi et bedre og mer brukerstyrt rehabiliteringstilbud i kommunene?
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014
Samhandlingsreformen – St. meld nr 47 ( )
Ny ordning for Utviklingssentrene
Velkommen til strategimøte
Samtidig innsats fra NAV og behandlere - fullt mulig!
Fagdag om evaluering innen folkehelsearbeid i kommunene Sted: Scandic Stavanger City Tid: 5. desember 2017 kl Påmeldingsfrist: 21. november.
Home-Start Familiekontakten Asker
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Home-Start Familiekontakten Asker
Nasjonal rusmestringskonferanse
Utskrift av presentasjonen:

1 ORIENTERING OM DISTRIKTSKONTORET FOR SELVHJELP I MIDT-NORGE

2 2 Nasjonal plan for selvhjelp HOVEDMÅL: å styrke selvhjelpsarbeid generelt.

3 Selvorganisert selvhjelp • å ta aktivt ansvar for egen livssituasjon • drives på initiativ fra menneskene det gjelder, og selvhjelpsgrupper drives av mennesker som har et problem

4 Selvorganisert selvhjelp er å ; ta tak I egne muligheter, finne fram til egne ressurser, ta ansvar for livet sitt og selv styre det i den retning en ønsker. Selvhjelp er å sette i gang en prosess, fra passiv mottaker til aktiv deltaker i eget liv.

5 Selvhjelp i et folkehelseperspektiv • Folkehelsemeldinga • Opptrappingsplanen for psykisk helse • Samhandlingsreformen

6 Opptrappingsplanen for rusfeltet ”Selvhjelpsperspektivet innen rusfeltet skal styrkes. Arbeidet skal ses i sammenheng med Nasjonal plan for selvhjelp hvor det foregår et systematisk arbeid for å styrke selvhjelp som en del av psykisk folkehelsearbeid, jf. St.meld. nr. 16 (2002–2003), Resept for et sunnere Norge – folkehelsepolitikken. Selvhjelp og deltakelse i selvhjelpsgrupper kan hjelpe den enkelte til å ta i bruk egne ressurser i samarbeid med andre. Det er etablert et nasjonalt knutepunkt for selvhjelp på Mestringsperspektivet i selvhjelp er ikke minst viktig for personer med rusmiddelavhengighet og deres pårørende. Organisasjoner og institusjoner som driver selvhjelp i rusfeltet er en del av knutepunktets nettverk og partnere. Knutepunktet skal bidra til systematisk utvikling av selvhjelp som metode og verktøy i rusfeltet, og bidra til å gjøre selvhjelp kjent blant brukere og ansatte i det kommunale hjelpeapparatet og i spesialisthelsetjenesten. (delmål 5.2)” 6

7 Opptrappingsplanen for rusfeltet ”Selvhjelpsperspektivet innen rusfeltet skal styrkes. Arbeidet skal ses i sammenheng med Nasjonal plan for selvhjelp hvor det foregår et systematisk arbeid for å styrke selvhjelp som en del av psykisk folkehelsearbeid, jf. St.meld. nr. 16 (2002–2003), Resept for et sunnere Norge – folkehelsepolitikken. Selvhjelp og deltakelse i selvhjelpsgrupper kan hjelpe den enkelte til å ta i bruk egne ressurser i samarbeid med andre. Det er etablert et nasjonalt knutepunkt for selvhjelp på Mestringsperspektivet i selvhjelp er ikke minst viktig for personer med rusmiddelavhengighet og deres pårørende. Organisasjoner og institusjoner som driver selvhjelp i rusfeltet er en del av knutepunktets nettverk og partnere. Knutepunktet skal bidra til systematisk utvikling av selvhjelp som metode og verktøy i rusfeltet, og bidra til å gjøre selvhjelp kjent blant brukere og ansatte i det kommunale hjelpeapparatet og i spesialisthelsetjenesten. (delmål 5.2)” 7

8 Distriktskontorenes oppgaver • være et informasjonspunkt for selvhjelp i sitt dekningsområde. • være en pådriver for utvikling av selvhjelpsarbeidet i samarbeid med lokale aktører og gjennom dette bygge nettverk. • være en faglig ressurs i sitt dekningsområde, blant annet ved å holde foredrag, informasjonsmøter og fagdager.

9 Distriktskontorenes oppg forts. • drive lokal igangsettertrening og etablere nettverk for igangsettere. • samarbeide med lokale møteplasser etter hvert som disse etableres. • igangsette grupper i samarbeid med lokale aktører i det området/lokalsamfunnet kontoret er etablert.

10 Helsedirektoriatet oppfordrer; kommuner, regionale helseforetak, arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner, NAV- kontor, frivillige organisasjoner og andre interesserte å ta kontakt med distriktskontorene.

11 Nettverk for lokal selvhjelpsaktivitet

12 Selvhjelp Norge distriktskontorer Selvhjelp Norge inkl distriktskontorene er statlig finansiert (Hdir). En desentralisert modell basert på erfaring

13 Selvhjelp Norge, Midt-Norge, Kristiansund 13

14 Kontaktinformasjon Kari Strøm Daglig leder for distriktskontoret for selvhjelp i Møre og Romsdal, Sør- Trøndelag og Nord-Trøndelag Tlf E-post: Postadresse. Postboks 814, 6501 Kristiansund Besøksadresse: Hauggt 4, 6509 Kristiansund