- En livssynsorganisasjon

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Religioner og livssyn i dag
Advertisements

OVERGANGSRITUALER HØYTIDER
KRL Av Karina Schjølberg
Velkommen til KRL 103 -vårt kurs om Religionenes uttrykksformer.
SKOLEHVERDAGEN I ET FLERKULTURELT PERSPEKTIV
Religioner og livssyn i dag
Aktuelle temaer for skolens virksomhet
Humanetisk forbund Av Karina Schjølberg.
Kreftavdelingen skal ved hjelp av egne ressurser være en OASE for kreftpasienter, pårørende og helsepersonell. Avdelingen skal være en BASE for kreftomsorgen.
Zippys venner og Kunnskapsløftet (06), sammenfallende mål
"God bagasje på livets reise."
Etikk i pedagogisk arbeid
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Tekster om tro og livssyn
Verdensreligioner En sammenlikning.
Gravlegging uten kiste -praksis og prinsipper Høstkonferansen September Bjarne Kjeldsen.
Livssynshumanismen Hva er livssyn? -Ser på livet
Samfunnsfagene. Hva er psykologi? Psykologi = ”Læren om sjelen” Vitenskap som omhandler atferd og mentale prosesser Men programfaget da?
Internasjonal engelsk Verdens mest brukte språk. Verdens mest brukte språk. Gode engelskkunnskaper åpner nye muligheter, gjør livet lettere og gir selvtillitt!
 Verdens største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom  Ungdom i Norge gir én dag av egen utdanning for å bidra til å gi utdanning til.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n «Ka no?» Mestring av hverdagen etter utskriving.
Oppslutning, deltakelse og omvendelse i norsk frikirkelighet.
Ambisjoner og arbeidsmåter 24. september2013.   Uformell samtale og samhandling  Formell samtale og samhandling  Faglitteratur  Forelesninger  Skriving.
Utgangspunktet Mennesker med utviklingshemning har rett til deltakelse Menigheten trenger mennesker med utviklingshemning.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Velkommen til klimatoppmøte! Klimatoppmøte i skolen Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening.
Kriser, tap og sorg. Hva er et menneske? Mennesket er et relasjonsvesen Mennesket er en helhet (ånd, sjel og legeme) Mennesket har behov for mening Mennesket.
Andre økt: 12 måter å elske bøker på økt er delt inn slik:  Utveksling av erfaringer og tanker gjort siden sist (15 min)  Innledning til dagens.
 Livssynshumanisme  Jødedommen  Kristendommen  Islam  Hinduismen  Buddhismen.
Filosofi og etikk uke 4 Innledning. Etikk og filosofi (målområde 1c) Studenten skal ha kunnskap om grunnleggende etiske teorier, om etiske verdier i de.
RELIGIONER OG LIVSSYN Forklar hva en religion er og hva et livssyn er! Hva er et ikke-religiøst livssyn? Hva er livssynhumanisme.
For å samhandle godt med mennesker med forskjellig livssyn og kulturbakgrunn, er det viktig med kunnskap om religiøs tro og tradisjoner.
L IVSYNSHUMANISMEN En ikke-religiøs oppfatning av livet og verden.
Livssynshumanismen.
Barnesyn og barns medvirkning
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
ÅNDELIG OG EKSISTENSIELL SMERTE
Hvor mange her er kommet alene. Hvor mange har avtalt å sitte med noen
Diabetes 2 - kurs Kursinformasjon Deltakelse på kurs krever henvisning fra lege. Henvisningen sendes til: Lovisenberg Diakonale Sykehus Medisinsk Poliklinikk.
Fremtiden. Fremtiden Ressursfokus vs mangelfokus.
Introduksjon med styrer Sonja Iversen
Bjørnsgård barnehage.
Verdier – noen tanker og observasjoner
Er prosessen som fører til at individer eller grupper
Livssynshumanismen.
Religion i samfunnet.
Livssynshumanismen.
Foreldremøte 3 trinn
1. søndag i advent Vi tenner det første lyset for
For å forstå oss selv, henter vi svar fra blant annet naturvitenskap, religion og filosofi.
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst Tekst.
Buddhismen Av Victoria, Monica og Martine. Innhold  Livssyn og Religion  livet etter døden  Klesdrakt  Matretter  Musikk og språk.
Alternativbevegelsen
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Forskningsopplegg og metodekombinasjon Tommy Tranvik, AFIN
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
Åpen dialog – demokrati og deltakelse i relasjonelle praksiser
Nattverd, for hvem – også for barn?
Kommunikasjonsformer
Religion og Identitet Lisa Stornes
Diskuter formålet med FN og anna internasjonalt samarbeid
Tverrfaglige tema.
Oppstart i barnehagen.
Velkommen til foreldremøte
WORKSHOP!.
Forventninger til foreldre og foresatte i Geilo IL Alpin
Utskrift av presentasjonen:

- En livssynsorganisasjon Holistisk Forbund - En livssynsorganisasjon www.holistisk-forbund.no

Hva er holisme ? Alt er forbundet og er en del av samme virkelighet En helhetlig tankegang og et helhetlig livssyn Vi har et personlig og felles ansvar for helheten

Hva er Holistisk Forbund? Startet opp i 2002 Har 1100 medlemmer over hele landet Utarbeider sine egne ritualer Ivaretar individets rett til å utøve sitt livssyn

Vi prøver å bidra til kjærlighet og samhold !

Holistisk Forbund vil bidra til Bygge bro mellom spiritualitet og vitenskap Bygge bro mellom livssyn og religioner Løse konflikter gjennom dialog Opplyse om holistisk livssyn og praksis Fremme en global etikk ut ifra Menneskerettigheter og Earth Charter Gi menneske rett og mulighet til fullverdige seremonier ved livets overganger Fremme mangfold, toleranse, kjærlighet og glede

Sentrale tanker for Holistisk Forbund Verden er i endring Den åndelige virkelighet kan erfares Økologi er viktig Støtter opp om alternativ medisin Utforsker forholdet mellom fornuft og ånd Gruppe

Hva gjør Holistisk Forbund Arrangerer konfirmasjon, vigsler, navnedag og gravferd Arrangerer Åndelig Verksted Holder Holistiske Samtaler Har et Sjelesorgtilbud

Forskjellen mellom Holistisk Forbund og andre livssyn Vi skiller mellom åndelighet og religion Vi er udogmatiske Tilpasser oss ønsker fra våre medlemmer www.holistisk-forbund.no